files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži 1. BKD s piatou výhrou, ženy s treťou prehrou

Ani v piatom kole druhej basketbalovej ligy skupina Východ nenašli basketbalisti 1. BKD Michalovce premožiteľa. V domácom zápase pokorili Rožňavu po výsledku 54:45 a naďalej vedú druholigový pelotón. Aj nasledujúci víkend sa Michalovčania predstavia doma, keď v telocvični GPH v šlágri šiesteho kola privítajú v sobotu 15. novembra o 17.00 druhý tím tabuľky BKM Dastet Krompachy. Opäť sa nedarilo ženám tohto klubu. Tie v druhej ligy skupina Východ prehrali aj svoje tretie meranie síl, keď tentoraz nestačili na celok Cassovie Košice, ktorej podľahli hladko 45:58. Aj ženy sa budúci víkend predstavia doma, keď v nedeľu 16. novembra o 10.30 privítajú takisto v telocvični GPH Starú Ľubovňu.


MUŽI
1. BKD Michalovce - BK ŠPD Rožňava 54:45 (30:18)
Štvrtiny: 16:10, 14:8, 14:14, 10:13
Strelci: Mižák 15, Holda a Maškulík po 8, V. Mitterpák a Miháľ po 7, T. Mitterpák 5, Kováč a Pastirák po 2.

Prezident 1. BKD Ladislav Janošov: "Hostia pricestovali na duel k nám bez zraneného Lichvára, ale určite neprišli s cieľom odovzdať nám body. Tak aj vyzeral zápas, ktorý bol prakticky celých šesťdesiat minút vyrovnaný. Opäť nám nevychádzala streľba zo vzdialenejším pozícii, keď sme dokázali zaznamenať akurát dve trojky. Ani spod koša nám to nepadalo. Niektorí hráči zahodili aj nemožné, navyše viaceré situácie riešili zle, keď išli do dvoch alebo až troch súperových hráčov. Predsa len sa však v našich radoch našli Mižák, Holda či Vlado Mitterpák, ktorí zaznamenali kôš vtedy, keď to bolo potrebné. Trojková streľba sa pre zmenu darila hosťom. Napriek tomu neboli Rožňavčania ani raz v zápase bližšie k našim ako na rozdiel šesť bodov a to preto, že chlapci výborne bránili priestor pred svojim košom, kde nedovolili hosťom príliš veľa. To rozhodlo aj o osude celého zápasu. Víťazstvo nášho družstva bolo v tomto zápase zaslúžené, ale treba ešte vyzdvihnúť férovu hru všetkých hráčov na ihrisku, za ktorú treba obidvom družstvám poďakovať."

ŽENY
Cassovia Košice - 1. BKD Michalovce 58:45 (34:23)
Štvrtiny: 16:12,18:11,16:12,12:6
Strelci: Fiedlerová 11, Kuráňová 8, Priščáková 7, V.Vargová 6, Andrejčíková a Majerníková po 5

Prezident 1. BKD Ladislav Janošov: "Dievčatá nezvíťazili ani v treťom zápase, tentoraz prehrali na pôde rezervy Cassovie Košice. Je to aj tým, že v našom družstve momentálne chýba okrem Fiedlerovej hráčka, ktorá by dokázali výraznejšie bodovať. V lanskej sezóne najlepšia strelkyňa Jurašková ešte nenastúpila ani raz, ostatné viac - menej hľadajú svoju minulosezónnu formu. Chýbajú nám aj ďalšie hráčky ako Regendová, P. Vargová, či Kunková, a tak nečudo, že sme nevyhrali v tejto sezóne ešte ani raz. Naše družstvo cez víkend nemohlo s ôsmimi hráčkami konkurovať Cassovii, ktorá točili pravidelne dve päťky. Pri náročnom súperovom pressingu im dochádzali sily. Súper tlačil na strednú rozohrávku, čo sme vydržať nemohli a zaslúžene tak prehrali."  

pb a 1.bkd michalovce



Uverejnené: 10.11.2014 15:18:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.