files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla padla na Šariši

Sedemzápasová víťazná séria hokejistov HK Dukla Michalovce sa skončila. Zemplínčania totiž v jedenástom kole prvej hokejovej ligy prehrali v Prešove tesne 3:4 a nielen že prišli o sériu bez prehry, no takisto aj o prvú priečku v tabuľke, na ktorej ich vystriedala na konci prvej štvrtiny súťaže Detva.

Každý sa spoliehal na druhého

Po desiatom kole prvej ligy jej vtedajší líder nenadviazal v Prešove na výkony z predošlých týždňov. Jeho hra bola v prvých dvoch tretinách kostrbatá, čo mladíci v drese P.H.K. 3b využili na strelenie dvoch gólov. „Bol to zápas, v ktorom sme mali potvrdiť dobrú formu, žiaľ nestalo sa tak,“ začal hodnotenie duelu tréner HK Dukla Milan Staš. „Zdalo sa mi, že sa každý spolieha na toho druhého, nikto nechcel prevziať zodpovednosť. V našej hre v prvých dvoch tretinách chýbala iskra. Potom sa to v poslednej tretine, kedy sme hru stiahli na tri útoky, zlepšilo. Je to škoda, pretože bola šanca vyhrať aj tento zápas, na druhej strane sme však spravili dosť chýb, ktoré nás stali lepší výsledok,“  podotkol Milan Staš, ktorý na margo ukončenia víťaznej série Dukly poznamenal. „Všetko sa vyhrať nedá, no podľa mňa naša víťazná séria v Prešove skončiť nemusela. Niekedy je však dobré aj takto prehrať. Súper bol zrelý na to, aby sa tam vyhralo. My sme však k zápasu neprístupili tak, ako by sme mali. Keby sme zopakovali výkon z Bardejova, v Prešove určite neprehráme. Každá séria sa raz skončí, tá naša víťazná skončila teraz. Ja verím, že v najbližšom zápase otvoríme novú.“


Rozhodol gól v oslabení

Pred samotným stretnutím sa veľa hovorilo o forme prešovského golmana Dominika Riečického. Čo sa týka štatistík momentálne najlepší brankár ligy ukázal svoju fazónu aj proti družstvu, ktoré zatiaľ v súťaži dosiahlo najviac gólov. Michalovčanom sa ho podarilo prekonať až v 46. minúte zásluhou Štefana Majerníka, ktorý znižoval na 1:2. Následne mohla Dukla aj vyrovnať, no v presilovke paradoxne inkasovala a podľa trénera Staša to bol jeden z dôvodov prehry jeho tímu. „Bol to zlomový moment zápasu. Vtedy sme mali tlak a gólom z presilovky sme mohli vyrovnať. Dostali sme však gól z kategórie náhodných, no na druhej strane by sme nemali inkasovať v našej presilovke za takéhoto stavu. Súperovi sme dali veľa priestoru, čo aj využil. Síce sme potom túto presilovku využili, opäť sme však prehrávali o gól a zápas aspoň do predĺženia už nedotiahli,“ podotkol tréner HK Dukla, ktorého zverenci sa najbližšie opäť predstavia na ľade súpera, tentoraz Liptovského Mikuláša. „Určite očakávam zlepšený výkon hlavne v obrane. Čaká nás ťažký protivník, o ktorého sile sme sa mohli presvedčiť aj v našom prvom vzájomnom meraní síl. Musíme na nich ísť úplne inak. Základom je dobrá obrana a z nej môžeme vyrážať do protiútokov. Musíme sa jednoznačne vrátiť k tomu, čo nás zdobilo predchádzajúce týždne a čo nám prinieslo víťazstvá v Trnave alebo Bardejove. Len takto vedie cesta k ďalším víťazstvám,“ dodal na záver Milan Staš.

Peter Brendza 



Uverejnené: 16.10.2014 15:33:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.