files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín pri Slnečných jazerách s historickým víťazstvom

Futbalisti MFK Zemplín začali nadstavbovú časť DOXXbet ligy najlepšie ako mohli. V úvodnom zápase prvého kola totiž zvíťazili na pôde ŠK SFM Senec po druhopolčasových góloch Španielov Samuela Garciu Bayóna a Vernona de Marco 2:0, a pri Slnečných jazerách tak dosiahli historicky prvý triumf odkedy obe družstvá figurujú v druhej najvyššej súťaži.

Michalovčania cestovali na ihrisko po základnej časti šiesteho tímu západnej skupiny s cieľom konečne prelomiť smolu, čo ich pri Slnečných jazerách vždy trápila. Od úvodu duelu produkovali svoju hru, ktorá ich zdobila v jesennej časti. Po bezgólovom prvom polčase, v ktorom boli lepším tímom, sa nakoniec dočkali dvoch gólových odmien v druhom dejstve. „O našej výhre rozhodlo asi to, že sme hrali ako jedno mužstvo, teda presne tak, ako sme hrali na jeseň,“ rozhovoril sa kridelník MFK Zemplín Dominik Kunca, podľa ktorého bola dôležitá aj michalovská túžba po víťazstve. „Chceli sme tam jednoznačne uspieť. Bojovali sme jeden za druhého a to sa nakoniec vyplatilo. Samozrejme, určite rozhodla aj kvalita. Tá bola jednoznačne na našej strane už v prvom polčase. Hrali sme však proti vetru, čo nášmu kombinačnému futbalu nevyhovovalo. Už v prvom dejstve sme mali niekoľko možností na strelenie gólu, no vždy k tomu niečo chýbalo. V tom druhom to už vyšlo a dvoma gólmi sme zlomili ich odpor. Navyše sa mi zdalo, že v závere odpadli kodične.“

Najlepší výkon v jarnej časti

To, že v prvom polčase hrali Michalovčania proti vetru a v druhom s nim v chrbte, mohlo byť podľa Kuncu rozhodujúcim momentom zápasu. „Určite, že nám to v druhom polčase pomohlo. Aj v prvom sme však boli lepším tímom. V druhom sme strelili rýchly gól, súper následne musel otvoriť hru, čo bola voda na náš mlyn. Pridali sme druhý gól a v pohode tak dotiahli duel do víťazného konca,“ uviedol Dominik Kunca. Michalovskí futbalisti v doterajších štyroch zápasov jarnej časti príliš výkonom neoslnili. Zapli však v ten najdôležitejší moment. „Bol to jednoznačne náš najlepší jesenný výkon. Bol najlepší, čo sa týka kombinačnej hry, ako aj tímovosti, kde sme ako hovorím, bojovali jeden za druhého. Proti ťažkému súperovi sme si vypracovali niekoľko dobrých šancí, na druhej strane sme ich nepustili do ničoho vážnejšieho a aj preto si myslím, že je naša výhra zaslúžená,“ podotkol ešte k zápasu pri Slnečných jazerách Dominik Kunca.

Práve tento dvadsaťtriročný ofenzívny futbalista je momentálne služobne najstarším hráčom MFK Zemplín. Určite si aj on zaspomínal na viacero nezdarov pri Slnečných jazerách... „Samozrejme, že ma pred zápasom napadlo aj to, že sa nám tam nedarí. Chceli sme to však prelomiť a urobili sme pre to všetko. Osobne som tam hral tuším že päť alebo šesť zápasov a iba raz som tam remizoval 2:2. V ostatných dueloch sme zakaždým ťahali za kratší koniec. Aj preto ma táto výhra a výborný štart do nadstavbovej časti veľmi teší,“ dodal na záver ofenzívny hráč MFK Zemplín Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.04.2015 14:29:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.