files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vysoká prehra michalovskej Dukly

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v 15. kole prvej hokejovej ligy na domácom ľade s tímom HK Spišská Nová Ves hladko 1:6 a v tabuľke opäť klesli na štvrté miesto. O jediný presný zásah Dukly sa postaral Martin Schnelly. Zverenci trénera Milana Staša sa najbližšie predstavia v stredu v Prievidzi, doma ich uvidíme opäť v piatok 31. októbra, kedy tradične o 17.00 privítajú celok HK Trnava.

Michalovskí hokejisti sa po sérii šiestich domácich výhier v rade museli skloniť pred súperom, ktorý o svojej výhre rozhodol už v prvej tretine. V nej zaznamenal štyri góly (hoci na bránu jeho hráči poslali iba deväť striel) a v ďalších dvoch častiach Spišiaci už iba umne bránili cenné víťazstvo...

Od úvodu sa hral svižný hokej, v ktorom síce mali viac z hry domáci, no góly strieľali hostia. Tí sa presadili už v tretej minúte, kedy sa po chybe Brijáka dostal puk až k Klingovi, ktorý otvoril skóre - 0:1. Domáci mohli prakticky ihneď vyrovnať, lenže Tkáč mieril v dobrej pozícii iba do obráncu súpera. Na druhej strane zase Ihnaťo nepretavil na gól únik dvoch na jedného. Na konci prvej desaťminútovky sa michalovská Dukla ubránila presilovej hre a po nej mohol vyrovnať Banovský, lenže Adam Trenčan v bránke hostí bol proti. O minútu neskôr však už nemal nárok ani on, keď ho prekonal Martin Schnelly - 1:1. Vyrovnávajúci gól však paradoxne nakopol Spišiakov. Tí zahrávali presilovú hru po zbytočnom vylúčení Drotára, dve sekundy pred návratom michalovského útočníka vystrelil od modrej Gurčík a jeho strelu tečoval za bezmocného Borka Vaic - 1:2. Hosťom patrili aj záverečné minúty prvej tretiny. Najskôr v 18. minúte využil na strelenie ich tretieho gólu defenzívnu hrubku Urbana Krempaský a o minútu neskôr potrestal vylúčenie Šechného svojim druhým gólom v zápase jeho veľký kamarát Ľubomír Vaic - 1:4. Do druhej tretiny išiel namiesto Pavla Borka do brány junior Roman Dzúr. Zatiaľ čo v prvej časti hrali tri presilovky hostia (a dve z nich aj využili), v druhej tretine sa zase presilové hry presunuli na michalovskú stranu. Zverenci trénera Milana Staša síce mali až štyri možnosti početných vyhôd, no ani jednu z nich nevyužili, ba nevypracovali si v nich ani jednu gólovú šancu... Nečudo tak, že Spišiaci si v pohode držali trojgólové vedenie, ktoré v záverečnej časti aj navýšili. Ako sa využívajú presilovky ukázal domácim v 44. minúte Pavol Gurčík, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a rázom tak bolo 1:5. Michalovčania sa síce snažili s výsledkom niečo urobiť, no zakaždým stroskotali na pozornom brankárovi Trenčanovi. Posledný klinec im do rakvy zasadil v 51. minúte Ihnaťo, ktorý na šiesty gól hostí zúžitkoval presnú prihrávku Klingu - 1:6. V samom závere si ešte Roman Dzúr poradil s trestným strieľaním Richarda Smotrilu, no aj napriek tomu sa zrodilo prekvapujúce, ale vzhľadom na priebeh zápasu absolútne zaslúžene víťazstvo Spišiakov. 

HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 1:6 (1:4, 0:0, 0:2)
Góly: 12. Schnelly (Banovský) - 3. Klinga (Džerenga), 14. Vaic (Gurčík, Findura) pres/1, 18. Krempaský (Ihňato), 19. Vaic (Smotrila, Gurčík) pres/1, 44. Gurčík (Vaic, Findura) pres/1, 51. Ihnaťo (Klinga, Rojkovič)
Vylúčení: 8:7. Presilovky: 0:3. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel - Ľ. Šoltés, R. Šoltés. Divákov: 995.
HK DUKLA: Borko (21. Dzúr) - Kubát, Šterbák, Briják, Urban, Šeliga, Tkáč, Buraľ - Drotár, Šechný, Halás - Čížek, Majerník, Podsedlý - Banovský, Linet, Cmorej - Schnelly, Huňady, Fedorko.
HK SNV: Trenčan - Rojkovič, Hrubý, Cvengroš, Gurčík, Džerenga, Horváth, Kramár - Vartovník, Koky, Leskovjanský - Smotrila, Vaic, Findura - Krempaský, Klinga, Ihnaťo - Ištocy, Gonda, Chomič.

Tréner HK Dukla Michalovce Milan Staš: "O našej prehre rozhodla prvá tretina, ktorú sme prehrali o tri góly. V druhej a tretej časti sme sa síce snažili niečo s výsledkom urobiť, no chýbalo nám aj potrebné šťastie, keď sa prakticky každý jeden puk odrazil k súperovi. Rozdiel medzi tímami bol v premieňaní šancí a takisto v brankároch."

Tréner HK Spišská Nová Ves Peter Křemen: " Ja si myslím, že naša výhra je zaslúžená. Rozhodla prvá tretina, ktorú sme vyhrali o tri góly. Moje družstvo podalo kompaktný výkon od brankára k poslednému hráčovi a tri body z michalovského ľadu si veľmi cením."



Uverejnené: 26.10.2014 20:40:01
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.