files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

František Urban s novou asistentkou, je ňou Katarína Dlugošová

Realizačný tím Iuventy Michalovce sa rozrástol o jedno meno. Vlastne staronové, keďže novou asistentkou trénera Františka Urbana sa stala Katarína Dlugošová, známejšia pod rodným priezviskom Harišová. Tá obliekala dres michalovskej Iuventy do roku 2009, kedy sa pobrala na materskú dovolenku. Na jeseň 2011 za maďarského lodivoda Józsefa Vuru pôsobila pri brankárkach, no opäť odišla na materskú dovolenku. Dnes už matka Laury (5) a Marka (2) zarezáva v realizačnom tíme aktuálneho slovenského ženského majstra opäť. Na starosti má znovu brankárky, ale aj asistovanie hlavnému trénerovi.

Vedenie klubu si na svoju bývalú hráčku spomenulo už v priebehu uplynulej jesene, kedy sa Dlugošová, ktorá ešte aktívne hráva za treťoligovú maďarskú Kisvárdu, stala trénerkou brankárok v celom klube. Vtedy najviac spolupracovala so staršími dorastenkami, kde si chodila k trénerovi Františkovi Urbanovi zachytať na tréningy. Teraz sa ich spolupráca rozvinie do väčších rozmerov. „Po odchode trénera Borysa Petrovského a vymenovaní Františka Urbana za jeho nástupcu sme nechali na trénerovi, aby si vybral svojho asistenta. Po krátkom zvážení padla voľba práve na Katku Dlugošovú. Na našu ponuku reagovala kladne, takže sa stáva novou asistentkou trénera,“ poznamenal k novému prírastku v realizačnom tíme športový riaditeľ Iuventy Michalovce Jaroslav Čúrny, podľa ktorého slov sa vedenie klubu dohodlo s Dlugošovou podobne ako s Františkom Urbanom, teda do konca aktuálnej sezóny.

Katarína Dlugošova na tréningu v spoločnosti brankárky Anasstasie Zykovej

Radosť z ponuky momentálne najlepšieho slovenského klubu neskrývala ani samotná „Hari“, ako znie jej prezývka. „Určite ma to potešilo. Iuventa je slovenským majstrom a pôsobenie na jej lavičke človeka zaväzuje. Dúfam, že naplním všetky očakávania, ktoré odo mňa vedenie klubu, aj samotný hlavný tréner očakáva,“ podotkla rodáčka z Nesvád, ktorá sa následne dotkla aj spolupráce s novým lodivodom prvého tímu. „Zatiaľ sa nám spolupracuje veľmi dobre. Tréningy sú pestré. S trénerom sme sa dohodli, že mojou hlavnou úlohou bude práca s brankárkami. Tú mám už niekoľko mesiacov aj v klube, kde sa venujem všetkým brankárkam, takže v tomto určite problém nevidím,“ podotkla Katarína Dlugošova. Mimochodom, ako chce dvojnásobná mamička zvládnuť popri tomto náročnom remesle aj materské povinnosti. „Bude to veľmi ťažké, no určite si doma poradíme. Mám veľmi dobrého manžela, ktorý potom, ako som mu hovorila o ponuke z michalovského klubu povedal, aby som vôbec neváhala,“ dodala na záver Katarína Dlugošová, ktorá na lavičke Iuventy bude sedieť už v sobotňajšom stretnutí v Olomouci.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.02.2015 13:42:57 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.