files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v pohodovom tempe zdolala ŠKP a je znova lídrom

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v siedmom kole spoločnej česko-slovenskej WHIL v bratislavskom Dome športe nad tamojším ŠKP 39:16 a opäť sa predrali na prvé miesto v tabuľke. Zverenky ukrajinského lodivoda Borysa Petrovského sa najbližšie predstavia doma, keď v stredu 12. novembra o 17.30 privítajú v predohrávke 8. kola WHIL pražskú Slaviu. Tento duel bude pre nich predohrávkou na prvý duel tretieho kola Pohára EHF, v ktorom v sobotu 15. novembra o 17.30 privítajú rumunského vicemajstra ASC Corona 2010 Brašov.


V bratislavskom Dome športu sa od začiatku duelu šiesteho kola hralo podľa nôt michalovskej Iuventy. Skóre otvorila hneď v úvodných sekundách Viktoria Krasko a po góle krídelníčky Szollosiovej ešte v prvej minúte viedli Michalovčanky 2:0. Mladé hráčky ŠKP však takisto odpovedali dvoma gólmi, keď sa najskôr presadila Marčeková a po nej Rumpelová vyrovnala v 5. minúte na 2:2. Vyrovnaný stav bol takisto aj v 7. minúte, potom čo Ďurinkova vyrovnala na 4:4. Až potom sa hostky rozbehli do vyšších obrátok. V rýchlom slede zaznamenali góly Trehubová a dvakrát sa presadila Hruščáková, Iuventa tak vyhrávala v 9. minúte rozdielom troch gólov - 4:7. V dvanástej minúte zvýšila Dominika Horňáková už na 8:4, hneď nato sa však z bránkoviska presadila Vaninová a po góle Ďuriníkovej bolo v 13. minúte 6:8. Tento stav mladé družstvo ŠKP stále držal v hre. Keď na začiatku štrnástej minúty premenila Ďuriníková pokutový hod, rozdiel v skóre bol dokonca iba jednogólový - 7:8. Vzápätí sa pri strele Hruščákovej zaskvela domáca brankárka Porubská, no jej spoluhráčky stratili v útoku loptu a Lucia Hruščáková už repete zvládla (7:9). Hneď nato inkasovala dve minúty Levčenková a Ďuriníková takmer okamžite trestala - 8:9. Na dve minúty si išla sadnúť aj Krasková, jej vylúčenie využila v 19. minúte Marčeková na vyrovnanie - 9:9. Hneď nato sa presadili Trehubová s Levčenkovou a po ďalšom góle tejto ukrajinskej krídelníčky viedla Iuventa v 21. minúte opäť rozdielom troch gólov - 9:12. Keď sa vzápätí presne trafila po tretíkrát v rade Levčenko, lavička domácich za stavu 9:13 reagovala oddychovým časom. Hneď po ňom Rumpelová znížila, no vzápätí začali úradovať Trehubová s Holešovou, po ktorých štyroch góloch viedli Michalovčanky v 26. minúte 17:10. Gólový rozdiel narastal v prospech Iuventy aj v zostávajúcich minútach prvého polčasu. Po presnom zásahu Krasko vyhrávali jej hráčky v 29. minúte 20:12 a takýmto skóre skončilo aj prvé dejstvo.

Druhé dejstvo sa už hralo pod absolútnou taktovkou aktuálneho slovenského majstra. Ten hneď v samom úvode išiel po góloch Horňákovej a Holešovej po prvýkrát v stretnutí do desaťgólového vedenia (12:22). Michalovčanky aj naďalej zvyšovali svoje vedenie. Počas dvojnásobnej presilovky sa v 35. minúte presadila Ukrajinka Viktoria Krasko a hneď na to po góle jej krajanky Levčenkovej vyhrávala Iuventa o minútu neskôr rozdielom dvanástich gólov 24:12. V 38. minúte zvýšila Wollingerová na 25:12 a až potom sa presadili aj domáce, keď Lešková znížila na 13:25. Horňáková ale vzápätí opäť prekonala Porubskú v domácej bráne, čím odštartovala hluchú päťminútovku bez gólu. Skóre sa totiž menilo až v 43. minúte, kedy Trehubová úspešnou sedmičkou zvýšila na 27:13 a po ďalšom góle naturalizovanej Slovenky v siete bratislavského tímu viedla Iuventa už rozdielom pätnástich gólov - 28:13. Hosťujúce hráčky aj naďalej v pohode zvyšovali svoje vedenie. Levčenková upravila v 46. minúte na 30:14, po ďalšom góle Hruščákovej bolo v 51. minúte už dokonca 34:16, na čo domáca trénerka Silvia Priklerová opäť reagovala oddychovým časom. Ani ten gólostroj Iuventy nezastavil. Hneď nato sa totiž strelecky uviedla opäť Trehubová a po presnom zásahu Levčenkovej bol v 55. minúte rozdiel v skóre dvadsaťgólový (16:36). Do konca zápasu sa ešte Iuventa trafila do čierneho trikrát. Vytúženú štyridsiatku síce nezaznamenala, no teší aj dvadsaťtrigólové víťazstvo 39:16 a takisto aj to, žedo streleckej listiny sa zapísala každá jedna hráčka v poli.      

ŠKP Bratislava - Iuventa Michalovce 16:39 (12:20)

Pok. hody: 2/1 - 2/2. Vylúčené: 6:4. Rozhodovali: Budzák, Záhradník.

ŠKP: Porubská – Marčeková 4, Lešková 2, Čimová, Majzúnová, Schwarzová 1, Ďuriníková 5/1, Zámečníková, Ižová, Hanušová, Majerníková, Brindzová, Rumpelová 3, Gallisová, Vaninová 1.

IUVENTA: Gubiková, Zyková, Krebs – Holešová 4, Szöllösiová 2, Vargová 1, Horňáková 5, Hruščáková 7, Wollingerová 1, Krasko 6, Trehubová 7/2, Levčenko 6.   



Uverejnené: 07.11.2014 20:03:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.