files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kruhový objazd pod nadjazdom oficiálne otvorený

Obyvatelia Michaloviec dostali do užívania novú okružnú križovatku takmer o dva mesiace skôr.  Stavebné práce realizovala pre mesto Michalovce spoločnosť EUROVIA SK v termíne od  5.11.2013 do 3.10.2014

Okrem primátora mesta Viliama Zahorčáka sa na otvorení kruhového objazdu zúčastnil aj štátny tajomník ministerstva dopravy a výstavby Viktor Stromček (druhý sprava), či predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa (v strede)

Aj keď je kruhová križovatka v Michalovciach v poradí už deviatym kruhovým objazdom, práve v tomto bode dochádza ku križovaniu maximálne vyťažených  ciest prvej triedy z východu na západ a zo severu na juh. Cesty sú hlavnými ťahmi v smere na Ukrajinu a medzi Poľskom a Maďarskom. Na začiatku stavby sa zdal pôvodný termín ako ťažko dosiahnuteľný a to najmä z dôvodu nevyhovujúceho podložia, a následne iných technických problémov, ktoré sa vyskytli pod zemou. Intenzívnym nasadením ľudských zdrojov a potrebnej mechanizácie sa podarilo termín nielenže dodržať, ale i odovzdať kompletné dielo do užívania v predstihu. Už niekoľko prvých dní ukázalo, že vďaka rekonštrukcii sa v tomto uzle výrazne zrýchlila a zjednodušila doprava a nedochádza tak ku kolíznym situáciám, ako tomu bolo doposiaľ. „Boli sme si plne vedomí, že komplikácie sa môžu vyskytnúť kedykoľvek. Akonáhle sa nám podarilo stabilizovať podložie na mieste, posilnili sme technické i ľudské zdroje a aj vďaka tomu sa nám podarilo skrátiť termín ukončenia stavby o takmer dva mesiace,“ uviedol vedúci sektora Michalovce,  Ing. Peter Domanič.


Celý projekt riešil rekonštrukciu pôvodnej svetelne riadenej priesečnej križovatky na okružnú križovatku so špirálovitým usporiadaním jazdných pruhov. V rámci projektu boli zrealizované práce, ktoré zahŕňali odvodnenie vozovky, prechody pre peších a chodníky, verejné osvetlenie, rekonštrukciu a ochranu NN vedení, preložky a ochranu telekomunikačných vedení, preložku STL plynovodu, preložku a ochranu vodovodov a rekonštrukciu Štefánikovej ulice.

Základné informácie o stavbe

Investor: Slovenská správa ciest, Miletičova 19,Bratislava

Dodávateľ: EUROVIA SK a.s , Osloboditeľov 66, Košice

Doba rekonštrukcie diela: 5.11.2013 – 03.10.2014 (zmluvný termín do 30.11.2014)

Celkové náklady : cena vrátane DPH je 2 270 392,92 EUR

Hlavna charakteristika stavby: vnútorný polomer 17 m, vonkajší polomer 32,10 m.



Uverejnené: 30.10.2014 16:14:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.