files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazstvo a prehra michalovských volejbalistiek

Volejbalistky VK Michalovce ukončili jesennú časť sezóny prvej ligy žien skupina Východ dvojzápasom v Košiciach proti Slávii TU. Po napínavých koncovkách oboch zápasov si víťazstvo 3:2 v tom prvom odniesli Zemplínčanky, v druhom sa zase tešili z výhry 3:1 hráčky domácej Slávie TU. Michalovčanky, ktoré si vďaka výhre na horúcej pôde upevnili druhú priečku v tabuľke, budú najbližšie v hre až v novom roku, kedy sa začnú súboje jarnej časti.
 
Prvý zápas susedov v tabuľke začali lepšie domáce. V prvých dvoch setoch robili menej chýb, Michalovčanky zatlačili dobrým podaním a veľmi dobre hrali aj v poli. Hostky naopak hrali veľmi opatrne, kazili veľa podaní a nevedeli sa presadiť ani smečiarsky. Aj preto viedli hráčky Slávie TU po dvoch setoch 2:0 (25:20, 25:15). Potom sa však Michalovčanky prebudili. V treťom sete začali hrať aktívnejšie, čo takmer okamžite prinieslo efekt. „Tretí set bol vyrovnaný až do konca. V jeho závere sme lepšie zvládli koncovku a naštartovali tak obrat v náš prospech. Po výhre 25:21 sa nám začala núkať príležitosť bodovať, čo dievčatá využili a v štvrtom sete jednoznačne dominovali, keď v ňom zvíťazili 25:14,“ poznamenal asistent trénera Juraj Vetrecin. Jeho zverenky boli po dvoch vyhratých setoch v laufe a hoci sa im zo začiatku toho rozhodujúceho príliš nedarilo, v jeho polovici to prelomili a koncovku zvládli lepšie. „Piaty set sa nevyvíjal v prospech až do stavu 10:5 pre súpera. Po dvoch time - outoch sme však zabrali na plné obrátky, dobehli domáce, keď na podaní zabrala Lenka Štochová. Samotný záver sme zvládli lepšie fyzicky aj psychicky a po výhre 15:12 sme sa tak mohli tešiť z dokonalého obratu,“ podotkol Juraj Vetrecin, podľa ktorého slov o vyrovnanosti duelu svedčil aj počet získaných lôpt 100:97 v prospech Michalovčaniek, ako aj to, že celý zápas trval 121 minút.  


Druhý zápas sa tomu prvému podobal zo začiatku ako vajce vajcu. Aj tentoraz lepšie začali domáce, ktoré vyhrali prvý set. Michalovčanky ale v tom druhom odpovedali rovnakou mincou a po dvoch setoch bol zápas vyrovnaný. „V tých ďalších to bol boj o každú jednu loptu. Niektoré výmeny trvali aj jednu či dve minúty, čo je na volejbal nezvyčajne dlho. Po každej takejto výmene sa na hráčkach zvýrazňovala únava. Samotné závery vyšli lepšie našim súperkám, ktoré ich vyhrali zhodne 25:22 a teda v druhom stretnutí si pripísali víťazstvo oni. Paradoxom je, že aj keď sa hrali štyri sety, zápas bol fyzicky náročný a trval 118 minút,“ uviedol asistent trénera VK Michalovce, ktorého zverenkám sa podarilo vďaka víťazstvu v prvom súboji udržať na druhom mieste tabuľky.

Slávia TU Košice - VK Michalovce 2:3 (20, 15 -21, -14, -12)
Slávia TU Košice - VK Michalovce 3:1 (20, -20, 22, 22)

pb a vk michalovce



Uverejnené: 14.12.2014 21:25:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.