files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniori 1. BK Michalovce na záver s výhrou a prehrou

Zápasmi posledných dvoch kôl vyvrcholila počas minulého víkendu nadstavbová časť juniorskej basketbalovej Extraligy. V skupine o 9. – 13. miesto odohrali posledné zápasy aj basketbalisti 1. BK Michalovce, ktorým sa darilo podobne, ako počas celej sezóny, striedavo. Najskôr v sobotu po nevýraznom výkone podľahli celku ŠKP Banská Bystrica hladko 36:94 a potom v nedeľu zdolali bratislavský Inter 84:69. Ani táto vysoká výhra im však nepomohla k lepšiemu umiestneniu, ako je konečné trináste miesto.  

Nestačili na šiestich „statočných“

Sobotňajší zápas mladým Orlom absolútne nevyšiel. Banskobystričania síce prišli iba šiesti, no aj tí stačili na nevýrazných domácich, ktorým chýbalo v stretnutí prakticky všetko. Nečudo tak, že zaknihovali 58 bodovú prehru 36:94. „V našej hre chýbala nielen bojovnosť, ale aj kolektívny výkon. Hrali sme jednoducho zle. Aj keď sa zostava točila, v kádri sa nenašiel ani jeden hráč, ktorý by zobral zodpovednosť na svoje plecia. Slabým prístupom a deravou obranou sme hosťom umožňovali, aby zvyšovali svoje vedenie. Nezvládli sme ani streľbu, v ktorej sme mali iba 26 percentnú úspešnosť, čo na lepší výsledok rozhodne nestačilo...“, poznamenal k nevydarenému zápasu manažér 1. BK Michalovce Peter Biganič.

Samuel Kováč zaknihoval štyridsaťštyri bodov, z toho desať trojok

Strelecký koncert Samuela Kováča

Po zbabranom zápase s Banskou Bystricou sa očakávalo, ako pristúpia michalovskí juniori k záverečnému zápasu nadstavbovej časti, kde na nich čakali hráči Interu Bratislava. Domáci napokon podali diametrálne odlišný výkon a vo výbornom zápase napokon pokorili hráčov z bašty slovenského basketbalu 84:69. „Oproti sobote bol rozdiel hlavne v obrane a takisto aj v tom, že sme sa vyvarovali zbytočných strát. To bol pravý dôvod nášho diametrálne odlišného výkonu,“ povedal na margo nedeľňajšej výhry manažér 1. BK Michalovce, ktorý následne dodal. „Hostia bránili zónovo, čo nám vyhovovalo. Síce počas celej prvej štvrtiny viedli, no v tej druhej sme sa na nich dotiahli. V polčase sme prehrávali iba o dva body, takže bolo všetko otvorené. Chlieb sa lámal v tretej štvrtine zápasu. Tá nám vyšla impozantne, keďže sme v nej dosiahli až tridsať bodov. Odskočili sme súperovi, ktorý už do konca zápasu nedokázal na náš náskok odpovedať. Hostia síce v závere znížili na šesť bodov, na viac sa už však nezmohli a samotný záver zápasu vyšiel oveľa lepšie nám. Po pätnásťbodovej výhre sme oveľa spokojnejší, ako po sobote.“ Mladí Orli dominovali aj v individuálnych štatistikách. Strelecky vynikol hlavne Samuel Kováč, ktorý zaznamenal 44 bodov (z toho desať trojok), čo je viac, ako polovica všetkých bodov Michalovčanov. Okrem neho vyšiel zápas strelecky aj mladému Štecovi, ktorý zaknihoval pekných 22 bodov. Pre obidvoch spomenutých hráčov to bolo v tejto sezóne strelecké maximum.

Podľa Petra Biganiča je konečné trináste miesto reálnym obrazom

Konečné trináste miesto reálnym obrazom

Ani výborný výsledok však Michalovčanom nepomohol k lepšiemu umiestneniu, ako je konečné trináste miesto. „Toto umiestnenie je reálnym obrazom toho, na čo sme v sezóne mali. Náš prvotný cieľ bolo vo východnej skupine skončiť do štvrtého miesta a teda sa dostať v rámci Slovenska do prvej osmičky. To nám nakoniec nevyšlo aj kvôli tomu, že sa nám hneď v úvode zranil jeden z kľúčových hráčov Filip Meňky. Potom, čo sa skončila základná časť sme uvoľnili do Žiliny aj ďalšieho kľúčového hráča Romana Skvašíka, čím sa naša kvalita v nadstavbe ešte znížila. Na druhej strane, skončiť v rámci Slovenska na trinástom mieste, nie je najhoršie umiestnenie. Keby sme mali k dispozícii spomenutú dvojicu, určite skončíme lepšie,“ dodal ku konečnému umiestneniu manažér 1. BK Michalovce Peter Biganič.

1.BK Michalovce - ŠKP Banská Bystrica 36:94 (18:37)
Štvrtiny: 10:22, 8:15, 8:21, 10:36
Zostava 1.BK: Jevočin 11, S. Kováč 7, Laurinčík 5, M. Chrobák 4, Novakovský 3, Štec 2, Jankaj 2, M. Hospodár 2, Pirkovský, Podžubam.

1.BK Michalovce - Inter Bratislava 84:69 (38:40)
Štvrtiny: 17:22, 21:18, 30:17, 16:12
Zostava 1.BK: S. Kováč 44, Štec 22, Laurinčík 8, Jevočin 6, Jankaj 4, M. Hospodár, Novakovský, M. Chrobák, Pirkovský, Podžubam.

Peter Brendza a 1.bk michalovce



Uverejnené: 20.04.2015 14:37:57

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623