files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastenci HK Mládež na pokraji vypadnutia, doma sa chcú vrátiť do série

Seniorská Dukla, ako aj juniori HK Mládež majú už svoje sezóny za sebou, no hokejový fanúšik ešte nemusí hádzať flintu do žita. V hre sú totiž v prvej dorasteneckej lige dorastenci HK Mládež, ktorí sa tretím miestom po základnej časti kvalifikovali do play-off. V ňom narazili na druhé Piešťany a v prvých dvoch zápasoch na západe Slovenska sa im nedarilo. Prehrali 2:3 po predĺžení a 0:6, a na domácom ľade tak budú v sobotu od 17.00 hod. odvracať prvý mečbal.  

Video zdroj: SlovakProspects.com

Oba tímy po základnej časti delili iba dva body, takže sa očakávala vyrovnaná séria. Nanajvýš aj preto, že v obidvoch vzájomných súbojoch sa zrodili v riadnom hracom čase remízy a následne víťazstvá hosťujúcich tímov (zhodne 4:3 po predĺžení). Vyrovnaný bol aj prvý semifinálový zápas, v ktorom domáci rozhodli o svojej výhre až v predĺžení. V druhom sa už hralo podľa nôt domáceho celku, ktorý zvíťazil hladko 6:0, keď o svojej výhre rozhodli jeho hráči troma gólmi hneď v úvodných šiestich minútach. „Som nespokojný! Do Piešťan sme totiž išli s cieľom aspoň raz vyhrať. Cieľ sme nesplnili, takže s dosiahnutými výsledkami nie je spokojnosť,“ uviedol tréner dorasteneckého výberu Ivan Králik.

260 trestných minút!

Rozhodujúcim faktorom, prečo mladí Michalovčania na západnom Slovensku neuspeli, bola zrejme chabá koncovka. Dva góly v dvoch zápasoch je totiž žalostne málo. „Tiež si myslím, že to rozhodlo. Už v prvom zápase sme mali viacero dobrých príležitostí rozhodnúť. Žiaľ, gól sme nedali ani z vyložených šancí. V druhom zápase nám nevyšiel jeho úvod. Za šesť minút sme dostali tri góly, čo je dosť. V prvej tretine sme síce dosiahli kontaktný gól, no ten nám hlavný rozhodca neuznal. Druhá tretina ukázala, v čom bol náš najväčší problém. Finálna fáza nám totiž rozhodne nevyšla,“ podotkol Ivan Králik, ktorého zverenci zaujali aj tým, že v dvoch zápasoch nachytali až 260 trestných minút a dva tresty v hre. Bolo to výsledkom toho, že v závere druhého zápasu sa strhli dve hromadné bitky. „Nemyslím si, že to pramenilo z nejakej našej frustrácie z výsledkov. Zápasy mali tempo, súboje sa dohrávali a práve z toho boli tie šarvátky. Skôr si myslím, že tá naša frustrácia bola z viacerých výrokov hlavného rozhodcu v náš neprospech. Jednoducho nemal rovnaký meter, chlapci to videli a nezvládli to. Aj šarvátky však patria k hokeju a aspoň sa bavili diváci,“ poznamenal tréner dorasteneckého výberu HK Mládež Michalovce.  

Do Piešťan sa ešte chcú vrátiť

Mladí Michalovčania tak prehrávajú v sérii 0:2 a sú na pokraji vypadnutia. To ešte môžu zmeniť v sobotu, kedy si chcú na domácom ľade vynútiť aj nedeľňajší štvrtý duel. Čo je podľa Králika potrebné zmeniť? „Nedarí sa nám v koncovke. Keď sa nám v nej začne dariť, tak nemusíme meniť nič. Máme v tíme viaceré individuality, ktoré vedia streliť gól, žiaľ v Piešťanoch sa to neprejavilo. A čo zmeniť? Asi to, aby sme hrali jednoduchšie. Keď sa tak stane, určite budeme mať hru v rukách a vytvoríme si aj šance. Len ich musíme premeniť,“ zdôraznil Ivan Králik, ktorý verí, že družstvo sa ešte do Piešťan na rozhodujúci piaty duel vráti. „Určite sa do série ešte chceme vrátiť. Máme na to individuality, aby sa tak stalo. Dá sa povedať, že my ťažké zápasy hráme už od novembra, odkedy sme museli potvrdzovať pozíciu v prvej štvorke. Skôr je to o tom, že sa nesmieme poddať. Keď sa tak stane, výsledok určite príde,“ podotkol na záver presvedčivo tréner dorasteneckého tímu HK Mládež Michalovce. My len dodajme, že tretí semifinálový duel na uskutoční v sobotu od 17.00 hod., prípadný štvrtý v nedeľu už od 14.30 hod.  

Štatistika z prvých dvoch semifinálových stretnutí

ŠHK 37 Piešťany - HK Mládež Michalvoce 3:2 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Stav semifinálovej série 1:0
Góly: 25. Štefánik (Vrábel) pres/1, 42. Vrábel (Šefčík), 67. Šefčík (Adamovič) pres/1 - 4. Vorona (Ľuľčuk), 35. Vorona (Ľuľčuk)
Vylúčení: 2:4, navyše Kandráč 5+DKZ napadnutie zo zadu trest v hre. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Adamec - Gajdošech, Valo.
HK MLÁDEŽ: Slobodník - Kandráč, Masaryk, Alexandrov, Herteľ, Varga, Grega, Duda - Mesároš, Slobodník, Regenda - Uhliar, Ľuľčuk, Vorona - Jaššo, D. Borov, S. Borov - Hospodár, Štenko, Pečeňák.

ŠHK 37 Piešťany - HK Mládež Michalovce 6:0 (3:0, 0:0, 3:0)
Stav semifinálovej série 2:0
Góly: 2. Moravský, 3. Čirik (Fajmon, Ertl), 6. Adamovič pres/1, 44. A. Valo oslab/1, 50. A. Valo oslab/1, 51. Sroka (Krieger, Šmátrala) pres/1.
Vylúčení: 6:6, navyše Šefčík, Štefánik, Čirik, Šmátrala, Sroka, Štefánik všetci 5+DKZ údery - Štenko, Masaryk, Herteľ, Alexandrov, Jaššo, Uhliar všetci 5+DKZ údery, Alexandrov, Vorona, Mesároš, Ľuľčuk 10. min. nešportové správanie, S. Borov trest v hre vyvolanie bitky. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 2:0. Rozhodovali: Krist - Jurčiak, Krajčík.
HK MLÁDEŽ: Želinský - Pečeňák, Masaryk, Grega, Alexandrov, Duda, Herteľ - Mesároš, Slobodník, Regenda - Uhliar, Ľuľčuk, Vorona - Jaššo, S. Borov, D. Borov - Štenko, Hospodár.

Peter Brendza 



Uverejnené: 20.02.2015 18:23:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.