files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Liptov sa už vracať nechcú, cieľom domáce víťazstvá

Prvá hokejová liga v závere minulého týždňa vstúpila do svojej najdôležitejšej fázy - vyraďovacej časti. V nej nechýbajú ani hokejisti HK Dukla Michalovce, ktorí skončili po 44. kolách základnej časti na piatom mieste a začínali tak na ľade štvrtého Liptovského Mikuláša. Keďže oboch súperov delili po dlhodobej časti iba dva body, čakalo sa, že štvrťfinálová séria medzi Zemplínčanmi a Liptákmi bude dramatická. A to aj je. Oba zápasy na Liptove sa totiž skončili rovnakou remízou 4:4 a o víťazovi jednotlivých duelov tak musel rozhodnúť pridaný čas. V prvom zápase uspeli Michalovčania, ktorí zvíťazili na trestné strieľania, v druhom zase Liptáci po výhre v predĺžení. Vyrovnaná séria sa teraz sťahuje na Zemplín, kde sa v utorok o 17.00 hod. odohrá jej tretí a v stredu v rovnakom čase štvrtý zápas.

Michalovčania na Liptov cestovali s cieľom dokázať to, čo sa im v tejto sezóne ešte nepodarilo. Keď chcú pomýšľať na postup, museli tam aspoň raz vyhrať a to v základnej časti v dvoch prípadoch nedokázali, a vysoko prehrali (2:6, 2:7). Play-off je však iná súťaž a o tom sa presvedčili aj aktéri na ľade. „Vojaci“ zvíťazili hneď v prvom zápase a psychická výhoda je teraz na ich strane. „Na Liptov sme cestovali s cieľom minimálne raz vyhrať. To sa nám podarilo, takže z tejto strany je spokojnosť. Keď sa však nad tým spätne zamyslím, bez šance sme neboli ani v druhom zápase a vyhrať sme mohli kľudne aj ten. Chýbalo málo. Rozhodlo asi to, že sme hrali až jedenásť oslaboviek a potom nám zákonite chýbali sily,“ poznamenal k dvom stretnutiam v Liptovskom Mikuláši útočník HK Dukla Michalovce Peter Čížek. „Keby nám niekto pred samotnými súbojmi povedal, že bude po dvoch zápasoch 1:1, tak by sme to určite brali. Teraz to trošku mrzí, keďže sme mohli vyhrať aj v druhom zápase. Takéto chyby však v play-off robiť nemôžeme, pretože to neboli fauly v čistej pozícii, ale aj v útočnom pásme, dvakrát sme pykali za vyhodený puk a raz dokonca za veľa hráčov na ľade. To sa nám už stať nemôže,“ sypal si popol na hlavu michalovský útočník.

Aj keď Michalovčania na Liptove viackrát v oboch zápasoch prehrávali, vždy dokázali gólovo odpovedať, čo je pred domácimi duelmi veľmi dobré konštatovanie. Okrem relatívne dobrej streleckej potencie ukázali aj hernú fazónu, keďže sa im v obidvoch zápasoch podarilo vyrovnať v záverečných sekundách hry. „Tretie tretiny boli síce na góly potentné, no neboli sme s nimi spokojní. V oboch zápasoch sme totiž mali byť na koni. V prvom sme viedli po dvoch tretinách 2:1, v druhom sme krátko pred koncom vyrovnali na 2:2. Rýchlo sme však v tretích častiach inkasovali a na koňa sa dostal súper. Pre oko diváka teda boli zaujímavé, no z nášho pohľadu to bola katastrofa. Takéto stavy totiž v play-off musíme udržať. Vyšlo to tak, že sme museli doťahovať náskok súpera, no našťastie sa nám to v oboch prípadoch v závere podarilo,“ uviedol Peter Čížek, ktorý v prvom zápase vyrovnával 75 sekúnd pred koncom na 4:4 a výraznou mierou sa tak pričinil o víťazstvo Michalovčanov na Liptove. Michalovský útočník verí, že táto výhra bude dôležitým jazýčkom na vážkach. „Vyhrali sme tam jeden zápas, teraz to musíme potvrdiť na domácom ľade. Chceme vyhrať obidva zápasy, pretože na Liptov sa na rozhodujúci piaty zápas rozhodne vracať nechceme. Keď budeme pokračovať v našej hre, ktorú sme predvádzali v Liptovskom Mikuláši a budeme sa vyvarovať zbytočných vylúčení, nie sú naše dve výhry nemožné,“ dodal na záver Peter Čížek.

Peter Brendza  



Uverejnené: 09.02.2015 15:13:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.