files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské florbalistky zatiaľ prekvapujú

Florbalistky Eastern Wings Michalovce sú zatiaľ príjemným prekvapením prvej florbalovej ligy žien. Mladé družstvo, ktoré tvoria iba hráčky s rokom narodenia od 1990 vyššie, sa v prvoligovej tabuľke drží na výbornom štvrtom mieste iba s dvojbodovou stratou na lídra 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica. Oproti lídrovi však majú odohraté o dva zápasy menej.

S výbornými výsledkami Michalovčaniek, ktoré v doterajším jedenástich zápasoch iba trikrát našli premožiteľky, vyslovil spokojnosť aj prezident michalovského florbalového klubu a manažér tímu v jednej osobe Gerhard Puchír. „Zatiaľ sme až nad očakávanie spokojní. Ani sme neverili, že sa dievčatám bude takto dariť. Sme na štvrtom mieste, no k súperom na vyšších miestach tabuľky máme zápasy k dobru a do konca súťaže ďaleko najlepšie vyžrebovanie. Keby nám do tabuľky započítali aj kontumačné víťazstvo nad poslednými Malackami, kde v ich hale počas nášho vzájomného súboja praskol radiátor a zápas sa nedohral, v tabuľke by sme boli dokonca na druhom mieste, len o horšie skóre za Banskou Bystricou, na ktorú by sme stále mali zápas k dobru,“ poznamenal k aktuálnej situácii v prvej ženskej lige Gerhard Puchír.

S dvoma novými posilami

Naposledy mladé Michalovčanky excelovali na súťažnom turnaji v Kysuckom Novom Meste, kde najskôr presvedčivo 5:2 zdolali družstvo ŠK Lido Women a potom si poradili aj s domácimi hráčkami, ktoré sú v tabuľke pred nimi na treťom mieste po výsledku 4:3. „O víťazstve nad ŠK Lido sme rozhodli už v prvej tretine súboja, ktorú sme vyhrali 3:0. Potom dievčatá duel už iba kontrolovali. Proti domácemu Kysuckému Novému Mestu to bol ťažší zápas. Nezačali sme dobre a po prvej časti sme prehrávali 0:2. V druhej ale dievčatá výborným výkonom vyrovnali a v tretej tretine rozhodli o cennom víťazstve,“ zdôraznil manažér ženského družstva Eastern Wings. Tréner tímu Dárius Síheľský sa na tomto turnaji mohol spoľahnúť aj na dve nové posily - Máriu Čornejovú a Zuzanu Paulovčákovú, ktoré sa k tímu pridali v januári, potom čo ich predošlé družstvo FBK Starlight Zalužice už neúčinkuje v prvej lige. „Ide o mladé hráčky s ročníkom narodenia 1996 a 1997, takže môžu byť pre tím prínosom. Svoj potenciál ukázali aj v Kysuckom Novom Meste a keď budú na sebe pracovať, určite by mali patriť k oporám,“ podotkol Gerhard Puchír.  

Trúfnu si na Extraligu?

Doterajšia radostná bilancia Michalovčaniek vytvára aj otázku, čo ďalej. Keď totiž budú hráčky Eastern Wings pokračovať vo výkonoch, aké predvádzajú teraz a naďalej budú v tabuľke vysoko, môžu reálne zabojovať o najvyššiu Extraligu. „To nie je ešte otázka dňa. Je to veľmi ďaleko a zatiaľ sa tým nezaoberáme. Ideme od zápasu k zápasu a v zostávajúcich dueloch chceme získať čo najviac bodov. Nechceme ale vyvíjať na dievčatá žiadny tlak. Družstvo je dobre poskladané, takže uvidíme, čo sa z toho vyvinie,“ skonštatoval Gerhard Puchír, ktorý už v jednej Extralige ako manažér pôsobil. Bolo to v sezóne 2012/2013, keď účinkoval v Extralige mužov s tímom FBK Michalovce. „Aj preto teraz o najvyššej súťaži nehovorím. Viem, čo by to pre náš malý rozpočet znamenalo. Určite by sme potrebovali aj pomoc z vonku, aby sme mohli Extraligu utiahnuť. Hrá sa v nej totiž každý druhý týždeň a náklady sú nespočetne vyššie, ako na prvú ligu. V prípade, že bude naša účasť v nej reálna, určite sa o to pobijeme a budeme to riešiť, no ako hovorím, nie je to otázka dnešného dňa,“ skonštatoval manažér Eastern Wings. My len dodajme, že michalovské florbalistky odohrajú najbližší zápas v domácej Mestskej športovej hale, keď v sobotu 31. januára o 9.00 privítajú družstvo Florpédo Bratislava.

V drese Eastern Wings sa objavila aj Mária Čornejová

ŠK Lido Women - Eastern wings Michalovce 2:5 (0:3, 1:1, 1:1)
Góly: Dzurinová 2, Haňová 2, Vrábeľová
EASTERN WINGS: Kuchariková - Dzurinová, Haňová, Jakabová, Kandriková, Škodiová, Chudinová, Galova, Poláková, Čornejová, Paulovčáková, Vrábeľová, Komlodyová, Gajdošová.

MKŠŠ FBK Kysucké Nové Mesto - Eastern wings Michalovce 3:4 (2:0, 1:3, 0:1)
Góly: Dzurinová, Komlodyová, Chudinová, Vrábeľová
EASTERN WINGS: Kuchariková - Dzurinová, Haňová, Jakabová, Kandriková, Škodiová, Chudinová, Galova, Poláková, Čornejová, Paulovčáková, Vrábeľová, Komlodyová, Gajdošová.

Aktuálna tabuľka

    Zápasy Výhry Remízy Prehry Skóre Body
1. 1. FBK Quick Sport Banská Bystrica 13 8 1 4 68 : 32 17
2. FBK Harvard Partizánske 14 7 3 4 52 : 46 17
3. MKŠŠ FBK Kysucké Nové Mesto 12 7 2 3 51 : 30 16
4. Eastern Wings Michalovce 11 7 1 3 42 : 39 15
5. ŠK 1. FCB Trenčín 13 5 3 5 67 : 48 13
6. ŠK Lido Women 12 6 0 6 41 : 42 12
7. FbO Florpédo Bratislava 14 5 0 9 45 : 71 10
8. 1. SC Malacky 11 0 0 11 17 : 75 0

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.01.2015 13:57:46 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.