files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jeden strelený gól na víťazstvo zväčša nestačí

Hokejisti HK Dukla Michalovce v poslednom domácom zápase v tomto roku svojich priaznivcov nepotešili. V šlágri 32. kola prvej hokejovej ligy totiž podľahli lídrovi tabuľky HC 07 Detva 1:2, keď rozhodujúci gól inkasovali v predposlednej minúte, dokonca vo vlastnej presilovke.

Solídna divácka návšteva, ktorá bola pripravená po prvom góle svojich miláčikov zahádzať ľadovú plochu pripravenými plyšákmi, po zápase veľmi spokojná nebola. Domáci hokejisti, ktorí hrali tretí zápas v priebehu piatich dní, pôsobili totiž ťažkopádne a v koncovke neboli vôbec dôrazní. Nečudo tak, že plyšové hráčky dlho zostávali na sedadlách či vreckách a taškách divákov. „Nebol to z našej strany najoptimálnejší výkon,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Martin Schnelly, ktorý patril v samotnom zápase smerom dopredu k najaktívnejším hráčom michalovskej Dukly. „Prvá tretina bola z našej strany veľmi strnulá, súpera sme dosť púšťali k strelám. Nechceli sme urobiť chybu, no tú nechceli urobiť aj Detvianci, a tak to bol trošku pomalší hokej,“ podotkol Schnelly. Od druhej tretiny sa zápas poriadne rozbehol. Jej začiatok vyšiel síce lepšie Dukle, no tá paradoxne inkasovala, keď jej hráči neubránili dôrazného Budu, ktorý na dvakrát otvoril skóre duelu. Jeho presný zásah padol v 22. minúte a na ďalší si diváci museli počkať ďalšiu polhodinu čistej hry. Michalovčania zabrali a po góle práve Martina Schnellyho sedem minút pred koncom mohli konečne diváci zahádzať ľadovú plochu a pomôcť tak dobročinnej akcii. „Som veľmi rád, že som to bol práve ja, ktorý to všetko odštartoval. Určite je to iný pocit. Stáva sa z toho tradícia a ja osobne som si veľmi prial v takomto momente skórovať. Ide o to, že tieto hračky potešia deti v domovoch a som rád, že aspoň touto cestou im môžeme spríjemniť vianočné sviatky.“

Michalovčanom však strelený gól k víťazstvu nepomohol. Tí sa síce nakopli, v závere mali viac z hry, no pri presilovke v predposlednej minúte urobili v obrane obrovskú hrúbku, čo Patrik Fekiač využil na rozhodnutie duelu v prospech „Podpoľancov“. „Na to sa veľmi ťažko hladujú slová. Na vyrovnanie sme sa poriadne natrápili a potom vlastnou hlúpou chybou, ešte počas presilovky, kedy sme mali rozhodnúť my, umožníme súperovi rozhodnúť. Miesto toho, aby sme počas presilovky skórovali my, venujeme to im. Ako hovorím, ťažko sa na to hľadajú slová, pretože sme boli k výhre blízko a tesná prehra veľmi mrzí,“ uviedol odchovanec trebišovského hokeja v službách michalovskej Dukly, ktorý si nevedel vysvetliť, prečo sa opäť Michalovčania trápili v koncovke. „Jeden strelený gól na víťazstvo zväčša nestačí. V poslednej dobe sa trápime v koncovke. Mysleli sme si, že sme to ôsmymi gólmi do siete osemnástky prelomili, opak je však asi pravdou. Následne sme totiž iba jeden gól strelili v Bardejove, aj doma proti Detve a proti takýmto súperom sa s jedným streleným gólom boduje ťažko,“ dodal na záver krídelník štvrtej michalovskej lajny.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.12.2014 20:37:01 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.