files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tesná prehra Dukly so Spišiakmi

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v stretnutí 37. kola I. hokejovej ligy na vlastnom ľade s tímom HK Spišská Nová Ves tesne 2:3 a Spišiakov tak nezdolali ani po štvrtýkrát v sezóne. Oba góly michalovskej Dukly padli v presilovkách a zaznamenali ich Martin Dortár a Jakub Kubiš. Zverenci trénera Milana Staša majú v najbližšom 38. kole voľno, doma sa predstavia opäť nasledujúci piatok 16. januára, kedy v rámci 39. kola tradične o 17.00 privítajú celok HK Trnava.

V prvej tretine sa hral v šlágri 38. kola prvej ligy zaujímavý hokej so šancami na oboch stranách. Ešte pred úvodným buly zablahoželal prezident HK Dukla Alexander Černega v spoločnosti manažéra Petra Tirpáka brankárovi Michaloviec Dávidovi Okoličánymu k bronzovej medaile z nedávneho svetového šampionátu juniorov do 20 rokov v Kanade. Potom sa už mohlo hrať. Diváci videli v prvej časti šachovú partiu s remízovým patom. Hneď v úvode zahrávali Spišiaci presilovku po faule Richard Šechného, no nevyužili ju a podobne pochodili následne aj domáci hráči. Ich najväčšiu šancu si vypracoval až po jej skončení Igor Halás, ktorého strela lízla Trenčanovu žŕdku. Michalovčania v druhej polovici prvej časti nevyužili ani druhú presilovku a mohli za to pykať, keď sa v poslednej minúte rútil na ich bránu hosťujúci kapitán Viac, Němec ale svojich podržal. 

Druhú tretinu začali presilovkou hostia, opäť však z nej nič nevyťažili. V 26. minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Džerenga a skóre duelu sa už menilo. Od modrej dobre vystrelil novic v kádri Bednár a jeho strelu do siete tečoval Martin Drotár - 1:0. Domáci sa ale z vedenia dlho netešili. Obdobnú možnosť mali totiž pri vylúčení Schnellyho vzápätí aj Spišiaci a Hamrák vyrovnal na 1:1. V druhej tretine sa už nehral taký rýchly hokej a diváci už nevideli toľko šancí, ako v prvej tretine. Viac gólových tutoviek mali domáci "vojaci", ktorí však v závere nepretavili tlak štvrtej lajny do vytúženého gólu. Najväčšiu šancu spálil v záverečných sekundách Patrik Huňady, ktorý zoči - voči Adamovi Trenčanovi pálil iba do jeho betónov.

Šachová partia kto z koho vrcholila v záverečnej časti, ktorú jednoznačne ovládli hostia. Tí viackrát podkúrili michalovskej obrane a nebyť golmana Karla Němca mohlo byť vymaľované už v prvej päťminútovke tejto časti.  Hneď v úvodných sekundách sa na neho rútil František Koky, no nepochodil. Spišskonovoveský útočník si všetko vynahradil v 44. minúte, kedy dokonale zužitkoval Leskovjanského prihrávku na vedúci gól - 1:2. Domáci sa síce snažili, no vždy im niečo v útočnom pásme chýbalo. V 50. minúte však výborne zahrali presilovku a po geniálnej prihrávke Šechného vyrovnal Jakub Kubiš - 2:2. Opäť sa tak začínalo odznova a o ďalší vedúci gól sa viac pokúšali Spišiaci. Karel Němec ale v 52. minúte zmaril tutovku Ľubomíra Vaica a naďalej tak držal Duklu nad vodou. Štyri minúty pred koncom bol však bezmocný po Klingovej koncovke aj on, a tak Michalovčania ani vo štvrtom vzájomnom súboji na Spišiakov nevyzreli, a treba povedať, že ich prehra je za priebeh tretej tretiny absolútne zaslúžená.

HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Góly: 27. Drotár (Bednár, Šechný) pres/1, 50. Kubiš (Šechný, Drotár) pres/1 - 32. Hamrák (Krempaský, Vaic) pres/1, 44. Koky (Leskovjanský, Kramár), 56. Klinga (Krempaský, Ihnaťo)
Vylúčení: 3:5. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel - Beniač, Gavalier. Divákov: 1200.
HK DUKLA: Němec - M. Bednár, Štrbák, Šeliga, Kubát, Boboš, Briják - Drotár, Šechný, Kubiš - Čížek, Majerník, Halás - Banovský, Linet, Podsedlý - Fedorko, Huňady, Schnelly. 
HK SNV: Trenčan - Hrubý, Kramár, Gurčík, Cvengroš, Rojkovič, Horváth, Džerenga - Vartovník, Koky, Leskovjanský - Smotrila, Vaic, Hamrák - Krempaský, Klinga, Ihnaťo - Ištocy, Gonda, Findura.



Uverejnené: 09.01.2015 20:09:17
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.