files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V súboji Dukiel úspešnejšia michalovská

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 25. kola I. hokejovej ligy nad tímom HC Dukla Senica 3:2 po predĺžení a natiahli svoju víťaznú sériu na štyri zápasy. Zverenci trénera Milana Staša najbližší týždeň odohrajú iba jeden majstrovský duel, v ktorom sa v stredu 3. decembra predstavia na ľade tabuľkového suseda Spišskej Novej Vsi.

Michalovská Dukla nastúpila opäť bez svojho kapitána Richard Šechného a na jej hre to bolo cítiť. Aj napriek jeho neúčasti sa hral dynamický hokej z jednej strany na druhú, no hre Michalovčanov chýbala Šechného myšlienka. V 6. minúte sa aj napriek tomu ujali domáci vedenia. Tí síce najskôr nevyužili presilovku, no po nej od modrej pálil Briják a jeho strelu do siete nasmeroval puk do siete Tomáš Banovský - 1:0. Aj hostia však ukázali vo vyrovnanom zápase svoje hokejové umenie. Neprešla ani minúta a bolo vyrovnané. Z takmer identickej akcie vyrovnal po Janíkovej strele Lichanec - 1:1. Viac aktivity po vyrovnávajúcom góle prejavili domáci. Najskôr však na senickom golmanovi Peksovi pohorel Huňady a po ňom v čistej šanci zaváhal aj Briják. V 15. minúte pri prečíslení troch na dvoch musel svoje umenie ukázať aj domáci golman Karel Němec, ktorý si poradil s koncovkou Blaška. Na druhej strane bol v permanencii Peksa. Ten si najskôr poradil so samostatným únikom Fajčáka a v poslednej minúte prvého dejstva ho zachránila pri Majerníkovej koncovke horná žŕdka. Aj v druhej tretine sa hral rýchly hokej, so šancami na oboch stranách. Najväčšiu mali hostia presne v jej polovici, kedy Kalináča v čistej šanci vychytal Němec. Tri minúty pred koncom hlavný arbiter Husár vylúčil naraz dvoch Michalovčanov (Majerník, Urban) a hostia to presne štyri sekundy pred ich návratom Guľom využili - 1:2. V tretej tretine sa začali stíhacia jazda domácich za vyrovnaním. Tí síce najskôr nevyužili dve presilovky a zdalo sa, že Záhoráci môžu prvýkrát v tejto sezóne v súboji Dukiel uspieť. Proti bol Štefan Majerník, ktorý v 53. minúte vyrovnávajúcim gólom nasmeroval duel do predĺženia - 2:2.  To však nemuselo platiť. Minútu a päť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času putoval za vrazenie na mantinel na trestnú lavicu Kalináč a domáci mohli rozhodnúť. Pri obrovskom tlaku chytil Videlka sedem sekúnd pred koncom puk vo vlastnom bránkovisku do ruky, čo automaticky znamená trestné strieľanie. To však Fedorko nezahral najlepšie a zápas tak putoval do predĺženia. V ňom mali Michalovčania ešte 55 sekundovú presilovku a jednu sekundu pred návratom Kalináča rozhodol o ich víťazstve Martin Drotár.  

HK Dukla Michalovce - HC Dukla Senica 3:2 po predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly: 6. Banovský (Briják, Podsedlý), 53. Majerník (Cmorej), 61. Drotár (Kubát, Šterbák) pres/1– 7. Lichanec (Janík), 39. Gula (Janík) pres/2.
Vylúčení: 3:4. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Husár - Gavalier, René Šoltés. Divákov: 900.
HK DUKLA: Němec - Kubát, Šterbák, Urban, Šeliga, Tkáč, Briják, Buraľ - Fajčák, Drotár, Halás - Čížek, Majerník, Cmorej - Banovský, Linet, Podsedlý - Schnelly, Huňady, Fedorko.
HC DUKLA: Peksa - Guľa, Reissmuller, Loydl, Janík, Zábojník, Všetečka, Fian - Blaško, Kalináč, Jurák - Mikolášek, Surovka, Romančík - Penák, Videlka, Brzobohatý - Lichanec, Daniel.



Uverejnené: 28.11.2014 20:16:13
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.