files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Play-off michalovskej Dukle sezónu nezachránilo

Obrovské sklamanie. Takto by sa dala hodnotiť nedávno skončená sezóna v podaní hokejistov HK Dukla Michalovce. Tí tentoraz nenaplnili očakávania. Hoci po výmene trénera Milana Staša ožili a vo štvrťfinále play-off siahali na postup (v konečnom meraní im chýbal jeden gól), treba povedať, že si takéto hodnotenie za priebeh sezóny zaslúžili. Postup do semifinále by sa totiž dal hodnotiť v silnej konkurencii úspechom a na ten Michalovčania podľa predvedených výkonov nemali nárok.

Sklamanie!

Tak ako po minulé sezóny, aj tentoraz boli obrovské očakávania. Tie ale Michalovčania rozhodne nenaplnili. Už v základnej časti kráčali od desiatich k piatim. Jeden čas síce boli aj na prvom mieste, no potom prišla výsledková, no najmä herná kríza. Dukla zberala body so slabšími súpermi, so súpermi z absolútneho čela to však nešlo. Michalovčania naposledy triumfovali nad celkom z prvej štvorky 12. novembra (doma nad Bardejovom 5:3), odvtedy s tímami ako Spišská Nová Ves, Detva, či Bardejov nezvíťazili a ani nebodovali. Nečudo tak, že sa k ním nenápadne približoval Liptovský Mikuláš, ktorý im vyfúkol štvrtú priečku a možnosť začínať play-off na domácom ľade, no najmä mať možnosť prípadného piateho zápasu doma. To sa neskôr ukázalo ako veľmi dôležitý fakt. Výkonnostná kríza sa najviac začala ukazovať na konci a začiatku roka.

V decembri a januári totiž Michalovčania stratili vydobené pozície a tlak nevydržal ani tréner Milan Staš, ktorý radšej abdikoval. Ani on teda nevydržal na trénerskej stoličke celú sezónu, a tak môžeme skonštatovať, že dosiaľ jediným kormidelníkom, ktorému sa to podarilo, bol v sezóne 2012/2013 Miroslav Ihnačák. Kto očakával po jeho odchode výrazne zlepšenie, musel sa mýliť. Niektorí hráči síce ožili, no bolo už neskoro. Michalovčania obsadili v základnej časti piate miesto a zopakovali tak pozíciu z minulej sezóny, kde napokon skončili až vo finále. Teraz takúto spanilú jazdu v play-off nepredviedli. Vypadli už v prvom kole, čo sa po semifinále a dvoch finále povedzme si pravdu máli. Viac čakal asi každý. Vedenie klubu, média, ale najmä právom náročný divák. Nedávno skončená sezóna sa tak musí nazvať sklamaním.

Koniec skôr, ako sa čakalo

Treba však povedať, že hráči Dukly si o takéto hodnotenie koledovali celú sezónu. Už od začiatku to totiž s výkonmi nebolo najlepšie. Boli však výsledky, tak sa to zakrývalo tým. Keď už neboli ani tie, potom prišla na rad nervozita. Súboje s celkami z horných priečok tabuľky naplno odkrývali nedostatky Michalovčanov. Tým počas celej sezóny chýbala kondícia, čo sa prejavovalo v záverečných tretinách duelov s tými najlepšími. Mohli sme to vidieť doma s Detvou, Spišskou Novou Vsou aj Bardejovom, kde Dukla prišla o dôležité body, ktoré jej v závere chýbali. Rozdiel medzi jej hráčmi a Liptovským Mikulášom bol iba dva body, stačilo teda vyhrať jeden - jediný zápas a Dukla by začínala štvrťfinále doma, no najmä rozhodujúci piaty duel by sa hral na jej ľade a dopredu by jej hráčov určite ťahal plný štadión. Momentálne vrcholí play-off prvej hokejovej ligy a zvykli sme si, že takýto čas bola ešte v hre aj michalovská Dukla. Táto sezóna je však opak a „nažhavený“ fanúšik určite právom cíti frustráciu.

Výrazne nenadchol nikto

Ambiciózne družstvo, ktoré bolo považované za čierneho koňa prvoligovej hokejovej scény, tentoraz vydobené priečky neobhájilo. Prečo? Asi to tak muselo byť. Z kádra Dukly totiž nenadchol nikto a o nikom sa nedá povedať, že zahral vynikajúcu sezónu. Čo sa týka postov, najlepšie to bolo ako obvykle v útoku. Na brankárskom poste sa vystriedali piati golmani. V základnej časti na chvíľu zaujal piatimi nulami Pavol Borko, no čo sa týka percentuálnej úspešnosti, ani jeden nevynikol. Obrana bola opäť achylovou pätou tímu. Muži z defenzívy opäť robili chyby, za ktoré družstvo pykalo. Najvyššie hodnotíme Vladimíra Urbana, ktorý bol do zranenia pilierom defenzívnej činnosti a výrazne pomáhal aj v ofenzíve. Škoda, že okrem neho nik výrazne nevynikol.

V dobrom svetle ešte môžeme hodnotiť Milana Bednára, ktorý do Michaloviec prišiel v decembri a takisto aj odchovanca michalovského hokeja Martina Boboša. A čo ostatní? Svoje odohral Zoltán Kubát, ako aj Marcel Šterbák, viac sa čakalo od Jána Šeligu či Martina Tkáča. Z dvojice mladíkov Ondrej Briják - Ľubomír Buraľ viac zaujal prvý menovaný. Michalovská Dukla dosiahla v základnej časti 162 gólov (v tomto meradle bola druhá, hneď za Spišskou Novou Vsou, ktorá zaknihovala o dva góly viac), takže s útočnou činnosťou je asi najväčšia spokojnosť. Najproduktívnejším útočníkom bol s 59 kanadskými bodmi štyridsaťtriročný kapitán Richard Šechný. A ostatní? S dvadsaťbodovým rozdielom zaostal jeho „parťák“ z útoku Martin Drotár, do zranenia odvádzal dobré výkony Ľuboš Fajčák, zaujal aj najlepší strelec Jakub Linet a v závere sezóny aj Igor Halás. Svoje odohrali Štefan Majerník s Petrom Čížekom, no a takisto aj štvrtý útok Fedorko - Huňady - Schnelly. Vôbec však nezabrali posily, ktoré boli brané počas sezóny a ich góly mali Dukle pomôcť v play-off. Tak Tomáš Méry, ako aj Jakub Kubiš či Juraj Rožník zaostali za očakávaním. Po vydarenej príprave, kde bol najlepším strelcom, sa možno viac čakalo od Filipa Podsedlého, takisto aj od Tomáša Banovského, ktorému tréneri nevedeli nájsť stále miesto v útoku. No a určite sa viac čakalo aj od Petra Cmoreja. Toho však dlhší čas hendikepovali zranenia. Každopádne, mužstvo sklamalo skorým vypadnutím ako celok.

Podčiarknuté a spočítané, výrazne nezaujal nikto a možno aj preto Dukla dopadla tak, ako dopadla. Po semifinále a dvoch finálových sezónach prišlo vytriezvenie. Sezóna michalovskej Dukly nedopadla tak, ako by si všetci predstavovali. Hodnotenie teda nemôže byť v žiadnom prípade kladné a určite funkcionári urobia všetko preto, aby sa tento neúspech v tej nasledujúcej sezóne nezopakoval. Michalovčania by mali do novej sezóny vstúpiť v novom šate. Už dlhší čas sa totiž hovorí o rekonštrukcii ich staručkého domovského stánku a v týchto dňoch by sa konečne malo začať rekonštruovať. Či príde aj k rekonštrukcii a obmene kádra, to ešte teraz povedať nevieme. Po nevydarenej sezóne by sa však mierna obmena či rekonštrukcia zišla aj tam...  

Boli v kádri
Brankári
Pavol Borko (22 zápasov, 5 odchytaných núl, 92,41% úspešnosť zásahov)
Roman Dzúr (1 zápas, bez odchytanej nuly, 90,0% úspešnosť zásahov)
Ivan Fedor (21 zápasov, 2 odchytané nuly, 89,55% úspešnosť zásahov)
Karel Němec (16 zápasov, bez odchytanej nuly, 90,95% úspešnosť zásahov)
Dávid Okoličány (7 zápasov, 1 odchytaná nula, 92,86% úspešnosť zásahov)

Obráncovia
Marcel Šterbák (44 zápasov, 32 bodov za 7 gólov a 25 asistencií)
Zoltán Kubát (43 zápasov, 20 bodov za 5 gólov a 15 asistencií)
Ján Šeliga (43 zápasov, 13 bodov za 3 góly a 10 asistencií)
Vladimír Urban (30 zápasov, 12 bodov za 5 gólov a 7 asistencií)
Milan Bednár (13 zápasov, 9 bodov za 3 góly a 6 asistencií)
Martin Tkáč (37 zápasov, 9 bodov za 1 gól a 8 asistencií)
Ondrej Briják (37 zápasov, 7 bodov za 1 gól a 6 asistencií)
Martin Boboš (12 zápasov, 4 body za 1 gól a 3 asistencie)
Ľubomír Buraľ (35 zápasov, 3 body za 1 gól a 2 asistencie)
Michal Dvořák (5 zápasov, 1 bod za 1 asistenciu)

Útočníci
Richard Šechný (42 zápasov, 59 bodov za 14 gólov a 45 asistencií)
Martin Drotár (45 zápasov, 39 bodov za 18 gólov a 21 asistencií)
Peter Čížek (43 zápasov, 38 bodov za 17 gólov a 21 asistencií)
Jakub Linet (45 zápasov, 36 bodov za 21 gólov a 15 asistencií)
Štefan Majerník (45 zápasov, 35 bodov za 18 gólov a 17 asistencií)
Igor Halás (44 zápasov, 32 bodov za 11 gólov a 21 asistencií)
Patrik Huňady (40 zápasov, 28 bodov za 11 gólov a 17 asistencií)
Ľuboš Fajčák (27 zápasov, 27 bodov za 12 gólov a 15 asistencií)
Tomáš Banovský (40 zápasov, 24 bodov za 11 gólov a 13 asistencií)
Filip Podsedlý (45 zápasov, 23 bodov za 7 gólov a 16 asistencií)
Ivan Fedorko (38 zápasov, 18 bodov za 8 gólov a 10 asistencií)
Martin Schnelly (44 zápasov, 17 bodov za 8 gólov a 9 asistencií)
Peter Cmorej (28 zápasov, 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií)
Jakub Kubiš (10 zápasov, 3 body za 2 góly a 1 asistencie)
Juraj Rožník (8 zápasov, 3 body za 1 gól a 2 asistencie)
Dalibor Mikula (3 zápasy, 2 body za 1 gól a 1 asistenciu)
Ivan Zorvan (5 zápasov, 2 body za 0 gólov a 2 asistencie)
Tomáš Méry (9 zápasov, 0 bodov)
Andrej Jurášek (2 zápasy, 0 bodov)

Tréneri:
Milan Staš (1. kolo - 37. kolo)
Štefan Tóth (38. kolo)

Peter Brendza



Uverejnené: 23.02.2015 22:43:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.