files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Volejbalistky VK Michalovce u súperov so siedmimi bodmi

Volejbalistky VK Michalovce sa v posledných dvoch týždňoch predstavili u svojich súperov. V prvej lige žien skupina Východ najskôr cestovali na pôdu TU Košice, kde najskôr hladko prehrali 0:3 a v druhom zápase s týmto tímom zvíťazili 3:1. Minulý víkend sa opäť predstavili v Košiciach, tentokrát proti tamojšej Kométe. Tej najskôr podľahli tesne 2:3 a potom zvíťazili 3:1. Z dvojzápasu vonku teda zaznamenali solídnych sedem bodov a naďalej sa držia na druhom mieste tabuľky. Michalovčanky sa najbližšie predstavia na domácej palubovke, keď v nedeľu 30. novembra o 11.00 privítajú lídra tabuľky z Prešova.  

TU Košice - VK Michalovce 3:0 (20, 19, 20)
TU Košice - VK Michalovce 1:3 (-23, 18,-19,-2)

Do prvého zápasu michalovské prvoligistky nastúpili s veľkým nasadením, ale súperky boli v jednotlivých herných činnostiach o niečo lepšie. Hostky robili veľa chýb hlavne v prihrávaní lopty, čo sa ale postupne zlepšuje pri zohrávaní družstva. Koncovky všetkých setov aj vďaka chybám Michalovčaniek lepšie zvládlo družstvo TU Košice a preto zápas skončil 3:0.

V druhom zápase už Michalovčanky podali zodpovednejší výkon, ktorý im priniesol tesné víťazstvo v prvom sete. Druhý set bol takisto vyrovnaný, no koncovka tentoraz vyšla lepšie domácim, ktorým sa podarilo vyrovnať. V ďalších dvoch setoch ale už dominovali Michalovčanky, ktoré si tak domov odniesli cenné víťazstvo zo súperovej palubovky.

Kométa Košice - VK Michalovce 3:2 (21, -23, 8, -19, 12)
Kométa Košice - VK Michalovce 1:3 (22, -13, -13, -21)

V prvom zápase výhodu domáceho prostredia využili hráčky Kométy. V koncovke prvého setu si dokázali urobiť šesťbodový náskok, ktorý Michalovčanky už nedokázali dobehnúť. V druhom sete sa bojovalo o každú loptu a koncovku tentoraz zvládli lepšie Michalovčanky. Tretí set vyhralo jednoznačne družstvo Kométy Košice, keď si rozhodujúci náskok urobili už v jeho začiatku. Podobný scénar mal aj začiatok štvrtého setu až do stavu 8:2 v prospech Košíc. Od tohto stavu hráčky Michaloviec začali pomaly dobiehať súpera a nakoniec vyhrali set 25:19. Posledný set lepšie zvládli domáce hráčky, ktoré v napínavej koncovke zvíťazili 15:12.

Druhý zápas už nebol taký napínavý. V zostave Michaloviec urobili tréneri niekoľko zmien, ktoré priniesli osoh. Na domácich hráčkach bolo vidieť fyzickú únavu a s každým setom robili stále viac chýb. Hráčky Košíc dokázali odolávať  len v prvom sete, ktorý vyhrali o tri body. V ďalších setoch už mali jasne navrch Michalovčanky a dva nasledujúce vyhrali pomerom 25:13. Vo štvrtom sete sa Košičanky snažili ešte zabojovať, ale hosťujúce hráčky si vybudovali potrebný náskok hneď na začiatku setu a udržali si ho až do konca zápasu. V druhom zápase tak VK Michalovce porazil domácu Kométu Košice 3:1 (22, -13, -13, -21) a udržal si tak druhé miesto v tabuľke 1.ligy žien skupina Východ.

Peter Brendza a VK Michalovce



Uverejnené: 24.11.2014 11:13:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.