files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rozbehnutí Michalovčania privítajú prešovský Tatran

Po štyroch týždňoch sa na domácom trávniku v ligovom zápase opäť predstavia druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Aktuálny líder DOXXbet ligy skupina Východ, ktorý má na čele tabuľky už osembodový náskok, privíta v sobotu po prvýkrát v úrodnom hracom čase o 14.00 celok Tatrana Prešov.  

„Šturmuvcom“ neublížili ani tri zápasy na súperovej pôde v rade a aktuálne v lige ťahajú sedemzápasovú víťaznú sériu, premožiteľa dokonca nenašli v ôsmych zápasoch. „Sme veľmi radi, že sa nám v týchto týždňoch darí. Náš futbal má ofenzívny prejav, teda presne to, čo od nás tréner vyžaduje. Verím, že to takto bude pokračovať aj naďalej,“ poznamenal defenzívny štít momentálneho lídra DOXXbet ligy Jakub Grič. To, že Michalovčania sú lídrom tabuľky už začínajú pociťovať aj na vlastnej koži. Naposledy to bolo vidno minulú nedeľu, kedy absolvovali duel na pôde poslednej rezervy MFK Košice. Tá sa na domácom trávniku vypla k výbornému výkonu a Zemplínčanom poriadne podkúrila. „Bol to veľmi ťažký zápas, v ktorom vôbec nebolo vidno, že Košičania uzatvárajú tabuľku. Prvý polčas sme sa prakticky nedostali do šancí a hrali takpovediac po súperovu šestnástku. V druhom polčase sme začali hrať viac kolmejšie a prišli aj góly z našej strany. Súper síce znížil a v závere mal aj šance na vyrovnanie, no nakoniec sme to ustáli a získali ďalšie dôležité tri body,“ skonštatoval Grič na margo nedeľňajšieho najtesnejšieho  víťazstva 2:1 v košickej Barci.

Po prvýkrát v úradnom hracom čase

Michalovčania tak v ligovej súťaži naďalej ťahajú víťaznú sériu, ktorá minulý týždeň napísala číslo sedem. Na hranicu ôsmych zápasov sa môžu dostať túto sobotu, kedy privítajú po prvýkrát v tejto sezóne v úradnom hracom čase, teda o 14.00 prešovský Tatran. Ten v prvej polovici základnej časti viackrát uzatváral tabuľku, no posledný mesiac sa poriadne rozbehol. Momentálne ťahá štvorzápasovú sériu bez prehry, v ktorej získal desať bodov a naposledy nebodoval ešte 21. septembra, kedy zverenci trénera Stanislava Vargu prehrali 0:1 v Trebišove. Táto séria ich už katapultovala do prvej šestky. „Čaká nás veľmi ťažký súper. Káder Tatrana tvoria podobne ako u nás viacerí mladíci, takže môžu hrať podobný futbal, ako my. Nemôžeme sa spoliehať na to, že sme tam vyhrali 4:2 a víťazstvo k nám príde aj teraz. Aj vtedy sa pre nás zápas nevyvíjal najlepšie, pretože sme rýchlo prehrávali 0:2. Bojovnosťou sme však otočili jeho priebeh na svoju stranu. Takú istú bojovnosť musíme ukázať aj v sobotu. Súboj s Tatranom potrebujeme zvládnuť, pretože body z tohto duelu budú podľa mňa ešte veľmi dôležité. Aj preto nemôžeme nič podceniť a musíme ísť od začiatku naplno,“ zdôraznil osemnásťročný odchovanec sabinovského futbalu v službách MFK Zemplín Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.10.2014 14:18:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.