files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín čaká náročný záver jesene

Osem zápasov bez prehry, z toho sedem víťazstiev v rade. Takúto sériu ťahali ešte pred dvoma týždňami druholigoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Neohrozený líder DOXXbet ligy skupina Východ však následne doma po prvýkrát v sezóne s Tatranom Prešov (0:1) pustil perie a minulý víkend následne remizoval na horúcej pôde Partizána Bardejov 1:1.

Z posledných dvoch zápasov teda jeho hráči získali jeden bod a ich náskok na čele tabuľky sa pred druhým Zvolenom scvrkol na päť bodov. Dochádza im teda v závere jesene dych? „To by som nepovedal,“ rozhovoril sa michalovský lodivod František Šturma. „Jednoducho sme narazili na silnejších protivníkov, ako predtým. Keď sa vrátim k zápasu s Prešovom, celý duel sme diktovali tempo hry a súper skóroval z jedinej šance, čo mal. Myslím si, že sme boli lepším tímom a nezaslúžili si prehrať. Čo sa týka posledného víkendu, Bardejov patrí k najlepším tímom ligy a možno sme s lepším družstvom, ako boli teraz oni, v tejto sezóne ešte nehrali,“ zdôraznil František Šturmu, ktorý sa ešte vrátil k víkendovej remíze na pôde bardejovského FK Partizan. „Ako som avizoval už po zápase, to prijatie nebolo najlepšie. Od samého začiatku na nás ľudia kričali, nadávali nám, každý hvizd rozhodcu v náš prospech ihneď odmenili piskotom. Aj to samozrejme ovplyvnilo náš výkon. Nepredviedli sme taký kombinačný futbal, ako by som si predstavoval. Zápas bol bojovný a povedal by som, že remíza bola zaslúžená. Nedá sa všetko vyhrávať. Po tej sedemzápasovej víťaznej sérii prišli ťažšie tímy. Takto by som to nejako zhodnotil, teda určite by som nepovedal, že na nás prišla nejaká kríza. To vonkoncom nie, pretože hráme tak, ako predtým...“

Spokojný bude s deviatimi bodmi

Do konca jesennej časti musia Michalovčania odohrať ešte tri zápasy. Dvakrát sa predstavia doma, raz u súpera. Čakajú ich nároční súperi. Stretnú sa totiž aj s obidvoma tímami, ktoré im zobrali body v prvej polovici základnej časti. Už v sobotu o 13.30 privítajú na svojom trávniku jedného z dvoch premožiteľov Rimavskú Sobotu, budúci víkend cestujú na pôdu druhého Zvolena, no a v jesennej derniére privítajú v zemplínskom derby celok Trebišova. Koľko by chcel Šturma bodov z týchto troch duelov? „Najspokojnejší by som bol s deviatimi,“ s úsmevom poznamenal michalovský lodivod a následne už vážnejším slovom dodal. „Bude to však veľmi zložité. Čakajú nás tri ťažké zápasy. Rimavskej Sobote sme v prvej polovici ako jedinej podľahli, Zvolen nám v tejto polovici ako jediný doma zobral body za remízu 0:0, no a s Trebišovom je to derby, ktoré nikdy nemá favorita a môže sa v ňom stať hocičo. Najťažší duel pre nás asi bude ten vo Zvolene. Tento zápas však ešte v hlave nemáme, teraz sa sústredíme na najbližšieho súpera – Rimavskú Sobotu.“ Práve Gemerčanom majú Michalovčania čo vracať. V piatom kole totiž na ich pôde prehrali 1:2, hoci podľa viacerých neboli horším tímom a len vinou nevydarenej koncovky prišli o všetky body. „Chlapci sú si vedomí, že im naozaj máme čo vracať. Aj preto v sobotu chceme hrať na víťazstvo a ja verím, že sa nám tri body podarí získať,“ podotkol michalovský lodivod.

Jedným okom sleduje aj spoločnú tabuľku

Aj keď do konca základnej časti DOXXbet ligy skupina Východ zostáva ešte sedem kôl (tri na jeseň - štyri na jar) a v hre je tak ešte dvadsať jeden bodov, ani najväčší pesimista nepochybuje, že prvá šestka by Michalovčanov ujsť nemala. V jari by tak Zemplínčania nemali chýbať medzi šesticou tímov z východnej skupiny, ktoré sa rovnako so šiestimi družstvami zo západu pobijú o jedno postupové miesto do Fortuna ligy. „Teoreticky je to možné, no ja si myslím, že tá prvá šestka by nám už ujsť nemala,“ uviedol lodivod lídra DOXXbet ligy skupina Východ. „Uvidíme všetci, ako sa to vyvinie. Aj preto by sme chceli v základnej časti získať čo najviac bodov, aby sme si v úvode nadstavby preniesli čo najvyšší náskok. Som zvedavý na našu konfrontáciu s tímami zo Západu. Ich silu zatiaľ nepoznáme. Keď porovnám Bardejov, Zvolen, Prešov či Liptovský Mikuláš z našej skupiny, tímy zo západu určite budú mať rovnakú kvalitu, keď nie ešte väčšiu,“ podotkol ešte František Šturma, ktorý jedným okom sleduje aj spoločnú tabuľku oboch skupín (túto tabuľku nájdete tu), v ktorých sú zarátavané iba body s tímami z prvej šestky. „Klamal by som, keby som hovoril o tom, že to nesledujem. Každý pondelok, keď vyjde, tak si ju pozriem, ale to iba zo zvedavosti. Zatiaľ totiž nehovorí veľa, pretože každý týždeň sa to tam mení. Sledujem to teda tak jedným okom. Skôr sa sústredím na našu hru a na spôsob jej zlepšovania. To je pre mňa momentálne najpodstatnejšie,“ uzavrel debatu tréner MFK Zemplín Michalovce.   

Program MFK Zemplín do konca základnej časti DOXXbet ligy skupina Východ

16.kolo Sobota 8. november 2014 Michalovce - MFK Rimavská Sobota 13.30
17.kolo Sobota 15. november 2014 Lokomotíva Zvolen - Michalovce 13.00
18.kolo Sobota 22. november 2014 Michalovce - Slavoj Trebišov 13.00
19.kolo Nedeľa 8. marec 2015 Lokomotíva Košice - Michalovce 14.30
20.kolo Sobota 14. marec 2015 Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou 14.30
21.kolo Sobota 21. marec 2015 FK Poprad - Michalovce 15.00
22.kolo Sobota 28. marec 2015 Michalovce - MFK Dolný Kubín 15.00

Peter Brendza



Uverejnené: 05.11.2014 18:10:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.