files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla na víťaznej vlne

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa momentálne vezú na víťaznej vlne. Po rozpačitom úvode, kedy v štyroch úvodných dueloch zaznamenali akurát štyri body, sa poriadne rozbehli a z ostatných piatich stretnutí si pripísali plný počet pätnásť bodov, čo ich katapultovalo na tretie miesto v tabuľke.

Naposledy si Michalovčania pripísali tri body po výhre v predohrávke 19. kola prvej ligy v Liptovskom Mikuláši, kde hladko 6:0 zdolali slovenskú osemnástku. Tú v piatok porazili aj na vlastnom ľade (7:1) a teda so slovenskými mladíkmi urobili v priebehu troch dní dvakrát rýchly proces. „Aj keď tomu výsledky nasvedčujú, zápasy rozhodne neboli jednoduché,“ uviedol na úvod útočník michalovskej Dukly Martin Drotár, ktorý následne dodal. „Vedeli sme, že mladíci budú hrýzť, tak sme sa dobre pripravili. Základ bol nepodceniť tohto súpera, čo sa nám nakoniec aj podarilo. Pristúpili sme k tomu zodpovedne a tieto vysoké výhry sú toho dôsledkom. Zatiaľ čo v domácom dueli sme sa zo začiatku nevedeli gólovo nakopnúť a prvé góly sme dali až v závere prvej tretiny, v nedeľu sme hneď išli do vedenia, čo bolo pre nasledujúci priebeh zápasu veľmi dôležité.“

Tri čisté kontá

V „odvetnom“ stretnutí so slovenskými mladíkmi zaujal jeden fakt. Z prvých troch gólov až dva „stašovci“ dosiahli vo vlastnom oslabení. „Netvrdil by som, že sme sa na to nejako špeciálne pripravovali. Mali sme tam opäť dosť vylúčení, čo sa nám v ďalších zápasoch nemusí vyplatiť. Teraz to tak vyšlo, no určite nebudem tvrdiť, že sme špecialistami na oslabenia a v ďalších dueloch sa musíme nevynútených faulov vyvarovať,“ zdôraznil Drotár, ktorý sa na ľade osemnástky prezentoval dvoma presnými zásahmi. Michalovská Dukla dvoma výhrami nad mladíkmi natiahla svoju víťaznú šnúru na päť zápasov. Až v troch z nich dokonca Michalovčania neinkasovali a z posledných štyroch majú impozantné skóre 21:1. „Nejako by som to ešte nepreceňoval. Mužstvo určite máme na to, aby podobné víťazné série dosahovalo. Nemusí to byť päť zápasov, môže to byť kľudne aj desať. Čo sa týka tej defenzívy, určite ma to teší, že sme inkasovali v štyroch zápasoch iba raz. Nie je to iba o brankárovi, či obrancoch, brániť musíme všetci a som rád, že nám to v posledných dueloch aj vychádza,“ podotkol kridelník prvej útočnej lajny Martin Drotár.

Ako uspejú v týždni „pravdy“?

Michalovskí hokejisti sa po piatich víťazstvách v rade dostali do pohody. Na druhej strane treba povedať aj to, že až štyri výhry zaznamenali proti tímom z dolnej polovice tabuľky. V nasledujúcom týždni na nich čakajú protivníci z opačného pólu. V stredu absolvujú duel na ľade druhého HC 46 Bardejova a v piatok privítajú doma momentálneho lídra HC 07 Detva. Čaká ich teda týždeň „pravdy“... „Ide o družstvá z absolútnej špice tabuľky. V ôsmych dueloch prehrali iba raz, čo hovorí za všetko. Nám však takisto momentálne ide karta a som o tom presvedčený, že bez šance v týchto dvoch zápasoch rozhodne nie sme. Najspokojnejší by som asi bol so šiestimi bodmi, no čakajú nás nároční protivníci. Musíme sa vyvarovať chýb, takisto aj vylúčení a keď sa tak stane, určite nie sme bez šance na víťazstvá,“ uviedol Martin Drotár, ktorý sa následne zameral na prvého tohto týždňového súpera Dukly, víťaza posledných troch prvoligových ročníkov Bardejov. „Je to už náš tradičný rival, s ktorým sme odohrali rad vyrovnaných duelov. Ako každý rok, aj teraz poskladali výborné družstvo, ktoré má na to ísť ďaleko. Kvalitný „mančaft“ však máme aj my, takže očakávam výborné stretnutie s dúfam lepším koncom pre nás,“ uzavrel debatu michalovský útočník.   

Peter Brendza



Uverejnené: 06.10.2014 15:29:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.