files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prehra michalovskej Dukly po predĺžení, vyrovnaná séria sa sťahuje na Zemplín

Cieľ splnili, no prehra v predĺžení ich mrzí. Michalovskí hokejisti mali na dosah aj druhé víťazstvo na Liptove, keďže s domácim MHK 32 Liptovský Mikuláš po šesťdesiatich minútach opäť remizovali 4:4. Zatiaľ, čo v piatok o svojej výhre rozhodli v samostatných nájazdoch, v sobotu už takí úspešní neboli, keď prehrali 4:5 po predĺžení. Aj napriek tomu dosiahli to, čo pred úvodnými dvoma súbojmi chceli. Po dvoch zápasoch je stav série 1:1 a tá sa teraz presúva do Michaloviec. Isté je zatiaľ iba to, že sa tu odohrajú dva zápasy. Prvý je na programe v utorok od 17.00 hod., druhý v stredu v rovnakom čase.

Rozhodli vylúčenie a hlúpe chyby

Takmer na vlas podobné zápasy. Na Liptove, kde sa stretli po základnej časti štvrté a piate družstvo tabuľky, sa hral vyrovnaný hokej, v ktorom mohol vyhrať jeden aj druhý. Aj preto je možno po dvoch zápasoch remíza 1:1 v sérii zaslúžená. Okrem výsledkov (oba zápasy skončili po šesťdesiatich minútach 4:4) sme mohli vidieť aj viacero ďalších paralel. V oboch zápasoch Liptáci viackrát viedli, no Michalovčania zakaždým vedeli odpovedať. V prvom zápase vyrovnali 75 sekúnd pred koncom, v druhom zostávalo do konca iba 45 sekúnd... „Opäť to bol vyrovnaný zápas, ktorý bol podobný tomu prvému. S tým rozdielom, že sme mali až dvadsaťdva trestných minút, čo sa nám stávať v takýchto dôležitých dueloch nemôže. S jedenástimi vylúčeniami nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Viaceré z nich boli zbytočné, či už fauly v útočnom pásme alebo dvakrát vyhodený puk. Toto sa nám stávať jednoducho nemôže!“ uviedol manažér a asistent trénera v jednej osobe Peter Tirpák, podľa ktorého rozhodli okrem vylúčení aj hlúpe chyby Michalovčanov v závere zápasu. „Štyrikrát sa nám podarilo vyrovnať, v predĺžení sme tak mohli byť na koni my. Boli sme aktívnejší, mali sme nato, aby sme vyhrali aj druhý zápas, no urobili sme chybu, z ktorej súper rozhodol. Aj preto je po dvoch zápasoch séria vyrovnaná,“ dodal ešte k druhému zápasu Peter Tirpák.


Dosiahli čo chceli, na Liptov sa už vracať nechcú

Aj napriek smútku z inkasovaného gólu v predĺžení nemusia Michalovčania hádzať flintu do žita. Na Liptove totiž dosiahli to, čo chceli. Vyhrali tam jeden zápas a štvrťfinálovú sériu tak zobrali do svojich rúk. V prípade dvoch domácich výhier im už postup medzi najlepších štyroch neujde. „K tomu ešte vedie veľmi dlhá cesta. Dosiahli sme to, čo sme chceli, no teraz to musíme potvrdiť aj na domácom ľade. S tým je určite spokojnosť, aj keď ma druhý zápas mrzí, pretože sme kľudne mohli vyhrať aj ten. Pokazili sme si to však sami,“ zdôraznil Peter Tirpák, ktorý verí, že Dukla sa na Liptov už vracať na rozhodujúci piaty duel nebude. „Ideme od zápasu k zápasu. V utorok a v stredu nás ale čakajú ťažké súboje. Chceme však domáci ľad využiť čo najlepšie a dvakrát vyhrať. Na Liptov sa totiž vracať nechceme.“  

Peter Brendza



Uverejnené: 08.02.2015 10:51:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.