files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zlatomoravská stopka pre Zemplínčanov

Pre michalovských futbalistov bolo štvrté kolo Slovnaft Cupu konečnou. Zverenci trénera Františka Šturmu totiž po vyradení Podbrezovej (1:1, 4:2 na pokutové kopy) v tomto kole nestačili na ďalší tím z najvyššje súťaže a Vionu Zlaté Moravce podľahli rozdielom triedy 0:3 (0:2).

Líder DOXXbet ligy začal proti prvoligistovi s rešpektom, čo sa im rázne vypomstilo. V ôsmej minúte faulovala ich obrana tesne pred pokutovým územím a z priameho kopu strelil nechytatelne do šibenice Peter Sabo - 0:1. Fortunaligista bol v úvodnej štvrťhodine lepším tímom a svoju prevahu korunoval v 17. minúte na druhý gól. Ten sa opäť zrodil zo štandardky, ktorú zahrali hostia na krátko, z ľavej strany odcentorval Peter Orávik a jeho prihrávku doklepol z pozície zaváňajúcej ofsajdom za Raškov chrbát Pintér. Pikantériou tohto momentu bolo, že zo začiatku sa netešili ani hostia, ktorí čakali ofsajdový verdit, no ten z píšťalky nepresného rozhodcu Hrčku neprišiel a hráči Vionu sa tak ujali dvojgólového vedenia. Od tohto momentu patril prvý polčas domácim. Tí prvoligistu tlačili, no nevedeli nájsť správnu streleckú mušku. V 21. minúte strieľal Bayón tesne nad a mimo tri žrde Novotovej brány išiel aj pokus ďalšieho Španiela Vernona de Morlacchiho. Po polhodine hry sa predral obranou hostí Regáli, no mieril iba do Novotu a brankár hostí bol v pohotovsoti aj o niekoľko sekúnd, keď zlikvidoval šancu striedajúceho Tubonemiho. Nigérijský útočník, ktorý prišiel na ihirsko v 28. minúte za Gamkrelidzeho, bol pri chuti aj naďalej a v 44. minúte mohol streliť kontaktný gól, jeho strela však lízla žrď Novotovej brány. Po prvom polčase tak viedli efektívni hostia dvojgólovým náskokom.

Ten mohol hneď na začiatku druhého dejstva skresať ďalší striedajúci žolík Jozef - ŠImon Turík, ktorý sa dostal na hranici šestnástky k odrazenej lopte, tú však trafil veľmi zle a išla vysoko nad. O niečo presnejšie mieril v 54. minúte Hector Tubonemi, ani jeho strela však nenašla cestu do siete. V ďalších minútach bol zápas čoraz nervóznejší a na obidve strany nepresný rozhodca Hrčka ho vôbec nedržal v rukách. Doplatil na to v 66. minúte domáci útočník Martin Regáli, ktorý dohral súboj s Orávikom a hlavný rozhodca mu hneď z fleku ukázal červenú stopku. Aj napriek oslabeniu mali v ďalších minútach viac z hry Michalovčania. Tí však otvárali obranu, čo bola voda na mlyn pre Zlatomoravčanov. V 67. minúte ešte Raška zachránil pred Mikiničom, o päť minút neskôr však už Valenta upravil na rozdiel triedy - 0:3. Ani po treťom góle neutíchala snaha Michalovčanov o strelenie aspoň tesného úspechu. Blízko k nemu bol jedenásť minút pred koncom Vernon, ktorého strelu spoza šestnástky vyškriabal Novota na rohový kop. Na druhej strane sa Raška vyznamenal pri tutovke Mikiniča a keď sa v samom závere strelecky nepresadil ani Tubonemi, zápas skončil víťazstvom nie lepších, ale efektívnejších hráčov prvoligistu. 

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce 0:3 (0:2)

do 5. kola Slovnaft Cupu postúpil FC ViOn

Góly: 8. P. Sabo, 17. Pintér, 72. Valenta

ŽK: 54. Perez, 70. Michal Gallo - 50. Charizopulos, 54. Nikolič, 56. Stanič, 65. Orávik, 71. Pintér

ČK: 66. M. Regáli (Michalovce)

Rozhodoval: P. Hrčka - 925 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo (69. A. Leško) - Grič (46. Turík) - Gamkrelidze (29. Tubonemi), Bayón, Morlacchi, M. Regáli - D. Kunca

FC VION: Novota - Pilát, Nikolič (76. Gregora), Pintér, Chren - Stanič (58. Pet. Ďurica) - Orávik, Charizopulos, P. Sabo, Valenta - Sukisa (58. Mikinič)



Uverejnené: 14.10.2014 22:46:34
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.