files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Mišo“ hlási návrat, pol roka bez hádzanej bolo dosť

Káder Iuventy Michalovce dostal začiatkom roka 2015 poriadnu vzpruhu. Do radov sedemnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra sa totiž vrátila pivotka s reprezentačnými skúsenosťami Michaela Geci, známejšia pod rodným priezviskom Kovaličková. Tá na konci minulej sezóny ohlásila po skončení trojročnej zmluvy v michalovskej Iuvente ukončenie aktívnej hráčskej činnosti, no po pol roku sa všetko zmenilo a „Mišo“, ako ju familiárne nazývajú, tak hlási návrat do tímu.

Hádzaná jej chýbala

Dvadsaťosemročná odchovankyňa trenčianskej hádzanej, ktorá prišla do Michaloviec pred sezónou 2011/2012 a následne sa tešila z troch majstrovských titulov, dvoch víťazstiev v Slovenskom pohári či z jedného triumfu vo WHIL, sa po minulej sezóne rozhodla svoje pôsobenie v Michalovciach nepredlžovať a viac chcela byť so svojím manželom Jurajom Gecim, s ktorým uzavrela manželstvo vlani v júni. Keďže bývalý pivot HC winLand Michalovce momentálne pôsobí v nemeckom treťoligovom HSV Bad Blankenburg, kroky Kovaličkovej, už pod novým priezviskom Geci, smerovali práve do tohto nemeckého mesta. Po týždňoch či mesiacoch jej však hádzaná začala chýbať a to využili predstavitelia Iuventy na obnovenie kontaktov. „Hádzaná mi samozrejme chýbala, pol roka bez nej bolo dosť. Na konci roka sa mi ozval športový riaditeľ Jaroslav Čúrny, či nemám záujem o návrat do Michaloviec, keďže zháňajú ešte jednu pivotku. Aj keď to bude ťažké, rozhodla som sa zabojovať a jeho ponuku prijať,“ poznamenala skúsená pivotka „ošlahaná“ aj reprezentačnými skúsenosťami.

 Takto sa Michaela Geci lúčila v júni lanského roka...

Naučila sa štrikovať, teraz ju láka obhajoba „tripple“

Michaela Geci - Kovaličková síce mala v zámere v Nemecku aj aktívne hrávať, no na jej smolu, nebol v blízkosti bydliska klub, ktorý by ju vzal pod svoje krídla. „Život bez hádzanej som do tej doby nezažila. Počas toho pol roka som veľa oddychovala, starala sa o manžela (smiech...), s ktorým sme si užívali chvíle, ktoré trávime spolu. Bolo to pre mňa veľmi príjemné. Po asi dvanástich rokoch som mala konečne čas aj na tie veci, ktoré som pre hádzanú zanedbávala. Napríklad som sa naučila štrikovať... (smiech...),“ uviedla v Michalovciach populárna Michaela Geci, ktorej v Iuvente nepovie nik inak ako „Mišo“. Tá nezapierala, že prišla aj kvôli cieľom michalovskej Iuventy a veľmi ju láka obhajoba „tripple“, o ktoré sa výraznou mierou pričinila aj ona samotná. „Netvrdím, že ma to neláka. Určite to zohralo svoju rolu, že v Michalovciach majú stále tie najvyššie ambície. V Nemecku som navštevovala manželove zápasy a aj z tohto hľadiska ma to znova lákalo na ihrisko. Odišla som po zisku troch pohárov a teraz sa sem vraciam s túžbou pomôcť k ich obhajobe. Dúfam, že družstvu pomôžem, či už skúsenosťami, alebo svojím hráčskym umením.“  

... a takto sme ju mohli vidieť zarezávať na prvom tréningu tohto roka

Chcel ju tréner Petrovskyj

Káder sedemnásobného slovenského ženského majstra sa tak rozrastie o ďalšiu pivotku. Okrem dvoch slovenských reprezentantiek Dominiky Horňákovej a Patrície Wollingerovej má síce tréner Borys Petrovskyj k dispozícii aj talentovanú Vladimíru Kišíkovú, no miesto v kádri pre Michaelu Geci určite nájde. „Aj keď sa do tréningového procesu pomaly vracajú zranené Geričová s Rebičovou, stále pociťujeme deficit na spojkovom rade. Preto by sme chceli Paťu Wollingerovú viac využiť na tomto poste, kde sa ukazovala v závere jesene vo veľmi dobrom svetle. Potrebovali sme teda vystužiť post pivota, kde by sme mali akurát Dominiku Horňákovú, keďže Vladka Kišíková prakticky celú jeseň kvôli vleklým zdravotným problémom nehrala. To bol teda hlavný dôvod, prečo sme sa Michaelu Geci rozhodli osloviť s ponukou jej opätovného návratu do tímu. Navyše, tréner Petrovskyj si pozeral videá z minulej sezóny a jej hra sa mu veľmi páčila. Viackrát ma oslovil, či neviem, ako to s ňou momentálne vyzerá a či neplánuje návrat na palubovky. V kontakte sme boli od konca jesennej časti WHIL a dohodli sme sa tesne v závere roka,“ poznamenal k príchodu Michaely Geci športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jaroslav Čúrny, podľa ktorého slov došlo k dohode do konca sezóny a potom by sa k jej ďalšiemu účinkovaniu v tíme vrátili.

Michaela Geci určite Iuvente pomôže svojimi skúsenosťami

Bude hrať už v Prešove?

Prvé jarné kolo WHIL je na programe už tento víkend, kedy sa Iuventa predstaví na pôde nováčika Bemaco Prešov. Mohli by sme teda Michaelu vidieť už v sobotu v Šariši? „Mohli, pretože situácia je o to priaznivejšia, že Miška nezmenila klub, ale iba priezvisko. Stačí jej teda zmeniť registračný preukaz z mena Kovaličková na Geci, čo nie je nemožné a dá sa to stihnúť. Na druhej strane, pol roka netrénovala, takže musí dohnať tréningový deficit, no je dosť možné, že bude hrať už sobotu v Prešove. Je to na trénerovi,“ dodal na záver čelný predstaviteľ aktuálneho lídra WHIL.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.01.2015 18:29:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.