files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sídlisko Východ čaká rekonštrukcia verejného osvetlenia

Mestu Michalovce bol schválený NFP zo štrukturálnych fondov - programu "Konkurencieschopnosť a hospodársky rast" na rekonštrukciu verejného osvetlenia na sídlisku Východ.


Cieľom projektu je dosiahnuť úsporu elektrickej energie na prevádzku verejného osvetlenia prostredníctvom jeho dobudovania a modernizácie. Týmto sa tak zlepší kvalita života obyvateľov v obytnej zóne mesta Michalovce. Mesto na realizáciu tohto projektu získalo z externých zdrojov 249 794,09 €. Projekt bude spolufinancovať výškou 13 147,06 €.


Modernizácia

Modernizácia a dobudovanie sústavy verejného osvetlenia sa bude konať vo vymedzených uliciach: sídlisko Východ – Ul. Jilemnického, medziblokové priestory Ul. Jilemnického a Ul. Hollého (etapa I.), Ul. Kyjevská, Krymská, Odeská, Minská, Leningradská. Je to územie bytovej zástavby s kľudovou zónou. Dobudovanie je dôležité kvôli dopravnej špičke so začiatkom a koncom pracovnej doby, kedy je zvýšený pohyb chodcov a na cestách je
väčší počet motorových vozidiel.

Úspora

Týmto projektom chce mesto dosiahnuť úspory primárnych zdrojov (zníženie platby za spotrebu elektrickej energie) a zníženie nákladov na údržbu sústavy verejného osvetlenia výmenou svietidiel a svetelných zdrojov za energeticky menej náročné, zaviesť regulačný systém  výmenou jestvujúcich rozvádzačov verejného osvetlenia, znížiť prevádzkové náklady údržby jestvujúcej sústavy verejného osvetlenia modernizáciou nosných a podporných konštrukcií vrátane rekonštrukcie káblových rozvodov, zlepšiť technický stav sústavy verejného osvetlenia a jeho zosúladenia s platnými normami SR a EÚ. „Výsledkom tohto projektu bude zvýšenie kvality života občanov v obytnej zóne mesta, vytvorí sa tak pocit bezpečia, spríjemnení  priestor a hlavne sa zníži pouličná kriminalita, vandalizmus, krádeže či násilníctvo. Realizácia prebehne v priebehu tohto roka po konkrétnom podpísaní zmlúvy a následne po výberovom konaní“, uviedla hovorkyňa mesta Palečková.                                (mk)

 



Uverejnené: 17.04.2010 23:08:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.