files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Koniec sezóny pre michalovskú Duklu! Na Liptove prehra 1:2

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v rozhodujúcom piatom zápase štvrťfinálovej série prvej hokejovej ligy na ľade MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:2. V sérii tak prehrali 2:3 na zápasy a sezóna sa tak pre nich skončila. O všetkom rozhodla záverečná tretina a dva góly domáceho útočníka Petra Bartíka. Dukla síce reagovala presilovkovým gólom Filipa Podsedlého, no tretie vyrovnanie z hokejok jej hráčov na Liptove v záverečných sekundách neprišlo. 

Duel kto z koho, ktorý musel rozhodnúť o tom, kto si zahrá v semifinále, mohli začať lepšie Michalovčania. Tí v úvodnej päťminútovke totiž zahrávali dlhočiznú 95 sekundovú presilovku o dvoch hráčov, golman Juraj Hollý ale odolal ich pokusom. Potom, čo sa Liptáci ubránili, začali ceriť zuby aj oni. V siedmej minúte len tesne minula bránu Ivana Fedora strela Devečku. V druhej desaťminútovke si presilovku zahrali aj domáci. Najskôr po vylúčení Tkáča a potom aj kapitána HK Dukla Richarda Šechného. Mikulášania si síce v nich vypracovali tlak, okrem tvrdej strely Hriňu však nevymysleli nič. Najväčšiu šancu prvej tretiny mal sedemdesiat sekúnd pred jej koncom domáci Trochta, ktorého pokus ale Fedor famózne pokryl, a tak sa prvá tretina duelu kto z koho skončila bezgólovou remízou.  

Solídne zaplnená Enel aréna videla aj v druhej tretine výborný hokej. Aj teraz súperi príliš neotvárali obrany a čakali na chyby. Michalovská Dukla mala opäť v úvode tretiny možnosť presilovky, vylúčenie Piatku však jej hráči nepotrestali. Viac sa musel obracať jej brankár Ivan Fedor, ktorý najskôr vychytal Piatku, potom Macíka a poradil si aj s pokusom Juraja Kadlubiaka. Domáci mali aj naďalej viac z hry. Presne v polovici zápasu putoval na trestnú lavicu Michalovčan Majerník, no ani teraz sa skóre nemenilo. Meniť sa mohlo aj v 37. minúte, kedy domáceho Sukeľa faulovali Zemplínčania v čistej šanci a hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Mládežnícky reprezentant ale minul Fedorovu bránu. A keď v závere druhej tretiny nevyužili domáci ani presilovku pri vylúčení Šechného, aj po druhej tretine ostával stav 0:0.  

Góly prišli až v tretej tretine. Najskôr to bekhendom skúšal kapitán HK Dukla Richard Šechný, no napokon zapršalo po prvýkrát na domácej strane. Peter Bartík sa predral až pred Fedora a z blízka otvoril v 43. minúte skóre zápasu - 1:0. Následne domáci nevyužili presilovku za veľa hráčov na ľade, na druhej strane podobnou šancou pohrdli pri vylúčení Bartíka aj Michalovčania. Chlieb sa lámal v poslednej desaťminútovke. Na jej začiatku sa Ivan Roháč rútil sám na Fedora, michalovský golman ale svojich podržal. Pri ďalšej šanci už ale kapituloval, keď ho po druhýkrát v zápase prekonal Peter Bartík - 2:0. Michalovčania síce odpovedali presilovkovým gólom Podsedlého v 53. minúte, no na viac im už čas neostal. Po výsledku 2:1 sa tak z postupu do semifinále tešia Liptáci.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Konečný stav série: 3:2
Góly: 43. Bartík (Macík), 52. Bartík (Macík) - 53. Podsedlý (Halás) pres/1.
Vylúčení: 6:7. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Orolín - Bednár, Gavalier. Divákov: 2100.
MHK 32: Hollý - Nitriansky, T. Devečka, Hriňa, Kadlubiak, Janči, Mezovský, M. Školiak - Bartík, Sukeľ, Macík - Roháč, Trochta, Števuliak - Uhrík, Piatka, Kuric - Poliaček.
HK DUKLA: Fedor (52. Okoličány) - Boboš, Šterbák, Bednár, Kubát, Tkáč, Dvořák, Buraľ, Šeliga - Čížek, Šechný, Drotár - Podsedlý, Linet, Halás - Méry, Huňady, Majerník - Kubiš.



Uverejnené: 13.02.2015 19:17:17 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.