files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania uštedrili Gemerčanom poriadny výprask

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si po prehre a následnej remíze, ktoré zaznamenali po sedemzápasovej víťaznej sérii, opäť napravili chuť vysokým víťazstvom. V rámci šestnásteho kola DOXXbet ligy skupina Východ totiž na vlastnom ihrisku vyprášili Rimavskú Sobotu 6:0 (2:0) a Gemerčanom tak aj s úrokmi vrátili prehru z piateho kola, kedy u nich prehrali tesne 1:2.

Aktuálny líder druhej futbalovej ligy skupina Východ mal výborný štart do stretnutia. Už v tretej minúte napriahol k strele Regáli, tú zrazila obrana hostí iba k osamotenému Bayónu a ten potom, čo obišiel golmana hostí dopravil loptu do siete. „Našou predstavou bolo, aby sme skórovali, čo najskôr. V šatni som hovoril chlapcom, aby to bolo do desiatej minúty a tento plán realizovali na výbornú,“ zdôraznil po stretnutí tréner MFK Zemplín František Šturma, ktorého zverenci krátko po uplynutí štvrťhodiny udreli po druhýkrát. Opäť to bola akcia z pravej strany, keď po centri Kuncu presne mieril Stanislav Danko. Tento presný zásah bol veľmi dôležitý, pretože po ňom začali vystrkovať rožky aj hostia. Tí dvakrát podkúrili obrane MFK, ktorá však odolala. „Aj napriek vysokej prehre musím súpera pochváliť. Očakával som, že sem prídu s defenzívnou taktikou, no opak bol pravdou. Prišli hrať otvorený futbal. Vydržalo im to však iba do tretieho nášho gólu, potom odpadli,“ podotkol michalovský lodivod.

Hostia okrem dvoch inkasovaných gólov v závere prvého polčasu prišli aj o vylúčeného Lukáša Luptáka, ktorý bez lopty kopol Martina Regáliho a automaticky videl z rúk hlavného rozhodcu červenú kartu. To bola voda na mlyn pre Michalovčanov. Tí po hodine hry úplne ovládli dej na ihrisku, divákov začali baviť krásnymi akciami a hosťom pribalili na cestu ďalšie štyri kúsky v ich sieti. Františkovi Šturmovi vyšli ideálne striedania. Všetci traja striedajúci hráči (Koscelník, Leško, Jacko) sa trafili do čierneho, navyše výborný zápas odohral aj Stanislav Danko, ktorého český lodivod po dlhšom čase vytiahol do základnej zostavy. „Ja to až tak neberiem, že mi vyšli striedania. Pri striedaní vždy hráčom zdôrazňujem, že chcem aby oživili hru. Do bodky splnili všetko, čo som im povedal, a tak som s ich výkonom spokojný,“ poznamenal František Šturma, ktorého zverenci tak po prehre a remíze opäť brali tri body za víťazstvo.

Zaujímavosťou je, že Michalovčania po podobných dvoch nezdaroch v prvej polovici základnej časti zaznamenali až sedem víťazstiev v rade. Trúfa si Šturma na rovnakú sériu aj teraz? „Určite by som nebol proti, keby sme ju zopakovali,“ s úsmevom na perách zdôraznil michalovský lodivod, ktorý následne už vážnejšie dodal. „Bol by som veľmi rád, keby sa tak stalo. Nemôžeme však na to ustavične myslieť a spoliehať sa na to. Samozrejme, chceme víťaziť aj naďalej a vyhrať, čo najviac zápasov. Keby tých zápasov bolo opäť sedem či osem, určite by som neprotestoval.“  My len dodajme, že aktuálny líder DOXXbet ligy má dve kola pred koncom jesennej časti pred svojimi prenasledovateľmi päťbodový náskok a je blízko k primátu „jesenný majster“. V zostávajúcich dvoch kolách sa najskôr predstavia na pôde druhého Zvolena a v jesennej derniére privítajú v sobotu 22. novembra o 13.00 Trebišov. 

Peter Brendza



Uverejnené: 09.11.2014 19:02:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.