files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po výbornej prvej tretine zdolala Liptákov

Hokejisti HK Dukla Michalovce začali druhú polovicu základnej časti výborne, keď v rámci 22. kola prvej hokejovej ligy zdolali družstvo MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:3. Zverenci trénera Milana Staša o svojej výhre rozhodli v prvej tretine, ktorú vyhrali 5:0. Tri góly michalovskej Dukly zaznamenal Martin Drotár, po jednom pridali Ivan Fedorko, Štfean Majerník a Richard Šechný. Michalovčania sa najbližšie predstavia v Topoľčanoch, doma ich uvidíme opäť v piatok 28. novembra, kedy o 17.00 privítajú Senicu.

Michalovskí hokejisti spustili na súpera, ktorého v tejto sezóne ešte nezdolali, od úvodu doslova oheň a síru. Liptáci nevedeli kam skôr skočiť a už v druhej minúte inkasovali. Do ich pásma výborne prenikol Banovský, naservíroval puk Fedorkovi a ten otvoril skóre - 1:0. Zverenci trénera Milana Staša si aj naďalej vytvárali tlak na súperovú bránu. Ten sa zväčša bránil iba nedovolenými zákrokmi, čo Michalovčania trestali. V 6. minúte počas presilovky presne mieril Martin Drotár a o šesť minút neskôr takisto počas prevahy o jedného muža zúžitkoval Čížekovu prihrávku na tretí gól v sieti Liptákov Majerník - 3:0. V 16. minúte putoval za vrazenie na mantinel na trestnú lavicu Čížek, hostia ale jeho vylúčenie nepotrestali. Ba naopak, dvakrát počas presilovky inkasovali. Najskôr im unikol Martin Drotár a potom v 17. minúte vyhnal brankára Hollého z brány Richard Šechný - 5:0. Po famóznej prvej tretine sa domáci hráči pravdepodobne uspokojili a v úvode tej druhej zato kruto pykali. V priebehu piatich minút totiž až trikrát inkasovali a súper sa tak vrátil do strateného zápasu. Najskôr sa presadil Macík, po ňom presne mieril Briatka a chvíľu nato Poliaček vyhnal na šesť minút z brány Karela Němca. Tréner Milan Staš reagoval oddychovým časom a ten jeho zverencov opäť nabudil. Od tohto momentu sa hral zaujímavý hokej, no gólostroj sa na dlhú dobu zastavil. Nepomohli ani presilové hry, a tak nečudo, že diváci čakali na ďalší gól až do 58. minúty. Hostia 146 sekúnd pred koncom odvolali brankára Bachana a Martin Drotár pečatil svoj hetrik gólom do prázdnej brány. Po jeho presnom zásahu sa už zápas iba dohrával. Michalovčania si tak pripísali tri body a prvýkrát v sezóne aj skalp Liptovského Mikuláša. 

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:3 (5:0, 0:3, 1:0)

Góly: 2. Fedorko (Banovský, Kubát), 6. Drotár (Šterbák, Šechný) pres/1, 12. Majerník (Čížek, Cmorej) pres/1, 16. Drotár oslab/1, 17. Šechný (Fajčák) oslab/1, 58. Drotár (Šechný) – 21. Macík (Kuric, Bartík), 24. Piatka (Bartík, Mezovský), 25. Poliaček (Piatka, Uhrík)

Vylúčení: 6:8, navyše Majerník 10. minút nešportové správanie - Bartik a Holiga obaja 10. minút nešportové správanie. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 2:0. Rozhodovali: Korba - Hric, Smerek. Divákov: 1050.

HK DUKLA: Němec (25. až 31. Borko) - Šterbák, Kubát, Urban, Šeliga, Tkáč, Briják, Buraľ - Fajčák, Šechný, Drotár - Cmorej, Linet, Čížek - Banovský, Linet, Podsedlý - Fedorko, Huňady, Schnelly - Halás

MHK 32: Hollý (17. Bachan) - Mezovský, Moravčík, Nitriansky, Kadlubiak, Janči, Holiga – Bartík, Kuric Macík - Roháč, Trochta, Marcinko -  Uhrík, Piatka, Poliaček - Klimčík, Oravec.



Uverejnené: 21.11.2014 20:08:13

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623