files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nespokojný Urban: „Keď budeme hrať takto aj proti Zlínu, bude problém...“

Tešiť ich môže iba víťazstvo. Aktuálny líder slovensko-českej súťaže WHIL Iuventa Michalovce síce zvíťazil v predposlednom 21. interligovom kole na vlastnej pôde nad nováčikom súťaže Bemaco Prešov o jedenásť gólov 29:18 (15:9), no výkonom vôbec nepotvrdil svoju československú nadvládu. Aj napriek tomu sú Michalovčanky kolo pred koncom trinásteho ročníka WHIL na prvom mieste, keď si pred druhým Mostom udržali jednobodový náskok. Sú tak už iba krôčik od obhajoby ligového primátu, ktorý by bol pre nich v poradí šiestym.

Aj napriek prehre bol na pozápasovej tlačovej konferencii očividne spokojnejší tréner Bemaco Pavol Hižnay. Ten sa musel v prvom východniarskom derby, ktoré videla Chemkostav aréna, zaobísť bez troch najlepších strelkýň, keďže zranenia na palubovku nepustili Mariannu Nemčíkovú, Máriu Babukovú či Tatianu Šutranovú. „K najlepšiemu tímu sme prišli bez trojice najlepších hráčok, čomu sme museli prispôsobiť aj taktiku, nemohli sme totiž s Iuventou hrať otvorenú hru. Na úvod musím povedať, že o víťazovi nebolo pochýb od začiatku až do konca. Dievčatá by som chcel pochváliť za trpezlivú hru,“ uviedol tréner prešovských hádzanárok.

Zatiaľ, čo prešovský lodivod bol spokojný, ten michalovský netajil sklamanie z výkonu svojich zvereniek aj z priebehu zápasu. Tie od úvodu nehrali to, čo sa očakáva od lídra súťaže. Zahodili obrovské množstvo čistých gólových príležitostí a aj preto sa od odovzdaného súpera odpútali až v druhom polčase. Na výkon, z ktorého boleli oči, nebol hrdý ani tréner Iuventy František Urban. „Nie sme zvyknutí na takýto štýl hry, viac nám vyhovuje to, keď hráme na viac, ako 65 útokov. Dievčatá dnes zahodili veľa šancí. Niektoré sa nechytili ponúknutej príležitosti, tak ako by som si predstavoval. Keď porovnám náš minulotýždňový zápas so Šaľou a tento, podali sme diametrálny odlišný výkon. Nepredviedli sme takú hádzanú, ako vtedy a aj preto som sklamaný,“ poznamenal lodivod Iuventy František Urban. „Neviem, čím to bolo. Možno Veľkonočnými sviatkami a možno aj tým, že sa už cítia víťazkami ligy. Aj keď však máme pred Mostom náskok, dievčatám som zdôrazňoval, že musíme ešte vyhrať dva zápasy. Keď takýto výkon predvedieme aj v poslednom kole proti Zlínu, tak budeme mať ešte problém.... Veľa gólov sme dostali, málo sme dali. Mrzia ma nepremenené príležitosti, no aj keby sme ich premenili všetky, štyridsať gólov zrejme nedáme. Tešiť nás môže akurát výsledok a to, že sme k obhajobe ligového triumfu o krok bližšie. Mňa ale zaujíma aj predvedený výkon,“ pokračoval Urban v kritickom tóne.

Konfrontácii prešovskej a michalovskej hádzanej nie je koniec ani po treťom vzájomnom tohtosezónnom súboji. Potom, čo títo súperi na seba narazili vo štvrťfinále Slovenského pohára a dvakrát v lige, budú súpermi aj v národnom semifinále. Trúfajú si Prešovčanky po šesťgólovej, sedemgólovej a jedenásťgólovej prehre na lepšie výsledky? „Ja príliš neverím, že sa z našej palubovky zopakujú takéto výsledky. V play-off nastúpime už posilnení o hráčky, ktoré dnes nehrali. Budeme teda môcť hrať otvorenejšie, čo bude voda na mlyn pre súpera. Ten je zvyknutý na rýchlejšiu hádzanú. Obrovským favoritom budú Michalovce a naším cieľom bude uhrať čestné výsledky. My ako nováčik súťaže máme veľmi mladý káder s viacerými dorastenkami a pre nás je úspechom už účasť v play-off,“ podotkol Pavol Hižňay, na ktorého slová nadviazal aj František Urban. „My musíme zmeniť predovšetkým prístup k zápasu. Ten z našej strany dnes nebol vôbec dobrý.“ 

Peter Brendza



Uverejnené: 05.04.2015 18:55:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.