files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťaz východnej druholigovej skupiny opäť nadeľoval, Moldave nasúkal štyri kúsky

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa opäť naladili na víťaznú vlnu. Po prehre v úvodnom jarnom vystúpení, keď v Družstevnej nad Hornádom podľahli Lokomotíve Košice 0:1, totiž na domácom trávniku ukázali druhú tvár, futbalovejšiu a po víťazstve 4:0 (2:0) nad tímom FK Bodva Moldava nad Bodvou sa nielen, že tešili z povinných troch bodov, ale aj z istoty, že im primát vo východnej skupine nevezme nikto. Dve kolá pred koncom totiž majú na druhý Zvolen desaťbodový náskok, ktorý môžu vo zvyšných dvoch kolách ešte natiahnuť.

So súperom urobili rýchly proces. Už za deväť minút totiž viedli 2:0 a problémami zmietaní Moldavčania, ktorí do Michaloviec prišli v poriadne oklieštenom zložení, na tento stav nevedeli odpovedať. „Vedeli sme, aký súper nás čaká, no na pohodový zápas sme sa určite nepripravovali,“ rozhovoril sa pre náš portál stopér MFK Zemplín Oliver Podhorin, ktorý vsietil druhý gól Michalovčanov, keď hlavou zužitkoval výborný center Bayóna. „Po tej minulotýždňovej prehre sme si to chceli u fanúšikov „vyžehliť“ a ukázať im dobrú hru. Chceli sme hrať a byť aktívni. Určite sme podali lepší výkon, ako proti Lokomotíve. Samozrejme vyskytli sa aj chyby a takisto naše hluché fázy, ktoré musíme odstrániť. Je teda stále na čom pracovať,“ zdôraznil Oliver Podhorin.

Tréner František Šturma oproti neúspešnej základnej zostave z minulého týždňa urobil až štyri zmeny. Zatiaľ, čo jedna bola vynútená, keďže Dominik Kunca nemohol nastúpiť pre päť žltých kariet, ďalšie tri už boli z iného súdka. Jedným z trojice novicov v jeho zostave bol aj Martin Koscelník, ktorý sa trénerovi za dôveru odmenil výborným výkonom. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo odčiniť prehru z košickej Lokomotívy. Divákov sme potešili štyrmi gólmi. Pred samotným zápasom sme si hovorili, že musíme na nich vybehnúť, čo sa napokon aj stalo,“ uviedol odchovanec humenského futbalu v službách michalovského MFK Zemplín. Bola to práve jeho aktivita, ktorá odštartovala kanonádu domácich. V štvrtej minúte totiž poslal ideálny center do pokutového územia a Montero po ňom otvoril skóre. Koscelník svoj výborný výkon korunoval štvrtým gólom, keď v 86. minúte zužitkoval výbornú robotu Michala Hamuľaka. „Urobil to veľmi dobre. Vybojoval loptu ja som po nej išiel. Videl som, že brankár vybehol, tak som sa ju snažil v páde trafiť a vidíte, podarilo sa,“ s úsmevom na perách podotkol Martin Koscelník.

Michalovčania si víťazstvom nad Moldavou nad Bodovou nielenže pripísali svoje pätnáste tohtosezónne ligové víťazstvo, ale dve kolá pred koncom základnej časti si definitívne zabezpečili prvenstvo vo východnej skupine DOXXbet ligy. Momentálne totiž majú pred druhým Zvolenom nedostihnuteľný desaťbodový náskok. „Istým víťazom síce sme, no teraz sa musíme sústrediť na náročné zápasy proti tímom zo západnej skupiny. Ešte predtým nás však čaká veľmi dôležitý „šesťbodový“ zápas proti Popradu. Ten by sa totiž mal dostať do šestky a body s ním by sme teda mali prenášať do spoločnej tabuľky. Aj keď sa im v jari zatiaľ nedarí, keďže prehrali úvodné dva zápasy, my na to pozerať nemôžeme a musíme ísť svojou cestou. Jednoznačne tam budúcu sobotu chceme vyhrať,“ uviedol Martin Koscelník a na jeho slová nadviazal aj Oliver Podhorin. „Prvenstvo vo východnej skupine nás samozrejme teší, no my ideme ďalej. Čaká nás veľmi dôležitý súboj v Poprade. Musíme ho dobre zvládnuť a podať taký výkon, aby sme získali body. Verím v to, že ich môžeme získať aj tri.“

Súvisiaci článok

MFK Zemplín v pohodovom tempe rozstrieľal Moldavu nad Bodvou

Peter Brendza



Uverejnené: 15.03.2015 13:25:54 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.