files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Žiak vyzve svojho učiteľa, chce proti nemu uspieť

Trénerské remeslo je niekedy nevyspytateľné a môže sa stať, že život v ňom napíše aj príbeh, ktorý sa odohrá v stredu v michalovskej Chemkostav aréne. Ešte pred koncom minulého roka by bol zápas Iuventa Michalovce - HC Veselí nad Moravou obyčajným. V polovici februára však už nie. V oboch tímoch totiž nastala trénerská zmena a osud to zariadil tak, že proti sebe bude stáť trénersky učiteľ proti svojmu žiakovi. Na lavičke moravského klubu príde do Michaloviec bývalý lodivod Iuventy Ján Packa, ktorý sa v predošlých troch sezónach s týmto tímom tešil zo šiestich pohárov (trikrát majstrovský titul, dvakrát Slovenský pohár, raz triumf vo WHIL). Na opačnej strane bude stáť iba dvadsaťdeväťročný František Urban, ktorý pôsobil pri Packovi ako asistent. Aj preto stredajší dohrávaný súboj 14. kola spoločnej česko-slovenskej súťaže, ktorý sa začne od 17.30 hod., bude mať náboj ako hrom.

V minulosti spolupracovníci, v stredu konkurenti...

Momentálne dni sú pre Františka Urbana doslova hektické. Pred dvoma týždňami sa stal po odvolaní Borysa Petrovského novým trénerom prvého tímu a okrem toho ostal aj pri starších dorastenkách a juniorkách. Svoju premiéru na lavičke prvého tímu si mal odkrútiť v prvú februárovú sobotu, no hráčky Veselí nad Moravou do Michaloviec kvôli chrípkovej epidémii neprišli. Ostrá premiéra teda prišla o týždeň neskôr, na pôde Olomouca, kde jeho hráčky zvíťazili 34:29. Nielen jemu, ale aj jeho novej asistentke Kataríne Dlugošovej, tak pripravili víťaznú premiéru. „Musím povedať, že to bolo z môjho pohľadu úplne niečo iné, než som doteraz zažíval. Je totiž iné koučovať staršie dorastenky a iné ženský tím. Tam som síce robil asistenta, no funkcia prvého trénera je niečo nové. Dievčatá previedli dobrý výkon a nebyť viacerých technických chýb mohlo byť naše víťazstvo v Olomouci ešte výraznejšie. Aj napriek tomu však môžem vysloviť so svojou premiérou spokojnosť,“ uviedol František Urban na margo sobotňajšieho víťazstva Iuventy v Olomouci, kde Michalovčanky, nielen že zaznamenali jedenáste tohtosezónne víťazstvo, ale svoju ligovú sériu bez prehry natiahli na dvadsaťdva stretnutí.

... Ján Packa a František Urban budú stáť na opačným stranách barikády

František Urban teda svoju ostrú premiéru nezažije tak, ako to bolo najskôr určené proti Jánovi Packovi, ale aj tak bude pre neho stredajší dohravaný duel niečím špecifický. Premiérovo v úlohe hlavného trénera sa totiž predstaví pred michalovskými fanúšikmi. No a domáca premiéra pre neho nemohla dopadnúť lepšie, keďže jeho náprotivkom bude Ján Packa, ktorému v sezóne 2012/2013 robil asistenta a v minulej sezóne zase spolupracovali na linke hlavný tréner - šéftréner mládeže. „Budem sa to snažiť brať, ako každý iný zápas. Samozrejme, Janko Packa tu dva a pol sezóny trénoval a niečo tu aj zanechal. Dievčatám dal veľa a aj ja som sa od neho veľa naučil. Jeho výhodou možno bude to, že dievčatá pozná a určite sa bude snažiť „ušiť“ takú taktiku, aby tu uspel. Ja však verím, že budeme pokračovať v nastúpenom trende a uspejeme my. Z domáceho dvojzápasu s Veselí a v sobotu s Porubou totiž chceme jednoznačne štyri body,“ podotkol František Urban, ktorý sa následne nevyhol odpovedi ani na našu frázu, že v stredu žiak vyzve svojho učiteľa. „Ja by som sa rád tejto nálepky striasol, no chápem, média si na tom môžu zgustnúť. Je síce pravdou, že v stredu budeme protivníkmi, no mimo toho sme aj dobrí priatelia. Spolupracovali sme dlhšiu dobu. Niekoľkokrát po jeho odchode sme si zatelefonovali a určite sa na súboj s ním veľmi teším,“ podotkol tréner michalovskej Iuventy. Ten od svojho príchodu na trénerskú stoličku s Packom ešte telefonický rozhovor neabsolvoval. „To nie. Keď som sa dozvedel, že sa stal novým trénerom Veselí, boli sme na ceste do Zlína a potom prišlo u nás hektické obdobie, ktoré vyvrcholilo koncom trénera Petrovského. S Jánom Packom sme naposledy telefonicky hovorili ešte pred sviatkami, keď sme dlho rozoberali aj majstrovstvá Európy v hádzanej. Odvtedy sme spolu netelefonovali, no určite príde k rozhovoru v stredu po zápase,“ dodal na záver František Urban.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.02.2015 14:52:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.