files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín po návrate z Turecka pred poslednou fázou prípravy

Michalovskí futbalisti majú za sebou už zhruba mesačnú prípravu na jarnú časť sezóny. Jesenný líder DOXXbet druhej futbalovej ligy skupina Východ sa najskôr pripravoval v domácich podmienkach. To sa zmenilo začiatkom februára, kedy zverenci trénera Františka Šturmu odišli na herné sústredenie do tureckého Beleku, kde pobudli dokopy osem dní. Po návrate domov teraz začínajú poslednú fázu prípravy na jarnú časť, kde ich čakajú ešte dva prípravné zápasy.

Len pozitíva

Michalovčania sa po prvýkrát v histórii zúčastnili sústredenia v inej krajine. Do tepla vyrazili „šturmovci“ minulý pondelok a v tureckom Beleku sa naozaj nenudili. Zo začiatku ich síce privítalo upršané počasie a teplota sa pohybovala okolo ôsmych stupňov, no po dvoch dňoch sa počasie umúdrilo a príjemné zhruba dvadsať stupňové teploty im dali zabudnúť na kalendárnu zimu v ich domovine. „Sústredenie v Turecku musím hodnotiť iba v pozitívach,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín František Šturma. „Všetko, čo sme mali v pláne, sme aj do bodky splnili. Okrem prvých dní nám prialo aj počasie, takže sme tam našli ideálne podmienky na prípravu, ktoré by sme v tomto čase na Slovensku hľadali veľmi ťažko. Trénovali sme dvojfázovo na veľmi dobre pripravených trávnatých plochách a takisto aj samotné prípravné zápasy splnili svoj účel. Aj preto musím vysloviť spokojnosť,“ podotkol lodivod MFK Zemplín Michalovce, ktorý sa so svojimi zverencami vrátil do Michaloviec v utorok neskoro večer.  

 

Michalovčania v plnej kráse počas prechádzky pri mori (foto mfk zemplin)

Dve prehry a jedno víťazstvo

Futbalisti druholigového lídra z východnej skupiny absolvovali v Turecku tri prípravné duely, v ktorých si zmerali sily s troma zahraničnými taktiež druholigovými súpermi. Najskôr bol ich súperom bulharský FC Vereya Stara Zagora, ktorý zdolali 2:1 (góly zaznamenali Martin Regáli a Montero), potom zaknihovali prehru 0:1 so švédskym IK Sirius FK a na záver podľahli poľskému MKS Drutex Bytovia Bytów 1:2, keď rozhodujúci duel inkasovali v 93. minúte (jediný gól Zemplínčanov zaznamenal na hrote operujúci Erik Streňo). „Boli to súperi, s ktorými by sme sa na Slovensku určite nestretli. Výborné nás preverili a ukázali nám, na čom ešte máme do začiatku jarnej časti pracovať. Bola to pre hráčov veľká škola a určite im to pomôže v ich ďalšej kariére,“ poznamenal František Šturma, ktorý sa následne začal venovať jednotlivým duelom. „V prvom zápase proti bulharskému tímu sme zaknihovali jediné víťazstvo. Bol to vyrovnaný duel, ktorý nás preveril vo všetkých smeroch. Som rád, že sme ho zvládli, lebo to nebolo jednoduché. Čo sa týka nášho súboja so švédskym Siriusom, môžem povedať, že od môjho príchodu do Michaloviec sme s lepším tímom nehrali. Prvý polčas sa niesol v ich réžii, ten druhý už patril nám, no vyrovnanie sme aj napriek dobrým šanciam nedosiahli. V poslednom zápase sa už do našej hry preniesli zdravotné problémy, ako aj to, že chlapci hrali tretí ťažký zápas v priebehu šiestich dní.“

Výprava MFK Zemplín pred hotelom (foto web.mfkzemplin.sk)

Zmeny v kádri už zrejme nebudú

Michalovčania po návrate domov už budú zarezávať iba v domácich podmienkach, kde chcú dolaďovať formu do začiatku jarnej časti. Tá, ako je známe, začína začiatkom marca, Michalovčania svoj úvodný duel odohrajú v nedeľu 8. marca na pôde Lokomotívy Košice. Dovtedy ešte odohrajú dve prípravné stretnutia, proti Podbrezovej a poľskému druholigistovi GKS Tychy. „Duel s Podbrezovou by sme mali odohrať v piatok na dosiaľ neurčenom mieste. Kde budeme hrať, to sa momentálne rieši, ale hrať by sme už mali na prírodnej tráve. Na budúcu sobotu absolvujeme generálku s poľským tímom GKS Tychy a miesto odohratia sa takisto teraz rieši,“ zdôraznil František Šturma. Čo sa týka kádra, veľké zmeny už v ňom zrejme nenastanú. Michalovčania pravdepodobne nebudú zháňať náhradu ani za moldavského ľaváka Alexandra Muziciuca. Ten sa aj napriek tomu, že bol s klubom dohodnutý na kontrakte pred sústredením v Turecku zbalil a odišiel domov. „Náhradu za neho už zrejme hľadať nebudeme a jarnú časť odtiahneme s tými chlapcami, čo sú v kádri aj teraz. K zmenám pravdepodobne nedôjde. Hovorí sa síce nikdy nehovor nikdy a na trhu sa môže pre nás objaviť zaujímavý hráč, ktorý by nám padol do oka a chcel by sem prísť, no nie je to otázka dňa. Káder je teda zrejme uzavretý,“ dodal na záver lodivod MFK Zemplín Michalovce.

Výsledky MFK Zemplín na sústredení v Turecku
FC Vereya Stara Zagora - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:0)
Góly:
54. Stefanov - 52. M. Regáli, 87. Montero.
MFK ZEMPLÍN:
Kira - Perez (82. M. Koscelník), Michal Gallo, Podhorin, Streňo - Morlacchi - D. Kunca, Bayón (46. Montero), Turík (80. S. Danko), M. Regáli - M. Hamuľak (36. A. Leško).

IK Sirius FK - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)
Gól:
6. Gustafsson.
MFK ZEMPLÍN:
Kira (60. P. Macej) - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Montero (73. Šimčák) - Turík - M. Regáli (53. M. Koscelník), Bayón, A. Leško (53. S. Danko), D. Kunca - Streňo (73. L. Tóth).

MKS Drutex Bytovia Bytów – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)
Gól MI: 85. Streňo
MFK ZEMPLÍN:
Raška (46. P. Macej) – Perez (46. D. Kunca), Michal Gallo, Podhorin, Šimčák (46. Streňo) – M. Koscelník, S. Danko, A. Leško, Montero, M. Regáli – T. Chovanec (70. L. Tóth).

Tréner František Šturma: "Poľský celok bol podobným súperom ako švédsky Sirius, s ktorým sme hrali v piatok. Opäť to bola výborná zápasová previerka, som veľmi rád, že sme mohli hrať proti tomuto kvalitnému protivníkovi, v lige takého mať nebudeme. Škoda, že sme nepremenili viaceré dobré šance na skórovanie. Keď sme vyrovnali, videl som na chlapcoch veľké odhodlanie streliť aj druhý gól, ale v 93. minúte sme urobili hlúpu chybu, súper podnikol rýchly brejk troch proti dvom a dal nám druhý gól. Treba však pripomenúť, že pre nás to bol štvrtý duel v priebehu desiatich dní. Navyše nás trápia zranenia, proti Bytówu tiež nemohli nastúpiť viacerí hráči. Náročné zápasy sme absolvovali iba s približne pätnástimi hráčmi."

Peter Brendza (videá web.mfkzemplin.sk)



Uverejnené: 18.02.2015 14:54:23 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.