files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nedisciplinovaní vodiči

Aj napriek vysokým pokutám za nedodržanie maximálne povolenej rýchlosti sa mnohí vodiči správajú nedisciplinovane. Zbytočne ohrozujú životy iných vodičov, ale najmä chodcov.

Typickým príkladom je obytná zóna na Komenského ulici. Vodiči, ktorí vezú svoje deti do školy, resp. manželky do tunajšieho zdravotného strediska mnohokrát jazdia ako zmyslov zbavení (s hudbou pustenou na maximum).

Nebezpečných je viacero úsekov
 
Vôbec neberú ohľad na to, že po ceste bez chodníka dennodenne kráčajú dôchodcovia (v neďalekom obytnom bloku D/2 majú svoj klub), no predovšetkým žiaci okolitých základných a stredných škôl. Pri menšej neopatrnosti môžu zbytočne vyhasnúť ľudské životy. Týmto zároveň vyzývam dopravných policajtov, aby si „posvietili“ na uvedenú časť mesta.
Na plyn by mohli menej šliapať aj rodičia vezúci deti do VI.ZŠ a XIII.MŠ na Okružnej ulici. Rovný a relatívne dlhší úsek (asi 300 m) medzi ZŠ a bytovkami na Štefánikovej ulici ich totiž často zvádza k rýchlej jazde.

Obzvlášť nebezpečná cesta je pri kotolni Juh 3 (pri XIII.MŠ). Podľa dopravných predpisov totiž po ceste bez chodníka musia chodci kráčať po ľavej strane. To však riskujú, že ich po zabočení smerom ku krytej plávarni „naberie“ rýchlo jazdiace vozidlo idúce po pravej strane. Nejaká výstražná značka by teda na tomto úseku vôbec nezaškodila.
Toľko teda o vodičoch. Tí sú zrejme nepolepšiteľní. Je až neuveriteľné, že ich k zmene správania nedokážu priviesť ani početné dopravné nehody so smrteľnými následkami, ktoré pravidelne vidíme v spravodajstvách našich televízií.
                                                 (janč)

 



Uverejnené: 21.04.2010 21:52:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.