files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukle pod Poľanou ruže nekvitli, o prvú štvorku chcú ešte zabojovať

Všetko máme vo svojich rukách, chceme začínať doma. Takéto hlasy sa ozývali z michalovskej šatne pred dôležitým dvojzápasom s tímami z prvej trojky. Dukla však najskôr doma podľahla Bardejovu 3:6 a v piatok prehrala na ľade Detvy 1:3, čím stratila oproti Liptovskému Mikulášu výhodu jedného zápasu, ktorú mala ešte na začiatku týždňa. Momentálne sú bližšie k umiestneniu na štvrtom mieste a teda začiatku štvrťfinálovej série na domácom ľade Liptáci.

Karty sú rozdané rovnako, ako na začiatku týždňa. V stredu Michalovčania doma podľahli Bardejovu, no v Spišskej Novej Vsi zakopol aj Liptovský Mikuláš (1:6). Keďže Liptáci mali v predposlednom kole voľno, Dukla mala ideálnu možnosť zmazať dvojbodové manko. To sa jej však po prehre v Detve nepodarilo, hoci jej hráči k tomu boli blízko. Ešte desať minút pred koncom bol vyrovnaný stav 1:1 a keďže „Podpoľanci“ nastúpili v oklieštenom zložení iba s troma päťkami, zdalo sa, že Michalovčania budú mať viac síl a dôležitý duel vyhrajú. Omyl. V poslednej desaťminútovke dvakrát inkasovali (raz dokonca počas svojej presilovky) a zo stredného Slovenska sa tak vrátili s dlhým nosom. „Prehrali sme si to sami, vlastnými individuálnymi chybami,“ rozhovoril sa manažér HK Dukla Peter Tirpák, ktorý po odchode Milana Staša pomáha novému lodivodovi Štefanovi Tóthovi na lavičke tíme. „Čo sa týka samotného zápasu, určite sme neboli bez šance na úspech. Tak, ako sme ho prehrali, mohli sme aj vyhrať,“ zdôraznil Peter Tirpák.

Michalovčania mali katastrofálny začiatok. Inkasovali už z prvého striedania v 29. sekunde. „Ten začiatok z našej strany, to bola katastrofa. Hráči nechali predsavzatie asi v šatni. V takýchto dôležitých zápasoch sa totiž nemôže stávať, že tak rýchlo inkasujeme. V zostávajúcich minútach prvej časti sme však hrali s Detvou viac ako vyrovnanú partiu a odmenou pre nás bol vyrovnávajúci gól Buraľa,“ uviedol manažér HK Dukla. Od druhej tretiny sa začali diať na ľade veci, o ktorých Tirpák príliš hovoriť nechcel. Zatiaľ, čo v prvej tretine boli v nervóznom dueli vylúčení po traja hráči na oboch stranách, v druhej sa karta obrátila a na dvojminútove tresty „zvíťazili“ hostia 7:3. „Nemyslím, si že sme hrali prehnane tvrdo. Neviem, či to môžem povedať, ale v tejto časti nás niekto nepustil do ničoho. Celú druhú tretinu sme sa bránili, domáci navyše nevyužili trojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Paradoxne, väčšie šance na skórovanie sme mali my. Dobre sme bránili a vychádzali nám aj rýchle kontry. Žiaľ, nevyužili sme tutovky a v závere zápasu sme zato pykali. Ako, som už spomenul, rozhodli hrubé individuálne chyby. V tretej časti sme hrali viac v útočnom pásme my, domácim však vyšli dva brejky a bolo po našich nádejach bodovať,“ vrátil sa ešte k zápasu manažér HK Dukla Michalovce.  

Radšej by začínali doma

Pred posledným kolom základnej časti teda už Michalovčania nemajú umiestnenie v prvej štvorke a teda aj začiatok štvrťfinále play-off na vlastnom ľade vo vlastných rukách. Isté je iba to, že vo štvrťfinále po tretíkrát v priebehu štyroch rokoch narazia na Liptovský Mikuláš. Kto ale začne sériu doma? Lepšie karty momentálne držia v rukách Liptáci, ktorým stačí v utorok v poslednom kole neprehrať v Trnave. Potom nebude stačiť hráčom Dukly, ktorí na svojich protivníkov momentálne strácajú dva body, ani víťazstvo v domácom súboji proti Prešovu. „My sa teraz pozeráme iba na seba. V každom prípade chceme v utorok doma s Prešovom vyhrať a po dvoch prehrách sa tak naladiť pred začiatkom play-off víťazne. Či však začneme v piatok doma, alebo na Liptove, to už vo vlastných rukách nemáme a musíme sa tak spoliehať aj na pomoc iných,“ zdôraznil Peter Tirpák, ktorý stále vidí šance na umiestnenie v prvej štvorke. „Na vlastnej koži sme sa presvedčili, že Trnava má silné mužstvo a jej sila ešte viac rastie na domácom ľade. Keď vyjde deň jej brankárovi Hálovi, možné je všetko, Keď tam prehrala v stredu Detva, môže tam prehrať aj Liptovský Mikuláš. My ako som už povedal pozeráme iba na seba a až v utorok sa ukáže, či začneme doma alebo vonku. Samozrejme, radšej by sme začínali doma.“   

Peter Brendza



Uverejnené: 31.01.2015 12:55:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.