files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná séria MFK Zemplín neskončila ani v Košiciach

Siedme ligové v rade si na svoje konto pripísali v 13. kole DOXXbet ligy skupina Východ futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí v košickej Barci zdolali po góloch Martina Koscelníka a Olivera Podhorína béčko MFK Košice 2:1 (0:0). V tabuľke si tak Michalovčania upevnili prvé miesto a pred druhým Zvolenom už majú náskok ôsmych bodov. Zverenci trénera Františka Šturmu sa najbližšie predstavia po troch zápasoch vonku konečne aj na domácej pôde, keď v sobotu 25. októbra už v normálnom hracom čase o 14.00 privítajú ďalšieho ašpiranta na prvú šestku Tatran Prešov.

Skóre zápasu otvoril v 59. minúte Martin Koscelník

Michalovskí futbalisti mali od prvých minút územnú prevahu a viac hralo na polovici domáceho celku. Šancí však bolo ako šafranu, líder pohrozil v úvodnej štvrťhodine iba priamym kopom Bayóna, ktorý však skončil vedľa Ružinského svätyne. V 22. minúte sa k strele odhodlal Kunca, avšak vypálil veľmi nepresne. Krátko po polhodine hry takmer zahrmelo na druhej strane. Po štandardke sa dostal k zakončeniu Gáll, avšak zblízka namieril iba do Kiru a neujali sa ani následné dorážky, pričom jedna z nich skončila na žrdi. Z následného rohu nepresne hlavičkoval Pavúk. V 37. minúte mali veľkú šancu aj hostia, Bayón zahral trestný kop na prvú žrď, kde bol Kunca a jeho zakončenie hlavou zneškodnil výborný Ružinský. Tesne pred odchodom do šatní po rohu Bayóna hlavičkoval vedľa brány Podhorin, tak v úvodnom dejstve diváci na štadióne v Barci gól nevideli.

Do druhého polčasu nastúpili Zemplínčania hneď s dvoma zmenami v zostave, do hry sa zapojili Koscelník so Streňom, na druhej strane zápas sa skončil pre dvojicu Leško - Tubonemi. V 54. minúte si vypracovali domáci druhú veľkú šancu, keď sa do úniku dostal Gáll, ktorý však tiesnený obrancom zakončil iba do nôh Kiru. O tri minúty nato ten istý hráč vysunul Benetku, ktorý vo výbornej príležitosti vypálil tesne vedľa. A tak prišiel trest. V 59. minúte Kunca z pravej strany odcentroval na Koscelníka a striedajúci žolík trénera Šturmu poslal Michalovce do vedenia - 0:1. Ubehlo iba osem minút a líder tabuľky udrel po druhýkrát: Po rohovom kope Bayóna sa hlavou presadil Podhorin, ktorý upravil na 0:2! Vzápätí však prišla rýchla odpoveď domácich, ktorí sa v 71. minúte vrátili do zápasu veľmi lacným kontaktným gólom Hirjaka. Jeho priamy kop z vyše 40 metrov skončil prekvapujúco v michalovskej sieti - 1:2. Košickú rezervu tento moment nabudil a v 77. minúte takmer vyrovnal Gáll, ale jeho hlavička po centri Trebuňáka išla tesne nad. V závere sa domáci snažili pridať aj druhý gól, ale hostia im to nedovolili, tak si MFK Zemplín odviezol z metropoly východu všetky tri body.

MFK Košice B - MFK Zemplín Michalovce B 1:2 (0:0)

Góly: 71. Hirjak - 59. M. Koscelník, 67. Podhorin

ŽK: 36. Vancák, 42. Gáll - 56. Šimčák

Rozhodoval: Očenáš - 760 divákov

MFK B: Ružinský - Benetka, Jonec, F. Pavúk, Mik. Tóth - Horodník, Dimun, Vancák, Hirjak (87. Pilipčuk) - Gáll, L. Urban (76. Trebuňák)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - A. Leško (46. M. Koscelník), Bayón, Turík, D. Kunca - Tubonemi (46. Streňo)

Zdroj: mfk zemplín



Uverejnené: 19.10.2014 19:04:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.