files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa remizovala v Šali, o víťazstvo prišla v poslednej sekunde

Hádzanárky Iuventy Michalovce remizovali v poslednom jesennom deviatom kole spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na pôde svojho najväčšieho slovenského rivala HK Slovan Duslo Šaľa 31:31 (14:14) a zaznamenali tak druhú remízu v sezóne. Aj napriek tomu sú po deviatich kolách na prvom mieste tabuľky a prezimujú ako jesenný líder. Tohto roku budú zverenky trénera Borysa Petrovského v hre ešte raz, keď sa v nedeľu 23. novembra o 17.00 predstavia v odvete tretieho kola Pohára EHF na pôde rumunského ASC Corona 2010 Brašov, kde budú doháňať trojgólovú stratu (28:31) z prvého duelu hraného v Chemkostav aréne.

Dvakrát prišli michalovské hádzanárky v tejto sezóne o bod a vždy to bolo v samom závere zápasu. Najskôr v piatom kole inkasovali v Porube vyrovnávajúci gól dve sekundy pred koncom, tentoraz v Šali síce prevažnú časť zápasu ťahali za kratší koniec, no boli blízko k dvom bodom. Proti však bola domáce Kertészová, ktorá premenenou sedmičkou po čase vyrovnala stav duelu na 31:31, čím sa pričinila o to, že Iuventa prišla o víťazstvo v úplne poslednej sekunde zápasu...

Šláger deviateho kola WHIL priniesol výbornú hádzanú, o ktorú sa pričinili obe strany. Lepší začiatok mali domáce, ktoré v 5. minúte po presnom zásahu Bujnochovej vyhrávali 5:2. Iuventa ale zdvihla hlavu a štyrmi gólmi v rade získala vedenie na svoju stranu. Po góle Wollingerovej, ktorá prvýkrát dostala aktuálneho slovenského majstra do vedenia (5:6) si zobral tréner HK Slovan Duslo Rudolf Petrikovič oddychový čas. Hneď po ňom rozhodcovia vylúčili Kraskovú a Šaľa sa dvoma gólmi v rade nielenže dostala opäť do vedenia, ale po oddychovom čase prinútila siahnúť aj lodivoda Iuventy Borysa Petrovského. Aj po oddychom čase sa hra prelievala z jednej strany na druhú a tímy sa striedali vo vedení. Ani jednému sa nedarilo odskočiť na viac ako jeden gól. Šaľa iba raz viedla 9:7, no Kucher spoločne so Szollosiovou vyrovnali a vyrovnaný stav ostal až do konca prvého polčasu. V jeho poslednej minúte Trehubová stanovila zaslúženú remízu 14:14.

Úvod druhého dejstva vyšiel lepšie Iuvente. Tá prvých päť minút vyhrala 4:2 a po góle Levčenko na 18:16 si tréner Šale Rudolf Petrikovič po druhýkrát v zápase zobral oddychový čas. Ten jeho zverenky nabudil, pretože následnú šesťminútovku vyhrali 5:2 a po góle Réky Bizíkovej z 41. minúty opäť viedli (21:20). Nevzdávali sa však ani Michalovčanky. Tie sa štrnásť minút pred koncom zásluhou Levčenkovej opäť ujali dvojgólového vedenia (23:25) a zdalo sa, že si môžu pripísať aj ôsme tohtosezónne ligové víťazstvo. Omyl. Vykoľalila ich totiž prísna priama červená karta pre najlepšiu strelkyňu súťaže Tatianu Trehubová. Šaľa následný úsek vyhrala 5:1 a po presnom zásahu jej kanonierky Kertészovej viedla v 53. minúte 28:26. Dvojgólovým rozdielom viedla Šaľa aj tri minúty pred koncom po góle Kertészovej (29:27) a takisto aj dve minúty pred koncom, keď sa gólom uviedla Réka Bizíková (30:28). Iuventa sa však vzchopila a šnúrou troch gólov siahala na víťazstvo. Tridsaťsedem sekúnd pred koncom ju do vedenia opäť dostala Szollosiová (30:31), no Michalovčanky nakoniec víťazstvo neudržali. Prišlo oň sedmičkou po čase. Tú úspešne realizovala Kertészová, ktorá tak rozhodla, že sa body budú deliť - 31:31.

Štatistika

Šaľa - Michalovce 31:31 (14:14)

Pok. hody: 3/3 - 2/2, vylúčené:  1 - 5, navyše ČK: 48. Trehubova (Iuventa). Rozhodovali: Brunovský a Čanda - 1000 divákov.

DUSLO: Grandtnerová, Haládiková, M. Ladicsová - Bujnochová 5, Trochtová 4, Rácková, Klučková 3, R. Bíziková 3, Kodajová 2/1, Kertészová 9/3, Pócsiková 2, Demajová, Tisahová, Tulipánová, B. Bíziková 3, Blehová. 

IUVENTA: Gubiková, Zykova, Krebsová - Kucherová 6, M. Holešová, Szollosiová 8, R. Vargová, Habánková, Horňáková 6, Nagyová, Wollingerová 3, Bajčiová, Krasková 4, Bačíková, Trehubova 3/2, Levčenková 1.



Uverejnené: 19.11.2014 21:51:19 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.