files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MHL mu nevyšla, v Michalovciach sa opäť našiel

Dres michalovskej Dukly mu asi svedčí. Český golman Karel Němec sa v minulej sezóne viackrát ukázal v Michalovciach v dobrom svetle. V lete chcel skúsiť šťastie v nadnárodnej mládežníckej MHL, no keď sa to nepodarilo, musel si hľadať niečo iné. Slovo dalo slovo a nakoniec je späť v Michalovciach. Vrátil sa v najlepší čas a hneď pomohol družstvu k cennému víťazstvu 5:2 nad Trnavou.

Ambiciózny projekt stopli peniaze

Dvadsaťročný ochranca svätyne svojimi výkonmi upútal v Michalovciach pozornosť aj v minulej sezóne. Po nej chcel urobiť v kariére posun a rozhodol sa skúsiť nadnárodnú ruskú juniorskú súťaž MHL, keď sa počas leta pripravoval v Trebišove s tímom HC Jackals. Ambiciózny projekt ale stopli peniaze, družstvo sa do súťaž napokon neprihlásilo a hráči si tak museli hľadať nové angažmány. „Počas leta sa mi ozvali funkcionári HC Jackals, či sa nechcem s nimi v Trebišove pripravovať na nadnárodnú MHL. Tá bola pre mňa určite výzvou. Projekt však kvôli peniazom rýchlo skončil,“ rozhovoril sa Karel Němec, ktorý sa následne opäť ocitol v Michalovciach, kde odvádzal v minulej sezóne výborné služby. „Viac ako mesiac som nič nemal. Potom sa mi ozvali funkcionári Dukly, či im neprídem vypomôcť. Do Michaloviec som prišiel veľmi rád. Dobre som sa tu cítil minulý rok. Je tu výborné publikum, výborné zázemie, sú tu dobre podmienky pre hokej a povedal by som, že to tu mám rád,“ podotkol brankár, ktorý má síce českú národnosť, no michalovské korene, keďže jeho mama je rodáčkou z toho mesta.

Prvý zápas a hneď shootout

Karel Němec sa v Michalovciach znova ocitol v závere minulého týždňa a od pondelka naplno zarezával s Duklou. V stredu v Prievidzi ho síce ešte Pavol Borko do brány nepustil, no v piatok proti Trnave už áno. Po dvoch inkasovaných gólov mu prenechal miesto a Němec si ho poriadne zastal. Kryl všetkých dvadsaťšesť striel súpera a výraznou mierou sa tak pričinil o obrat v stretnutí, a o víťazstvo Dukly 5:2. „Bol to môj prvý tohtosezónny zápas a trochu som sa do toho musel dostať. Som veľmi rád, že sa mi nakoniec podarilo pomôcť družstvu k víťazstvu a ten shootout je iba čerešničkou na torte,“ podotkol michalovský brankár, ktorý naskočil do brány v pätnástej minúte duelu, kedy Dávid Schmidt skóroval na 2:1 pre trnavských gladiátorov. „Najskôr som sa musel trochu upokojiť. Bol to skôr psychický boj. S pribúdajúcimi minútami to bolo lepšie a som rád, že to napokon vyšlo,“ poznamenal brankár HK Dukla. Ten aj napriek výhre a čistému kontu nebol úplne spokojný. „To určite nie. Je na čom pracovať a ani môj výkon nebol optimálny. Videl som tam rezervy a spokojný som s ním určite nebol,“  dodal na záver dvadsaťjedenročný Karel Němec, ktorý sa s Duklou dohodol na kontrakte do konca prebiehajúcej sezóny.

Peter Brendza




Uverejnené: 02.11.2014 14:43:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.