files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stav na zápasy 1:1, Iuventa môže rozhodnúť v domácich odvetách


Stav semifinálovej série národného play-off o titul ženského majstra Slovenska medzi Duslom Šaľa a Iuventou Michalovce je po dvoch víkendových súbojoch na šalianskej palubovke vyrovnaný 1:1 na zápasy. Kým v prvom sobotňajšom zápase sa z víťazstva rozdielom ôsmich gólov (24:16) radovali domáce hádzanárky, v nedeľňajšej odvete sa tešili hráčky Iuventy po jednoznačnom víťazstve 32:24. Keďže stav série na zápasy je 1:1, je jasné, že michalovská Chemkostav aréna uvidí počas najbližšieho víkendu až dva zápasy (prvý v sobotu o 18.00 hod., druhý v nedeľu o 11.00 hod.) a my všetci pevne veríme, že v nedeľu napoludnie budeme oslavovať postup do finále!


Na úvod série osemgólová prehra Iuventy


Hádzanárky michalovskej Iuventy odštartovali semifinálovú sériu play-off na palubovke šalianskeho Dusla sobotňajšou prehrou 16:24, keď už do prestávky prehrávali 8:14. Už samotný výsledok navráva, že mali problémy so streľbou, keďže z hry dosiahli iba 14 gólov!


Od začiatku to bolo vyrovnané stretnutie. Iuventa išla do vedenia gólom Hollej, ale po ôsmich minútach sa Šalianky prvýkrát dostali do vedenia (3:2). Po úvodnej štvrťhodine svietil na ukazovateli skóre stav 5:5, ale vtedy sa domáce nadýchli k veľkému úniku, ktorý korunovali šnúrou šiestich gólov a v 25. minúte už Duslo viedlo po góle pivotky Czanikovej 11:6! Tréner Iuventy Dušan Daniš si logicky vybral oddychový čas, ale ten Šalianky nepribrzdil, pretože ďalšími dvoma gólmi zvýšili na dovtedy najväčší gólový rozdiel 13:6. Aj keď v závere prvého dejstva Iuventa znížila na 13:8, posledné slovo patrilo domácej kanonierke Tóthovej, ktorá stanovila na polčasových 14:8. Po zmene strán Michalovce v 37. minúte znížili na 15:11, ale žiadny obrat sa nekonal. Duslo štyrmi gólmi za sebou znovu ušlo na 19:11. Iuventa potom začala brániť osobne domáce opory Popluhárovú a Tóthovú, znížila na 20:14, ale to bolo z jej strany všetko a napokon sa musela zmieriť s prehrou 16:24. Najlepšou strelkyňou zápasu bola domáca Popluhárová, autorka deviatich gólov, ktorej s piatimi presnými zásahmi sekundovala Alžbeta Tóthová. Leví podiel na víťazstve mala aj skvelá brankárka Lívia Némethová.

Štatistika

Šaľa - Michalovce 24:16 (14:8)

Rozhodcovia: Horáček, Novotný (obaja ČR), vylúčené: 2:6, ČK: 54. Škľaruková za tri vylúčenia, 7m hody: 3/2 - 3/2, 500 divákov. Stav série: 1:0.

ŠAĽA: Némethová, Grandtnerová - Trochtová 2, Braunová 3, Bérešová, Czaníková 1, Puškášová, Pileková 3, Popluhárová 9/2, Szarková 1, Veselková, Tóthová 5.

IUVENTA: Kudročová, Gubíková - Bachyrievová, Zemáneková, Szollosiová 2, Polláková, Škľaruková 3, Obšatníková 4/2, Hollá 2, Horňáková, Piskayová, Tobiášová 3, Trehubovová 2.           (juke)

Iuventa v odvete vstala z mŕtvych a jasne vyhrala!


Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v druhom semifinálovom stretnutí slovenského play-off interligy WHIL na palubovke Slovana Duslo Šaľa 32:24, keď už do prestávky viedli 14:10 a vyrovnali stav série na 1:1. Súboj o postup do finále bude pokračovať v sobotu a v nedeľu v Michalovciach, hrá sa na tri víťazné zápasy.

Iuventa od úvodu stretnutia pristúpila k drobným zmenám v zostave i taktickej príprave, ktoré sa ukázali ako kľúčové. V prvom rade Ukrajinka Bachirevová od začiatku až do konca osobne bránila domácu kanonierku Tóthovú, ktorá dokázala z hry vsietiť iba dva góly. Medzi žrďami dostala šancu namiesto skúsenej Kudročovej talentovaná Gubíková, ktorá svojim výkonom privádzala Duslo do zúfalstva.

Prvé minúty nedeľňajšieho zápasu síce patrili domácim, ale od stavu 5:5 v 8. minúte začala úradovať Iuventa, ktorá si v priebehu desiatich minút vytvorila štvorgólový náskok (5:9). Tento moment znamenal výber oddychového času v podaní domácej trénerky Dariny Braunovej, ale ani to Michalovce nepribrzdilo. Umnou hrou v útoku a maximálnou disciplínou v obrane si Iuventa štvorgólový náskok udržala až do prestávky (10:14). Po zmene strán síce domáca Trochtová znížila na 11:14, ale Zemplínčanky v priebehu šiestich minút domácim ušli na najvyšší rozdiel v zápase (13:20). V 47. minúte síce ešte domáca kanonierka Popluhárová dokázala znížiť na nepríjemný rozdiel štyroch gólov (18:22), ale Iuventa piatimi gólmi za sebou definitívne pochovala šalianske nádeje na úspech a zápas napokon bez problémov vyhrala osemgólovým rozdielom 32:24!

Štatistika

Šaľa - Michalovce 24:32 (10:14)


Rozhodcovia: Hájek a Macho (obaja ČR), vylúčené: 2:6, 7m hody: 3/3 - /4, 350 divákov. Stav série: 1:1.

ŠAĽA: Némethová, Grandtnerová - Trochtová 1, Braunová 2, Bérešová, Czaníková 1, Puškášová, Pileková 2, Popluhárová 8/2, Szarková 7, Veselková, Tóthová 3/1.

IUVENTA: Gubíková, Kudročová - Bachyrievová 5/3, Zemáneková, Szöllösiová 4, Polláková 10, Škľaruková 5, Obšatníková 1, Hollá 1, Horňáková, Piskayová, Tobiášová 6/1, Trehubovová.                   (juke)



Uverejnené: 14.04.2010 13:34:54 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.