files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zvíťazila v Prahe o tri góly a je stále v hre o víťazstvo vo WHIL

Fantázia! Iuventa Michalovce zvíťazila v šlágri devätnásteho kola WHIL na pôde pražskej Slavie 27:24 (15:12) a je stále reálne v hre o prvé miesto a obhajobou interligovej trofeje. Zverenky trénera Františka Urbana budú počas nasledujúceho víkendu pauzovať, pretože na programe je reprezentačná prestávka, ktorú národný výber Dušana Poloza využije na trojicu zápasov v Holandsku. Doma Iuventu najbližšie uvidíme v sobotu 28. marca 2015, keď o 17.30 hod. privíta v slovenskom šlágri Duslo Šaľa. Na vlastnej palubovke sa Michalovčanky predstavia aj vo zvyšných dvoch kolách základnej časti, keď privítajú Prešov a Zlín.

Úvod šlágra devätnásteho kola patril obom brankárkam. Tak Gubiková, ako aj Satrapová, sa totiž prezentovali dvoma úspešnými zákrokmi. Viac sa strelecky darilo domácim. Najskôr totiž otvorila skóre Keclíková, po nej presne mierila Monika Rajnohová, potom bola zo sedmičky úspešná Keclíková a keď sa následne dvakrát strelecky presadila aj Kordovská, zobral si tréner Iuventy František Urban v siedmej minúte za stavu 0:5 v neprospech svojho tímu oddychový čas. Ani po ňom sa jeho zverenky nezobudili, a tak Pokorná s prehľadom z pokutového hodu zvyšovala už na 6:0. Michalovčanky sa len ťažko presadzovali cez obranu domácich a aj to čo prešlo, spoľahlivo likvidovala Satrapová. Prvýkrát ju prekonala až v 13. minúte Mária Holešová (6:1). Hneď na to sa však presadila z pivota Stellnerová a Slavia opäť viedla o šesť gólov (7:1). Až potom zdvihli Michalovčanky hlavy. Najskôr skórovala Kucher a keď vzápätí z rýchleho brejku korigovala opäť Holešová (7:3), tréner Pražaniek Tomáš Hlavatý v 15. minúte takisto reagoval oddychovým časom. Hneď po ňom Kucher znížila na 7:4, no Iuventu to nepovzbudilo. Následnú päťminútovku totiž prehrala 1:4 a na konci 22. minúty Jonášová zvyšovala opäť na šesťgólový rozdiel 11:5. Potom sa však začali diať veci. Hráčky Iuventy opäť zdvihli hlavy a gólmi Kucher a Szollosiovej znížili v 23. minúte na 7:11. Vzápätí sa zaskvela pri strele Rajnohovej Gubiková a z následného útoku trestala Rebičová (11:8). Päť minút pred koncom prvého polčasu už bol rozdiel v skóre iba dvojgólový, keď štvorgólovú šnúru Iuventy zakončila Szollosiová - 11:9. Hneď nato síce skórovala Rajnohová (12:9), no potom prišla ďalšia trojgólová šnúra Iuventy, ktorá v 28. minúte zásluhou Horňákovej vyrovnala na 12:12. Iuventa bola na koni a patrili jej aj záverečné minúty prvého dejstva. V bráne kraľovala Gubiková a po jej úspešných zákrokoch podnikali Michalovčanky rýchle kontry. Najskôr ich po prvýkrát v zápase do vedenia poslala Holešová, potom sa presadila Szollosiová a šesťgólovú šnúru hostiek zakončila v 30. minúte Holešová, ktorej gól na 12:15 bol posledným v prvom polčase.   

Michalovčanky si držali viacgólové vedenie aj v druhom polčase. Jeho skóre síce otvorila Kordovská, no hneď na to presne mierila Horňáková a počas oslabovky aj Szollosiová, a Iuventa viedla v 34. minúte o štyri góly (13:17). Aj v ďalších minútach udávali tón zápasu hostky. Keclíková síce znížila v 37. minúte na 17:19, Iuventa však opäť kontrovala dvoma gólmi a po presnej strele Horňákovej v 40. minúte viedla opäť o štyri góly (17:21). Kordovská síce znížila na 18:21, potom ale prišli góly Rebičovej s Kucher a za stavu 18:23 si v 43. minúte zobral tréner Slavie Tomáš Hlavatý ďalší oddychový čas. Ani ten však Iuventu nezastavil. Rebičová hneď po ňom zvyšovala už na rozdiel šiestich gólov (18:24). Domáce hráčky boli naďalej v krči, nevedeli si poradiť s obranou Iuventy a navyše im obrovské problémy robila Lucka Gubiková v bráne slovenského majstra. V 47. minúte síce ukončila ich sedem minútovku bez gólu Rajnohová (19:24), no to nič nezmenilo na tom, že Iuventa pevným krokom kráča k dôležitému víťazstvu. Šesťgólovým rozdielom viedli Michalovčanky aj deväť minút pred koncom, kedy skórovala Wollingerová (21:27). Franková s Keclíkovou síce vykresali pre „zošívané“ iskierku nádeje, no následných sedem minút neskóroval ani jeden tím, čo bola voda na mlyn michalovskej Iuventy. Tá si udržiavala pohodlné vedenie. Skóre sa menilo až v poslednej minúte, kedy Jonášová síce znížila na 24:27, bol to však posledný gól zápasu a Iuventa tak z nesmierneho ťažkého duelu vydolovala dva body, a je stále reálne v hre o obhajobu interligového primátu.

Štatistika

DHC Slavia Praha - Iuventa Michalovce 24:27 (12:15)

Pok. hody: 5/5 - 0, vylúčené: 0 - 3. Rozhodovali: Hájek a Macho - 400 divákov.

SLAVIA: Kudláčková, Satrapová - Chmelařová, Motejlová, Rezlerová, Franková 1, Pešková, Rajnohová 4, Jonášová 3, Kordovská 5, Pokorná 3/2, Jedličková, Keclíková 6/2, Stellnerová 2, Chlupová. 

IUVENTA: Zyková, Gubiková, Krebs - Kucher 7, M. Holešová 5, Szöllösiová 5, Rebičová 4, Geričová, Horňáková 5, Nagyová, Wollingerová 1, Krasko, Bačíková, Trehubová, Levčenko, Geci. 



Uverejnené: 13.03.2015 18:50:37 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.