files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V kabíne mu chýbala „tímovosť“, návrat však rozhodne neľutuje

V lete sa rozhodol pre návrat na rodnú hrudu a ten rozhodne neľutuje. Odchovanec michalovského hokeja Patrik Huňady doma pôsobil akurát v žiackych kategóriách, v tých vyšších už brázdil ľady mládežníckych extraligistov zo Spišskej Novej Vsi a Zvolena. Práve pod „pustým hradom“ sa tešil v sezóne 2012/2013 z majstrovského titulu, no už vtedy sa začali jeho zdravotné problémy. V majstrovskej sezóne pauzoval kvôli operovanému ramenu, v následnej odohral iba trinásť zápasov a musel ísť pod skalpel opäť, tentoraz kvôli zranenému kolenu. Aj preto, keď sa v lete ozval hlas domoviny, nezaváhal ani sekundu.

„Rozhodne svoj návrat do Michaloviec neľutujem. Po tom, čo som dva roky prakticky nehral, som potreboval hernú prax a v Michalovciach som dostal priestor,“ rozhovoril sa pre náš portál stredný útočník. Ten v nedávno skončenej sezóne zaznamenal v 37 zápasoch 28 bodov za jedenásť gólov a sedemnásť  asistencií. „Zo svojej strany to nehodnotím najhoršie. Vrátil som sa domov, kde som v podstate odohral celý ročník. Vyhýbali sa mi vážnejšie zdravotné ťažkosti, takže z tohto pohľadu som spokojný,“ zdôraznil Huňady.

Pri svojom návrate michalovskej Dukle k výraznému úspechu nepomohol. Tá po dvoch finálových účastiach v prvej lige tentoraz sklamala a vypadla už vo štvrťfinále, čo bolo pre viacerých prekvapením. Michalovčania vo štvrťfinálovej sérii nestačili na Liptovský Mikuláš, ktorému podľahli 2:3 na zápasy. Kde videl príčiny skorého vypadnutia Patrik Huňady? „Mužstvo sme mali poskladané podľa mňa celkom dobre a mali sme určite na viac. Chýbala mi však nejaká „tímovosť“, taká správna partia. Tou sme neboli a práve to podľa mňa spôsobilo, že sme nespravili nejaký väčší úspech,“  odpovedal na našu otázku útočník, ktorý prakticky celú sezónu odohral v útoku s kridelníkmi Martinom Schnellym a Ivanom Fedorkom. Na ľade si veľmi dobre rozumeli a všetci traja patrili k svetlejším zjavom nepodarenej sezóny. „Obaja sú to mladí chalani, ktorí určite vo svojich výkonoch napredovali. Čo sa mňa týka, hralo sa mi s nimi veľmi dobre. Som zvyknutý na hru s mladými hráčmi. Určite to je niečo iné, ako hrať so skúsenými. Myslím si, že sme hrali taký bojovný hokej a určite sme nesklamali,“ poznamenal na margo spolupráce v útoku dvadsaťtriročný Patrik Huňady.

Tomu sa v extraligovom Zvolene, odkiaľ bol v Michalovciach na hosťovaní, končí zmluva. Vie už teraz, kde budú smerovať jeho kroky? „ V pondelok začínam v českej Ostrave individuálnu letnú prípravu s kondičným trénerom. Zmluva mi končí v júni a potom sa uvidí, čo bude ďalej,“ podotkol Huňady, ktorý momentálne čaká na ponuku. Nebráni sa dokonca ani tej michalovskej. „To určite nie. Dvere nezatváram pred nikým, ani pred Michalovcami. Momentálne som v štádiu čakania na vhodnú ponuku.“

Peter Brendza



Uverejnené: 23.04.2015 15:51:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.