files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s troma cennými bodmi, v nedeľu doma proti Spišiakom

Hokejisti HK Dukla Michalovce získali v štrnástom kole ďalší cenný skalp. Zverenci trénera Milana Staša totiž triumfovali 6:3 na ľade HC Dukla Senica, kde sa nevyhráva každý deň.

Svoje by o tom vedeli povedať aj michalovskí hokejisti, ktorým sa na Záhorí podarilo zvíťaziť odkedy sa vrátili do druhej najvyššej súťaže iba raz a to ešte 22. novembra 2011. Vtedy zdolali senickú Duklu 4:2, teraz ešte vyšším rozdielom. "Je to určite aj tým, že v Senici sa Michalovciam hrá vždy ťažko, keďže predtým na nich čaká dlhočízna cesta cez celé Slovensko. Je to jeden z dôvodov toho, že tam Michalovce dosť dlho nevyhrali. Ale je to určite aj opačný prípad a Seničania keď prídu do Michaloviec tak majú rovnaké pocity. Je to dosť ťažké dostať sa po dlhej ceste do zápasu. Nám sa to nakoniec podarilo a aj preto som rád za cenné tri body," uviedol na margo dlhej cesty cez celé Slovensko útočník HK Dukla Michalovce Igor Halás. 

Zápas na Záhorí sa neodvíjal pre Michalovčanov najlepšie ani v piatok. Už v tretej minúte pri vylúčení Brijáka totiž inkasovali gól z hokejky Jakuba Loydla. Ba mohli inkasovať aj viackrát, no v prvej desaťminútovke ich podržal brankár Pavol Borko. V druhej polovici prvej tretiny sa nevyrovnala len hra, ale aj skóre duelu. O to sa zalúžil v jedenástej minúte práve Igor Halás, ktorý tentoraz zastúpil v prvom útoku chorého Ľuboša Fajčáka. Na jeho presný zásah odpovedal o dve minúty neskôr aj Marcel Šterbák a Dukle sa podarilo to, čo potrebovala - ustála prvú tretinu. "Bol to jeden z dôležitých faktorov našej výhry. Pred zápasom sme si hovorili, že musíme ustáť prvú tretinu a to sa nám nakoniec podarilo," skonštatoval odchovanec košického hokeja v službách michalovskej Dukly. Po bezgólovej druhej tretine sa chlieb lámal v úvode tej záverečnej. Michalovčania najskôr prečkali vylúčenie Martina Drotára a potom zásluhou presilovkových gólov Richarda Šechného a Petra Čížeka dvakrát udreli. Keď sa v polovici záverečnej časti do čierneho trafil aj Martin Drotár, bolo prakticky po zápase. "Za zlomový moment duelu považujem práve naše góly v presilovkách. Keď prišiel piaty gól, už bolo jasné, že v Senici zvíťazime," vrátil sa ešte k zápasu Igor Halás, ktorý v poslednej minúte uzavrel skóre duelu gólom do prázdnej brány.

Michalovčania tak po nešťastnom týždni, kedy sa po dvoch prehrách zosunuli z prvého až na štvrté miesto tabuľky, opäť nadychujú k ďalšej víťaznej sérii. Po stredajšom hladkom víťazstve 8:0 nad Topoľčanmi teraz prišla výhra v Senici a zverenci trénera Milana Staša sa tak rázom posunuli v tabuľke na druhé miesto, hneď za najväčšie prekvapenie P.H.K. 3B Prešov. Dve výhry však musia potvrdiť aj v nedeľu, kedy ich čaká ďalší ťažký zápas, v ktorom o 17.00 privítajú celok Spišskej Novej Vsi. Prvý vzájomný duel na Spiši prehrali 4:6 a súperovi teda majú čo vracať. "Čaká nás ďalší veľmi ťažký zápas. Spišská Nová Ves má v posledných rokoch dobré mužstvo, aj teraz sa tam zišlo viacero kvalitných hokejistov. My sme však minulý týždeň nejaké body postrácali a teraz, keď sme si ich vzali naspäť, nechceme ich doma opäť stratiť. Aj preto je naším cieľom v nedeľu jednoznačne zvíťaziť," podotkol Igor Halás, ktorý následne uviedol aj recept na Spišiakov. "Je jednoduchý. Musíme hrať tak, ako proti ostatným tímom. Vybehnúť na nich, streliť niekoľko rýchlych gólov a urobiť si pohodový zápas. Bude to však určite ťažké, keďže ako hovorím, kvalitu má aj súper." 

Peter Brendza



Uverejnené: 25.10.2014 19:26:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.