files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Urbanova premiéra na výbornú, Iuventa vezie z Olomouca dva body

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v 15. kole spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na pôde DHK Zora Olomouc o päť gólov 34:29, keď už do polčasu viedli 18:15. Michalovčanky tak naďalej prechádzajú súťažou bez prehry a sú stále na prvom mieste tabuľky. Zverenky trénerskej dvojice František Urban - Katarína Dlugošová čaká v priebehu nasledujúceho  týždňa dvojitá porcia domácich zápasov. Najprv sa v stredu 18.2.2015 o 17.30 hod. predstavia v dohrávanom stretnutí štrnásteho kola WHIL proti Veselí nad Moravou, nuž a v sobotu 21.2.2015 o 17.30 hod. privítajú v šlágri 16. kola DHC Sokol Poruba.


Úvod zápasu medzi siedmym a prvým tímom tabuľky bol vyrovnaný. V druhej minúte otvorila skóre zo sedemmetrového hodu Trebubová, na druhej strane o dve minúty neskôr rovnakou mincou odpovedala kanonierka Ružičková - 1:1. V piatej minúte sa dvoma gólmi Krasko a Szöllösiovej Iuventa ujala vedenia 3:1, no hneď potom sa presne trafili aj Gebre Selassie s Kristýnou Salčákovou a v 7. minúte tak bolo opäť vyrovnané (3:3). V ďalších minútach hry sa oba tímy striedali v tesnom vedení. Domáce hráčky sa prvýkrát v stretnutí ujali vedenia v 11. minúte, kedy zo sedmičky presne mierila Ružičková (7:6). Táto hráčka bola naozaj pri chuti. Po jej ďalšom góle vyhrával v 12. minúte Olomouc opäť o jeden gól (8:7). Následne ale prišla trojgólová šnúra Iuventy a po presnom zásahu Holešovej z 14. minúty (8:10) si tréner Olomouca Ján Bělka zobral svoj prvý oddychový čas. Hneď po ňom Ružičková svojim šiestym gólom znížila na 9:10, no následne prišli aj ďalšie dva góly Iuventy a tá po presnom zásahu Geričovej vyhrávala v 21. minúte trojgólovým rozdielom 12:9. O dve minúty neskôr Ružičková z ďalšieho pokutového hodu znížila na 11:13. Potom ale prišla štvorgólová šnúra Michalovčaniek, ktoré v 26. minúte po góle Trehubovej viedli už 17:11. Záver prvého dejstva vyšiel lepšie domácim. Tie takisto odpovedali štyrmi gólmi v rade. Na začiatku poslednej minúty prvého polčasu dávala Hvostaľová na 15:17, posledné slovo ale patrilo hostkám, keď Trehubová upravila polčasové skóre na 15:18.

Aj druhý polčas sa odohrával podľa nôt michalovskej Iuventy. Skóre tohto dejstva otvorila Holešová (15:19). Následne prišli chvíle domácich, ktoré vykresali pre seba iskierku nádeje na dobrý výsledok. Po góle Kubáčkovej dokonca znížili v 42. minúte na rozdiel jedného gólu (20:21). Nagyová s Krasko ale Iuventu „ukľudnili“ (20:23) a tá naďalej pevným krokom kráčala k dvom bodom. Po presnom zásahu Horňákovej viedla v 47. minúte opäť štvorgólovým rozdielom (21:25). Domácim hráčkam sa síce opäť podarilo dostať na rozdiel dvoch gólov, keď desať minút pred koncom znížila Kubáčková na 23:25, následne ale prišli tri góly Iuventy v rade a definitívne zlomenie odporu domácej Zory. Michalovčanky po góle Wollingerovej vyhrávali šesť minút pred koncom o päť gólov 28:23 a takýto gólový náskok si udržali až do záverečného hvizdu rozhodcovskej dvojice. Novej trénerskej dvojici tak pripravili víťaznú premiéru. 

Tréner František Urban: "Som veľmi rád, že nám dievčata pripravili víťaznú premiéru. Priebeh zápasu sme mali vo svojich rukách a celý duel sme to kontrolovali. Trošku ma mrzí, že sme boli sami sebe súperom, keď sme urobili viacero technických chýb. Súper nám robil problém so svojím rýchlym stredom. Síce sme sa na to pripravovali, no v zápase to domácim vychádzalo. Dievčatá podali kolektívny výkon a každá jedna hráčka, čo bola na ihrisku sa pričinila o víťazstvo. Spokojný som s víťazstvom, s výkonom však nie celkom a máme teda stále na čom pracovať."

Štatistika

Olomouc - Michalovce 29:34 (15:18)

Pok. hody: 8/7 - 2/1, vylúčené:  4 - 6. Rozhodovali: Hanák a Pavlíček - 300 divákov.

DHK ZORA: Dederlová, Rašková - Růžičková 8/7, Jansová, Hvostaľová 3, Berová, M. Salčáková, Fryčáková, Dostálová 4, Severová 1, Kubáčkova 3, Salašová 2, Kalová 1, K. Salčáková 3, Gebre Selassie 4. 

IUVENTA: Zyková, Gubiková, Krebs - Kucher, M. Holešová 5, Szöllösiová 1, Gerič 1, Habánková, Horňáková 9, Nagyová 3, Wollingerová 3, Krasko 5, Bačíková 1, Trehubová 6/1, Levčenko, Geci.



Uverejnené: 14.02.2015 20:08:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.