files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Babka našla mínu a doniesla ju do pohostinstva

Ku kurióznej situácii došlo minulú nedeľu v obci Pavlovce nad Uhom, kde 76- ročná dôchodkyňa našla delostreleckú mínu, ktorú doniesla na dvor miestneho pohostinstva.

Nález povojnovej munície

Minulý týždeň bol bohatý na nálezy povojnových munícií v obciach v okolí Michaloviec a Sobraniec. V jednom prípade sa munícia dokonca dostala a j do pohostinstva. Minulú nedeľu popoludní našla 76-ročná dôchodkyňa z Pavloviec nad Uhom v okrese Michalovce pri práci v záhrade delostreleckú mínu z obdobia II. svetovej vojny. Svoj nález priniesla na dvor  miestneho pohostinstva, odkiaľ prítomní okamžite privolali policajtov, nakoľko nikto nemohol tušiť, o akú nebezpečnú muníciu sa jedná. Muníciu proti manipulácii po príchode  zabezpečili policajti a následne ju na zneškodnenie prevzal pyrotechnik.

Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, o muníciu sa následne postaral pyrotechnik. Väčšina nájdenej starej munície je stále funkčná a pretože býva skorodovaná, nebezpečenstvo je o to väčšie, upozorňuje polícia. Pri manipulácii s ňou ju možno aktivovať. V prípade takéhoto nálezu treba ihneď volať políciu.

Podobný prípad sa stal v ten istý deň aj v sobraneckom okrese. V nedeľu večer našiel 61-ročný muž v lesíku pred obcou Baškovce  (okr. Sobrance) delostrelecký granát a delostreleckú mínu z obdobia II. svetovej vojny. Miesto nálezu bolo zabezpečené  hliadkou OO PZ Sobrance a včera  muníciu prevzal pyrotechnik.
                              
Nelegálni migranti

V dňoch 8.-11. apríla 2010 policajti hraničnej polície zadržali  na slovensko-ukrajinskej štátnej hranici spolu 15 nelegálnych migrantov: 6 Moldavcov,  4 Somálcov, 3 Čečencov a 2 Gruzíncov.
Na ich zadržaní sa podieľali policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) Petrovce, OHK PZ Vyšné Nemecké  a Mobilná zásahová jednotka  Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance.
5 maloletých občanov Moldavska bez doprovodu bolo prevezených do Detského domova pre maloletých v Hornom Orechovom, 1 občan Moldavska a 3 občania Čečenska  požiadali o azyl a boli eskortovaní do Záchytného tábora Migračného úradu MV SR v Humennom, 2 občania Gruzínska boli vrátení na územie Ukrajiny a 4 občania Somálska sú umiestnení v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov (ÚPZC) v Sečovciach.

Krádeže vlámaním, poškodzovanie cudzej veci a vypátranie páchateľa

Počas uplynulého víkendu sa neznámy páchateľ vlámal do predajne potravín v obci Krásnovce (okr. Michalovce), odkiaľ odcudzil alkoholické nápoje, tabakové a mäsové výrobky a iný tovar, čím michalovskej spoločnosti  vznikla škoda 1.060,-€.

V noci z utorka na stredu sa neznámy páchateľ na parkovisku pred obytným blokom na  Mlynskej ulici v Michalovciach vlámal do osobného motorového vozidla zn. Peugeot 306, pričom  rozbil zadné a predné sklo, sklenenú výplň  pravých predných dverí, poškodil  páčku na zapínanie stieračov, odkladaciu skrinku a zadný reproduktor a z vozidla odcudzil autorádio.  Majiteľovi  spôsobil celkovú  škodu  550,-€.

Policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Júliusa K. zo Sobraniec, ktorý sa  v utorok popoludní vlámal do predajne zmrzliny na Komenského ulici v Sobranciach, odkiaľ z pokladničky na pulte odcudzil mince v hodnote 52,-€. Obvinený bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. 
                       

                        Veronika Kmecová



Uverejnené: 21.04.2010 21:47:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.