files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zostať na víťaznej vlne čo najdlhšie

Michalovskí hokejisti sa po týždni pravdy vyšplhali na prvé miesto v tabuľke. Teraz ich čakajú dva zápasy na ľade súperov. V poslednom kole prvej štvrtiny prvej hokejovej ligy sa predstavia v stredu v Prešove, no a druhú štvrtinu začnú v piatok na ľade Liptovského Mikuláša.

Hokejisti HK Dukla Michalovce ťahajú po rozpačitom začiatku sedemzápasovú víťaznú sériu, vďaka ktorej sa po desiatich kolách prvej hokejovej ligy vyhrievajú na prvom mieste tabuľky. "Stašovci" minulý týždeň zvládli dôležité zápasy, keď zvíťazili v Bardejove (4:1) aj v domácom priamom súboji o prvé miesto v tabuľke, v ktorom pokorili Detvu (6:4). "Určite sme s týmito dvoma výhrami spokojní. Išli sme do toho s cieľom uhrať čo najviac bodov a šesť bodov z týchto dvoch zápasov je pre nás výborný výsledok," rozhovoril sa útočník HK Dukla Michalovce Peter Cmorej, ktorý verí, že Dukla ostane na vedúcej pozícii čo najdlhšie. "Bol by som veľmi rád, keby sme našu víťaznú sériu predĺžili čo najdlhšie. Určite je v naších silách zaznamenávať ďalšie víťazstvá a v tabuľke byť čo najvyššie."

Peter Cmorej verí, že Dukla zbaví čara prešovského golmana Dominika Riečického

Recept na Riečického poznajú

Aktuálny líder prvoligovej tabuľky ukončí prvú štvrtinu súťaže na ľade nebezpečeného P.H.K. Prešov. Ten sa pred sezónou výrazne oslabil a zdalo sa, že Šarišania budú s mladým družstvom okupovať dolné poschodia tabuľky. Opak je však pravdou. Prešovčania mali výborný vstup do súťaže a od začiatku sa držia v prvej štvorke. Majú jednu z najlepších obrán, keď dostali v jedenástich zápasoch iba dvadsať gólov. Základom úspechu je pre nich brankár Dominik Riečický, ktorý má najlepšie štatistiky v prvej lige. "Možno ani sami nečakali, že budú v tabuľke takto vysoko," poznamenal na margo výsledko P.H.K. odchovanec prešovského hokeja v službách michalovskej Dukly Peter Cmorej. Ten tvorí v mužstve od Laborca početnú enklávu hráčov, ktorí v minulosti mali niečo dočinenenia s prešovským hokejov. Sú pre neho takéto zápasy špecifickejšie? "Samozrejme, že je to špecifickejšie, ako proti ostatným súperom. Hlavne tie duely v Prešove, na ktoré sa prídu pozrieť aj kamaráti, či rodina. Snažím sa to však brať podobne, ako každý iný zápas a zatiaľ sa mi to aj darilo," podotkol Peter Cmorej. Ten vidí najväčšiu silu Prešovčanov v podobe ich golmana. "Práve on je základom tých ich dobrých výsledkov a hlavne jemu sa môžu poďakovať za štvrté miesto v tabuľke. Všetci vieme, že to bude pre nás najväčšia prekážka. Mužstvo majú neskúsené, no je tam rad mladých chlapcov, ktorí určite budú bojovať. Na každého brankára platí clonenie a to by mohlo platiť aj na Riečického. Musíme ísť do neho a doražať puky, a z toho by sme mohli dať nejaké góly," uzavrel debatu michalovský krídelník. 

Peter Brendza



Uverejnené: 14.10.2014 11:16:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.