files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v sobotu privíta Šaľu, berie iba víťazstvo

Futbalisti MFK Zemplín prvý z dvanástich zápasov nadstavbovej časti o postup do Fortuna ligy zvládli na výbornú. Minulý piatok zvíťazili v Senci, kde predtým nikdy netriumfovali hladko 2:0 a udržali sa tak na víťaznej vlne ešte z východnej skupiny DOXXbet ligy. Aktuálne druhý tím tabuľky, ktorý na lídra zo Skalice stráca štyri body, sa v sobotu od 15.30 prvýkrát v nadstavbe predstaví doma, keď privíta po základnej časti piate družstvo západnej skupiny FK Slovan Duslo Šaľa. Aj kvôli strate na lídra im ich pozícia v tomto stretnutí jednoznačne velí vyhrať.

Trpezlivá hra priniesla efekt

Štart do nadstavby im vyšiel. Michalovčania v prvom kole zvíťazili na pôde ŠK SFM Senec po druhopolčasových góloch španielskych legionárov Samuela Garciu Bayóna a Vernona de Marco 2:0. „Už v prvom polčase sme boli lepším tímom a naše víťazstve tam tak bolo zaslúžené,“ rozhovoril sa ofenzívny stredopoliar MFK Zemplín Michalovce Martin Koscelník, podľa ktorého slov aj keď bolo ich víťazstvo zaslúžené, duel pri Slnečných jazerách bol ťažký. „Bol, no taký sme aj očakávali. Súper v prvom polčase veľmi dobre bránil priestor. My sme to ale očakávali a dobre sa na nich pripravili. Videli sme video z ich stretnutia a preto sme sa mohli pripraviť na ich dobrý obranný blok. Aj napriek tomu, že dosť dlho trval nerozhodný výsledok, tréner Šturma nás nabádal, aby sme boli trpezliví, že nejaká šanca určite príde. Prišla a využili sme ju,“ s úsmevom podotkol humenský odchovanec v službách MFK Zemplín Michalovce.  

Každý zápas je už finále

Triumf Michalovčanov pri Slnečných jazerách je o to cennejší, že predtým tam v siedmych prípadoch iba dvakrát remizovali, v ostatných dueloch ťahali za kratší koniec. Mysleli na to jeho hráči pred zápasom? „Chlapci o tom trochu hovorili, no my sme si to nepripúšťali. Máme mladý kolektív, ktorý tieto nezdary veľmi nezažil. Tímovo sme na tom určite lepšie, ako boli tí pred nami a možno práve to rozhodlo, že sme tú nepriaznivú sériu prelomili. Bojovali sme jeden za druhého a práve preto podľa mňa prišlo naše víťazstvo,“ uviedol Martin Koscelník. Ten následne dodal. „Ideme od zápasu k zápasu a každý jeden je pre nás ako finále. Budeme sa snažiť podať čo najlepší výkon a urobiť čo najlepšie výsledky. Prvý krôčik máme za sebou, no čaká nás ešte jedenásť krokov k vytúženému úspechu.“

Vyhrať a potom povzbudiť hádzanárky

Druhý krôčik budú môcť Michalovčania urobiť v sobotu, kedy o 15.30 hod. privítajú na svojom trávniku FK Slovan Duslo Šaľa. Ten vedie bývalý michalovský lodivod a známy búrlivák Ladislav Molnár, ktorý vie svoje družstvo namotivovať. „Určite očakávame, že sem prídu motivovaní, no to sa dá čakať nielen od Šale, aj od Serede, Nitry či Skalice. Musíme sa teda na ťažký duel dobre pripraviť,“ zdôraznil Martin Koscelník. „Osobne veľmi Šaľu nepoznám. Ešte som proti nej nehral. Tréneri si však pre nás určite niečo pripravia a upozornia nás na ich silné stránky a na hráčov, na ktorých si máme dať pozor. Určite teda na Šaľu budeme pripravení,“ podotkol ešte ofenzívny hráč, ktorý na začiatku marca oslávil dvadsiate narodeniny. Duel so Šaľou sa na základe dohody michalovského futbalového klubu s hádzanárskym klubom Iuventa Michalovce uskutoční ešte v úradnom hracom čase (ostatné zápasy nadstavbovej časti sa už odohrajú pod umelým osvetlením). Diváci a teda aj michalovskí futbalisti si budú môcť vychutnať aj stretnutie michalovských hádzanárok so Zlínom (začiatok o 18.00 hod.), po ktorom môže Iuventa sláviť česko-slovenský titul. „Na ženskú hádzaná chodíme s chlapcami pozerať vždy, keď nám vyjde čas. Určite sa tam chystáme aj v sobotu. Verím, že to dievčatá dotiahnu do víťazného konca a budú sa teda tešiť z celkového ligového víťazstva,“ dodal na záver Martin Koscelník.

Peter Brendza

Súvisiaci článok

MFK Zemplín zvyšuje cenu vstupného, po novom bude lístok stáť 5 €



Uverejnené: 09.04.2015 19:06:23 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.