files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prehrala v Detve, štvrtú priečku už nemá vo vlastných rukách

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v predposlednom stretnutí základnej časti prvej hokejovej ligy na ľade HC 07 Orin Detva 1:3 a umiestnenie v prvej štvorke, a teda aj začiatok play-off na domácom ľade, už nemajú vo vlastných rukách. Pred posledným kolom majú na piatom mieste na štvrtý Liptovský Mikuláš stratu dvoch bodov a bližšie k štvrtej priečke sú tak Liptáci. Tí sa v poslednom kole predtsavia v Trnave, Michalovčania privítajú v utorok 3. februára o 17.00 Prešov.

Keď chceli mať Michalovčania súboj o štvrtú priečku vo vlastných rukách, museli pod Poľanou vyhrať. To sa však veľa tímom v tejto sezóne nepodarilo a keď už po 29 sekundách navrátilec do zostavy domácich Lukáš Říha otvoril skóre, plány michalovskej Dukly dostali trhliny. A bolo by ešte horšie, nebyť Dávida Okoličányho, ktorý o niekoľko sekúnd zlikvidoval tutovka Brandona Parhousa. Úvodný nápor domácich zastavilo až vylúčenie Radoslava Gábora. Dukla síce presilovku nevyužila, no hneď po jej skončení nahadzoval puk na domácu bránu Ľubomír Buraľ a ten nakoniec skončil v sieti prekvapeného Volentiera - 1:1. Aj v ďalších minútach sa hral svižný hokej. Hostia najskôr nepotrestali vylúčenie Kanaeta, rovnakou mincou ale odpovedali aj Detvianci, ktorí nevyužili vylúčenie Lineta. Na začiatku 18. minúty po prvýkrát v zápase splanuli vášne, keď sa do seba pustili Čížek s Parkhousom a hlavný arbiter okrem nich vylúčil za hrubosť aj Igora Halása. Domáci však opäť z presilovky nič nevyťažili. Presilovkou domácich prvá tretina skončila, aj druhá začala. Najskôr bol za držanie vylúčení Richard Šechný a keď sa nebezpečnej hry s vysokou hokejkou dopustil aj Martin Tkáč, domáci mali výhodu tridsaťsekundovej presilovky o dvoch hráčov. Okoličány ale svojich podržal. Ešte počas presilovky o dvoch hráčov fauloval aj Martin Drotár, no domáci nedokázali potrestať ani jeho vylúčenie a ďalšiu dlhú, skoro dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. V nervóznom tempe sa pokračovalo aj ďalej. Do pästnej výmeny sa následne pustili Boboš s Parhousom a za hru vysokou hokejkou putoval na trestnú lavicu hosťujúci Jakub Kubiš. Ani z tejto presilovky ale nezapršalo, ba mohlo na druhej strane, lenže Čížek v ideálnej možnosti minul. V 36. minúte sa do seba pustili Boboš so Srnkom a počas ďalšej presilovky domácich ich mohol poslať do vedenia Tupý, pred ktorým ale výborne zasiahol Okoličány. Druhá tretina skončila skôr ako mala. V domácom pásme totiž vypadlo osvetlenie, a tak zvyšných 179 sekúnd dohrali na začiatku tretej tretiny. Zvyšné sekundy veľa vzruchu nepriniesli. Skóre sa však mohlo meniť hneď v úvode tretej tretiny, kedy v stopercentnej možnosti zaváhal domáci Hájnik. Na druhej strane sa pri Šechného strele zaskvel brankár HC 07 Orin Volentier a detviansky brankár následne zlikvidoval aj šancu Jakuba Kubiša. V 50. minúte tak zahrmelo na druhej strane, keď sa presadil Martin Hájnik – 2:1. Michalovčania dostali následne ideálnu možnosť na vyrovnanie, keď bol vylúčený Pač, no domáci počas oslabovky ušli a Srnka definitívne rozhodol - 3:1. Michalovčania tak prehrali aj druhý dôležitý tohtotýždňový duel a pred posledným kolom už nemajú umiestnenie v prvej štvorke, a teda aj domáci začiatok play-off, vo vlastných rukách. 

HC 07 Orin Detva - HK Dukla Michalovce 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Góly: 1. Říha (Srnka, Žilka), 50. Hájnik (Pinka, P. Fekiač), 51. Srnka (Říha, Zorvan) oslab/1 – 7. Buraľ (Banovský, Kubiš)
Vylúčení: 11:12, navyše Tkáč 10. min napadnutie zo zadu a Boboš (obaja Michalovce) 10. min. údery. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Vojtek - Kollár, Valko. Divákov: 298.
HC 07 ORIN: Volentier - Hús, Pač, Nociar, Tupý, Pinka, Zorvan, Gábor - Říha, Srnka, Žilka - Parkhouse, Kanaet, Graham - Hájnik, P. Fekiač, Buda.
HK DUKLA: Okoličány - terbák, Boboš, Kubát, Bednár, Tkáč, Briják, Buraľ, Šeliga - Drotár, Šechný, Podsedlý - Čížek, Linet, Halás - Rožník, Majerník, Méry - Bánovský, Huňady, Kubiš.



Uverejnené: 30.01.2015 19:43:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.