files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zdolal v šlágri Skalicu

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vyhrali v šlágri 6. kola nadstavbovej časti o postup do Fortuna ligy na domácom trávniku nad tímom MFK Skalica 3:1 (2:1) a v tabuľke za vedúcimi Záhorákmi zaostávajú už iba o jeden bod. Presné zásahy Zemplínčanov zaznamenali Jozef Šimon Turík, Michal Hamuľak a Samuel Garcia Bayón. Zverenci trénera Františka Šturmu sa najbližšie predstavia opäť na domácej pôde, keď v sobotu 16. mája o 19.30 hod. privítajú družstvo ŠKM Senec. 

V šlágri šiesteho nadstavbového kola medzi druhým tímom tabuľky a jej lídrom sa hral futbal, ktorý spĺňal aj tie najprísnejšie kritériá. Obom tímom išlo o veľa, a tak aj vyzerala opatrná úvodná štvťhodina, v ktorej si ani jedno družstvo nevypracovalo čistú gólovú šancu. Po nej to však obaja rozbalili naplno. Najskôr sa zastreľoval domáci kanonier Bayón, ktorý z hranice šestnáskty mieril iba do brankára Lupača. Udrelo tak na druhej strane. Hostia zahrávali v osemnástej minúte rohový kop, lopta sa dostala na ľavej žrdi až k nepokrytému Lukášovi Huttovi a ten otvoril skóre nesmierne dôležitého duelu - 0:1. Michalovčania následne vrhli všetky sily do útoku. Ich prevaha bola korunovaná vyrovnávajúcim gólom krátko po polhodine hry. Po pravej strane obrany Záhorákov prenikol Dominik Kunca, jeho center síce netrafil Hamuľak, no Jozef Šimon Turík už áno a po jeho strele bolo vyrovnané - 1:1. Tento moment Michalovčanov naštartoval ešte viac. V 39. minúte predviedli najkrajšiu akciu zápasu. Kombinácia trojice Španielov Bayón, Montero, Peréz priniesla center do pokutového územia, ktorý pretavil Hamuľak do vedúceho gólu - 2:1. V samom závere prvého polčasu mohli Michalovčania súpera doraziť úplne, no strelu Montera, ktorú hosťujúci brankár Lupáč neudržal nedopravili do siete ani Hamuľak, ani Kunca.

Aj v druhom polčase ukázali oba tímy pred fantastickou diváckou atmosférou pekný ofenzívny futbal. V úvodnej štvťhodine mali jednoznačne viac z hry hostia, ktorí viackrát podkúrili michalovskej obrane. Tá odolala po dvoch nebezpečných centroch a v 70. minúte sa vyznamenal aj domáci brankár Matúš Kira, ktorý zlikvidoval tutovku Svrčeka. Michalovčanom otvorená obrana hostí vyhovovala a rýchlymi kontrami držali Skaličanov v napätí. V druhej polovici polčasu sa už hra vyrovnala. Rozhodujúci moment zápasu sa udial v 73. minúte. Po pravej strane obrany sa presadil Dominik Kunca, ktorého center našiel v pokutovom území Bayóna a ten svojím šestnástym presným zásahom v sezóne rozhodol o tom, že v šlágri kola ostanú body na Zemplíne - 3:1. Domáci kontrolovali priebeh duelu, navyše hostia prišli o vylúčeného Čavojského, ktorý musel predčasne pod sprchy po druhej žltej karte. V samom závere ešte mohli "šturmovci" pridať aj štvrtý gól, po centri Pereza však Regáli hlavičkoval nad.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 3:1 (2:1)

Góly: 31. Turík, 39. M. Hamuľak, 76. Bayón - 18. Hutta

ŽK: 24. Morlacchi, 43. Perez, 76. Bayón - 25. M. Jakubek, 35. Hutta, 63. Čavojský, 72. Petrovský

ČK: 84. Čavojský (Skalica)

Rozhodoval: Jaška - 2 435 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - D. Kunca, Bayón, Turík (78. S. Danko), Montero (73. M. Koscelník) - M. Hamuľak (61. M. Hamuľak)

MFK: M. Lupač – Čavojský, Pav. Majerník, R. Konečný st. (33. J. Hesek), Šenk – L. Švrček, Petrovský, Šebesta, P. Vaško – M. Jakubek, Hutta



Uverejnené: 09.05.2015 23:10:29
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.