files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s prvou bodovou stratou

Hádzanárky Iuventy Michalovce už na svojom konte nemajú plný počet bodov. V predohrávanom súboji piateho kola totiž remizovali 22:22 na pôde DHC Sokol Poruba, hoci ešte dve minúty pred koncom viedli o dva góly. O vyrovnanie sa dvoma presnými zásahmi postarala Alica Kostelná, ktorá v minulej sezóne hájila ešte farby michalovskej Iuventy. Po vyrovnaní z jej ruky rovné dve sekundy pred koncom už Michalovčankám neostalo veľa času na gólovú odpoveď, a tak sa skončil zápas remízovým patom.

Aj keď Zemplínčanky odohrali obidva súboje druhého kola Pohára EHF proti kosovskému KHF Kastrioti na domácej pôde minulý víkend a ich zápas v Porube sa teda mohol odohrať až v sobotu, k jeho návratu na pôvodný čas nedošlo a zverenky trénera Borysa Petrovského museli odohrať stretnutie v Ostrave už v stredu. V priebehu ôsmych dní ich teda čakal štvrtý zápas, no na to sa tréner Iuventy vyhovárať rozhodne nechcel. "Určite zohrala rolu aj naša únava, no to nebola príčina toho, že sme stratili v závere víťazstvo," podotkol ukrajinský lodivod Iuventy, ktorého hráčky mali raketový vstup do zápasu a v štrnástej minúte vyhrávali pohodlným päťgólovým rozdielom 6:1. Bolo to hlavne vďaka brankárke Gubíkovej a konečne stabilnej obrane, s ktorou bol Petrovskyj po stretnutí najspokojnejší. "V poslednej dobe sme s našou defenzívou spokojní neboli, no teraz to bol opak. Dievčatá zahrali v obrane veľmi dobre a v stretnutí nás podržali aj brankárky."

Borysovi Petrovskému sa bod z Poruby máli

V druhej polovici prvého polčasu sa pomaly ale isto začala karta obracať a domáce hádzanárky postupne ukrajovali z náskoku aktuálneho držiteľa primátu WHIL. V druhom polčase sa dokonca dostali do vedenia a desať minút pred koncom vyhrávali 19:17. Iuventa ale kontrovala štyrmi gólmi v rade a šesť minút pred koncom bola na koni ona. Dvojgólovým rozdielom vyhrávali Michalovčanky ešte aj dve minúty pred koncom, posledné slovo ale patrilo odchovankyni bytčianskej hádzanej Alici Kostelnej. V minulej sezóne hráčka michalovskej Iuventy dvoma gólmi v záverečných sekundách rozhodla o tom, že zápas sa skončil remízou, s ktorou boli spokojnejší domáci. "Pred zápasom by som možno remízu z ihriska ťažkého súpera bral, no teraz ma to trošku mrzí, keďže sme skôr bod stratili, ako získali. Urobili sme dosť veľa chýb, ktoré nás stáli víťazstvo. Či už sú to nepremenené šance, alebo technické chyby. Keď sme v samom závere vyhrávali o dva góly, veril som, že si už víťazstvo udržíme. Žiaľ, vyšlo to, ako vyšlo. Neodohrali sme to najtaktickejšie, v útoku sme stratili loptu a súperovi dali šancu ešte na posledný útok. Ten to napokon aj využil gólom, na ktorý sa už reagovať prakticky nedalo. Vzali sme si aj oddychový čas, no dve sekundy sú na gólový útok málo. Rozhodne neklesáme, ideme ďalej. Stratili sme bod, ktorý si v ďalších stretnutiach chceme vziať naspäť," podotkol tréner michalovskej Iuventy.

Na tú teraz čaká niekoľko voľnejších dni pred náročným jedenástym kalendárnym mesiacom. V novembri, v priebehu troch týždňov, totiž odohrajú až šesť stretnutí. V sobotu 1. novembra ich čaká domáci súboj s českým majstrom Baník Most, následne "oddychový" na pôde ŠKP Bratislava, potom príde na rad predohrávka so Slaviou Praha a na záver súboje tretieho kola Pohára EHF proti rumunskému ASC Corona 2010 Brašov. Ešte medzi nimi absolvujú Michalovčanky zápas posledného jesenného interligového kola na pôde svojho najväčšieho slovenského rivala - HK Slovan Duslo Šaľa. "Čaká nás veľmi ťažký záver jesennej časti. Stretneme sa prakticky s celou ligovou špičkou, navyše absolvujeme aj duely proti rumunskému Brašovu, ktorý určite bude iný súper, ako kosovské Kastrioti. Tento tím zaraďujem medzi európsku špičku. Favorita sa však rozhodne nebojíme a chceme zabojovať. Najskôr nás ale čakajú ligové zápasy, ktoré budú takisto náročné," uzavrel debatu tréner Iuventy Borys Petrovskyj.

Program Iuventy do konca jesennej časti

Sobota 1. november Michalovce - DHK Baník Most 6. kolo WHIL
Sobota 8. november ŠKP Bratislava - Michalovce 7. kolo WHIL
Streda 12. november Michalovce - Slavia Praha 8. kolo WHIL
Sobota 15. november Michalovce - ASC Corona 2010 Brašov 3. kolo Pohár EHF
Streda 19. november Duslo Šaľa - Michalovce 9. kolo WHIL
Nedeľa 23. november ASC Corona 2010 Brašov - Michalovce 3. kolo Pohár EHF

Peter Brendza



Uverejnené: 23.10.2014 15:28:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.