files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výstavba novej nemocnice odštartovaná

Dnes sa oficiálnym položením základného kameňa začala výstavba nemocnice novej generácie v Michalovciach. Trvať by mala 33 mesiacov a prvých pacientov by mala privítať v januári 2018.

Do konca augusta 2015 majú byť ukončené práce na zariadení staveniska, príprave územia na výstavbu a na prekládke inžinierskych sieti. Stavebné práce, ktoré sa budú realizovať za plnej prevádzky súčasnej nemocnice, sa oficiálne začínajú 31. marca 2015. V rámci prípravy územia na výstavbu bude odstránený skelet nedostavaného a chátrajúceho pavilónu. Koncom leta tohto roku by sa mala spustiť výstavba samotnej budovy novej nemocnice. „Začiatok výstavby nemocnice novej generácie v Michalovciach je reálnym signálom pre všetkých Zemplínčanov, že plány spoločnosti Svet zdravia neboli len prázdne slová. V krátkom čase vyvinula spoločnosť maximálne úsilie, aby splnila podmienky stavebného konania a získala právoplatné stavebné povolenie. Som presvedčený, že stavba novej špičkovej nemocnice bude pokračovať v plánovaných termínoch,“ uviedol Zdenko Trebuľa, predseda Košického samosprávneho kra­ja.

Nová nemocnica bola naprojektovaná podľa moderných medzinárodných štandardov a má byť dôkazom, že zdravotnú starostlivosť možno v súčasných podmienkach poskytovať na oveľa vyššej úrovni. Investičná skupina Penta schválila celkovú investíciu do výstavby spomínanej nemocnice v Michalovciach vo výške 34 miliónov eur. „Nemocnica novej generácie je dlho očakávanou investíciu v Michalovciach. Naši obyvatelia si po dlhých rokoch rozpačitých pokusov o zlepšenie materiálnych podmienok v nemocnici zaslúžia reálnu nádej na úplne novú, modernú nemocnicu s najlepším štandardom zdravotnej starostlivosti. Som rád, že môžem byť osobne prítomný na začiatku tejto významnej stavby, a verím, že o niekoľko mesiacov budeme aj pri jej úspešnom ukončení,“ doplnil Viliam Zahorčák, primátor mesta Michalovce.

Sieť regionálnych nemocníc Svet zdravia v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a s mestom Michalovcami v júni 2014 oficiálne predstavili štúdiu nemocnice novej generácie v Michalovciach. V novembri 2014 projekt získal právoplatné územné rozhodnutie a v januári 2015 nadobudlo právoplatnosť stavebné povolenie. Svojím konceptom, flexibilnou organizáciou a komfortom pre pacienta vytvorí nemocnica nový kvalitatívny štandard poskytovania zdravotnej starostlivosti na Slovensku. Celý projekt vychádza z najnovších skúseností a trendov uplatňovaných pri prevádzke nemocníc vo vyspelých krajinách. Pacienti sa tak môžu tešiť na vysoký počet jednolôžkových izieb, harmonické liečivé prostredie s dostatkom denného svetla a na moderné technologické vybavenie. V nemocnici sa počíta aj s novým centrálnym urgentným príjmom. Predpokladaná výška celkovej investície dosiahne 34 miliónov eur. Stavebné práce, ktoré sa budú realizovať za plnej prevádzky súčasnej nemocnice, sa oficiálne začínajú 31. marca 2015. Najprv budú vykonané práce na zariadení staveniska a na prekládke inžinierskych sietí. V rámci prípravy územia na výstavbu bude odstránený skelet nedostavaného a chátrajúceho pavilónu. Začiatok výstavby novej budovy nemocnice je naplánovaný na koniec leta 2015. Nemocnica novej generácie by mala otvoriť svoje brány pre prvých pacientov začiatkom roka 2018.

Tlačová správa (foto: Štefan Madaras)



Uverejnené: 31.03.2015 21:21:32
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.