files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla opäť lídrom, v piatok privíta Trnavu

Hokejisti HK Dukla Michalovce zdolali v týchto dňoch azda najznámejší klub prvej ligy. Zverenci trénera Milana Staša v stredu cestovali na ľad MšHK Prieivdza, o ktorom sa písalo v týcho dňoch asi najviac o hociktorom hokejovom klube na Slovensku. Finančnou krízou zmietaní "Buldoci" ani nevedeli, či proti Michalovciam nastúpia. Nakoniec hrali a Dukla sa aj napriek tomu, že domáci nastúpili s necelými troma päťkami potrápila. Po výhre 4:2 prišiel pre Michalovčanov moment, ktorý azda ani nečakali. Keďže trojica Bardejov, Detva a Prešov zakopla, hráči Dukly sa opäť vyšvihli na prvé miesto, kde sú lepší o skóre pred Bardejovom (ten má dva zápasy k dobru) a Detvou (jeden zápas k dobru). Potvrdia túto pozíciu v piatok na domácom ľade proti, keď o 17.00 privítajú Trnavu?

Poďme ale ešte najskôr k stredajšiemu zápasu na ľade Prievidze. Tá sa finančne trápi a mimo toho nemohli ostať ani mysle Michalovčanov. "Určite, že sme to v hlavách mali," rozhovoril sa útočník HK Dukla Peter Cmorej. "Nechceli sme sa na to sústrediť, chceli sme, aby nás zaujímal iba náš výkon. Z hlavy to však tak ľahko nevypustíte," podotkol odchovanec prešovského hokeja, ktorý si nemyslí, že aj to bol dôvod bezgólovej prvej tretiny. "To by som až takto nehovoril. Aj v tejto časti sme totiž mali dostatok šancí na strelenie gólu. Mohlo to byť úplne inak, gól sme však nedali." A za to prišiel v úvode druhej časti z hokejok prievidzských hokejistov trest. V 23. minúte sa totiž počas presilovky presadil Denis Hudec, ktorý otvoril skóre. "V šatni sme sa upozorňovali na to, aby neprišiel rýchly gól z ich strany. Žiaľ, stalo sa to, čo sa stalo. Dostali sme gól z oslabovky a súper oživil nádej v dobrý výsledok. Našťastie hneď nato prišlo naše vyrovnanie a vzápätí aj ďalšie dva góly v ich sieti. To bolo veľmi dôležité, ba povedal by som, že aj zlomové, keďže keby sme rýchlo na ich gól neodpovedali a nedajbože by sa presadili opäť, bolo by s nami veľmi zle. Aj keď ich bolo málo, hlavne v presilovkách nám vedeli zavariť. Chvalabohu, že sa nám podarilo otočiť a víťazstvo sme už v poslednej tretine ubránili," vrátil sa ešte k duelu v Prievidzi, kde Dukla triumnfovala 4:2, Peter Cmorej.

Víťazstvo v Prievidzi nabralo pre hráčov Dukly svoju cenu až po skončení duelu. Práve vtedy sa "Vojaci" dozvedeli o zaváhaniach svojich súperov v prvej štvorke, čo ich opäť vynieslo na prvé miesto v tabuľke. "Je to tam strašne natlačené. Líder sa každým kolom mení a je to pre súťaž len a len dobré. Ja dúfam, že sa nám aj v ďalších zápasoch bude dariť a na prvej priečke sa udržíme čo najdlhšie," podotkol odchovanec prešovského hokeja, ktorý trafil klinec po hlavičke. Prvá šestka je veľmi vyrovnaná a medzi prvými Michalovcami a šiestou Trnavou je rozdiel iba troch bodov. A práve "Gladiátorov" privítajú Michalovčania v piatok na svojom ľade. "Vieme, čo nás čaká, no sme odhodlaní bodovať naplno. Silu Trnavčanov poznáme. Vieme aj to, s akou taktikou sem prídu. Určite budú brániť stredné pásmo a spoliehať sa na rýchle protiútoky, a svojho brankára Miroslava Hálu," zdôraznil Peter Cmorej. Ten síce v prvom vzájomnom dueli týchto súperov, v ktorom Dukla triumfovala v "Slovenskom Ríme" futbalovým výsledkom 1:0 nehral, no recept na Trnavčanov uviedol. "Tam rozhodla jednoznačne naša obrana. Keď neinkasujete v zápase gól, neprehráte. To čisté konto je o to cennejšie, že sme si ho pripísali na ľade takéhoto súpera. A čo by malo na nich platiť? Jednoznačne rýchla kombinačná hra a niekoľko gólov v ich sieti už v úvode stretnutia. Keď sa tak stane, získame pohodu a určite tento duel neprehráme," dodal na záver Peter Cmorej.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.10.2014 18:00:34 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.