files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastenci HK Mládež vyrovnali semifinálovú sériu, tá sa rozhodne v stredu v Piešťanoch

Môj dom - môj hrad zatiaľ naplno platí v semifinálovej sérii prvej hokejovej ligy dorastencov. Doma dvakrát zvíťazil tak po základnej časti druhý ŠHK 37 Piešťany, ako aj tretí HK Mládež Michalovce. Aj keď mali Michalovčania počas víkendu nôž na krku, dokonalým spôsobom odvrátili dva mečbaly a po výhrach 4:1 a 6:1 sa tak napínavá séria sťahuje späť do Piešťan. Tam sa v stredu rozhodne, kto vo finále vyzve víťaza základnej časti trnavských „gladiátorov“.

Kormidelník ŠHK 37 Radoslav Kolník verí, že môj dom - môj hrad bude platiť aj po strede a postup do finále si vybojujú jeho zverenci. „Verím v to, že moji zverenci sa na domácom ľade zobudia a budú hrať úplne iný hokej, ako hrali v Michalovciach. V domácich zápasoch sme do súpera búšili, no tu sme z nášho umenia neukázali skoro nič. Ja však verím, že na domácom ľade v rozhodujúcom zápase predvedieme úplne iný výkon a z postupu do finále sa budeme radovať my,“ uviedol tréner dorasteneckého výberu ŠHK 37 Piešťany. Jeho zverenci boli po dvoch výhrach nabudení ukončiť sériu už v Michalovciach. To sa im však po dvoch hladkých prehrách nepodarilo.

Väčšie šance mali paradoxne v druhom zápase, ktorý prehrali 1:6. Zatiaľ, čo v poradí treťom stretnutí urobili Michalovčania so súperom rýchly proces a už po prvej tretine viedli 2:0, v nedeľňajšom štvrtom bolo po úvodných dvadsiatich minútach 1:1 a z hľadiska sa zdalo, že opticky viac z hry majú hostia. Tí vyhrali na strely (12:10), ba dokonca aj na čistejšie šance. Nedalo sa z prvej časti vyťažiť viac? „Určite sa to dalo. Chalani by však museli trošku viac chcieť a v koncovke byť dôslednejší,“ podotkol Radoslav Kolník, ktorý za zlom štvrtého duelu videl druhú desaťminútovku druhej časti. „Práve tam sa lámal chlieb zápasu. Za stavu 1:2 sme v presilovke súpera nevyužili samostatný únik. V prípade, keby nám z toho spadol gól, boli by sme na koni. Žiaľ, následne sme dvakrát inkasovali a bolo po zápase.“

Oveľa spokojnejší bol po michalovskom dvojzápase tréner michalovských dorastencov Ivan Králik. Ten sa po dueloch v Piešťanoch najviac sťažoval na koncovku svojho tímu. Jeho zverenci v dvoch zápasoch zaznamenali iba dva góly, čo bolo na úspešný výsledok žalostne málo. V domácich zápasoch sa to však výrazne zmenilo. Desať gólov sieti súperových brankárov hovorí za všetko. „Som rád, že sme sa takýmto spôsobom vrátili do série. V Piešťanoch nás trápila žalostná koncovka, keď sme nedali gól ani z najvyloženejších príležitostí. Rozdiel oproti zápasom u súpera bol v tom, že doma sme premieňali šance. Finálna fáza nám teda doma vyšla viac, ako na ľade súpera,“ uviedol michalovský lodivod.

Aj on videl rozhodujúci moment zápasu na konci druhej tretiny, kedy jeho zverenci strelili tri góly a zlomili nimi odpor súpera. „V dôležitom momente nás za stavu 2:1 podržal Erik Želinský v bráne. Následne sme strelili ďalšie dva góly a od tohto momentu sme už dominovali. Do tretej tretiny sme išli s jasnými cieľmi ako brániť a ako pristupovať k súperovi. Podarilo sa nám streliť ešte ďalšie dva góly, takže som s víťazstvom určite spokojný,“ podotkol Ivan Králik, ktorého zverenci vyrovnali stav semifinálovej série na 2:2. O tom, kto vyzve vo finále Trnavu sa tak rozhodne v stredu v Piešťanoch. Keď chcú Michalovčania pokračovať, musia prelomiť hegemóniu domáceho ľadu a v rozhodujúcom súboji u súpera vyhrať. „Vieme, že nás nič ľahké nečaká. Stretli sa dve vyrovnané družstvá a vyhrá ten, kto bude v poslednom piatom zápase strelecky efektívnejší. Ja verím, že nás už taká strelecká smola ako v prvých dvoch zápasoch trápiť nebude a z postupu sa budeme tešiť my,“ dodal na záver Ivan Králik.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.02.2015 15:33:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.